HOME MY BLOGSHOP

Thursday, March 29, 2012

ada bakat idak?

Assalamualaikum
Selamat malam sumer
wah malam ni tetiba rajin plak mejengah blog
woww amazing ni....hahahaha bukan setakat menjengah
lagi dah tapi sempat lagi tu aku menepek story
sambil2 tunggu nk booking tiket wayang
opsssss... itu next n3 aku citer ea

ok jom tgk apa yang ada bakat idak nya ni
*
*
*
*
*
*
eh bukan ni la...yang ni len kali cuba
cer tgk bawah lagi
*
*
#
#
#
#
haaaaa yang ni ler
apa benda? aih tak nampak ker?
(cer tekan read more)

Tuesday, March 27, 2012

Hospital Banting #2

Assalamualaikum
Selamat Petang Sumer
wah hujan rupanya patut ler
sejuk semacam jer kat dalam opis ni
wahahahaha

oklah jom sambung tepek gbr kat blog
pasal aktiviti kat banting tu
tak der menda nak citer da
so layan jelah picca ni ea
*
*
*
*
*
hasil kerja tangan we all
ayuh berposing dulu yok..kerja udah selesai tu
say cheaseeeeee again
hahahahaha tak der kijer...gini pun boleh
wit luv

Hospital Banting

Assalamualaikum
dah zuhur dah...pewot dah bunyi ni
oits kengkawan moh ler g makan kije tu
nanti ler sambung...cian kat adik ni
(tp sempat lagi aku update blog ni)

sementara menunggu mereka y komited
dengan kije moh layan dulu citer hari Ahad aku
hari Ahad tu ada program mengindahkan
Wad Pediatrik kat Hospital Banting projek
cik Ummu...jom layan pict n story kat bwh

nilah Hospital Banting...nak sejam jugak ler
perjalanan dr Ptjaya ke sini..ktorg gerak kul 8.30 am
singggah drive thru bagai dl coz program kul 10.00
dah sampai terus g wad
nilah ruangan yang nak di cantikkan tu
tak banyak sangat pun just buat mini library
n hias sudut untuk kanak2 jer

tgk betapa khusyuk nya memasing
dah settle kemas mainan
pastu bab mencantikkan meja plak
ini mmg memerlukan ketekunan dan kesabaran
tak caya cer tgk picca tu
jenuh nk buka sticker y mencabar tu
(y bwh tu bukan Ju On tau tp
Nad tgk khusyuk susun buku lg)
last sekali
inilah hasil kerja tangan ktorg
hehehehe
ok itu jelah citernya
gambr posing tunggu next n3

wit luv

kayaking time

Assalamualaikum
Selamat Tengahari Sumer

orang sibuk kuar p lunch aku sempat lagi
ber blogwalking jap...hahaha sambil nunggu
my frenz y bz buat kije tu siapkan kijenya
aku pun skodeng ler blog2 yang ada

pas dah puas skodeng blog org buka la
blog sendiri plak ingat nak hupdate xtvt
hari ahad ritu sekali tgk ada lagi la n3 lom
post dok terperap jer dalam draft ni

hahahaha
moh ler layankan jer la ea
ni masa kejadian adalah selepas
penat mensesakkan diri kat fiesta Hot Air tu
konon2 my frenz nk ilangkan tension ar kije KL
so bawak ler poi Taman Wetland ni coz ada lake
so blh la ko nk menjerit puas2 kan..hikhik
dalam dok layan perasaan tetiba plak
nampak org dok kayak kat tasik ni
apalagi makcik ni mmg suka
xtvt lasak terusnya dipaksa
aku g main kayak tu

benonya best gak dah lama tak main
last masa team building kat Pahang dulu jer
tapi rasa cam tak proper lak sbb baju tak sesuai
untuk berkayak....... disebabkan mak cik ni
nak belanja n excited sgt makanya redah
jelah kan...jom Kayaking

tgk dia jer yang kayuh
hahaha aku tukang amik gbr jer
kijam tak...sy sgt kijam
(da ckp penat nk jgk kayaking so kayuh ler sensorg keliling pulau)


tgk background pict kat bawah ni
tulah pulau yang berjaya dikelilingi oleh kami
hehehehe

last but not least jom posing dulu dgn pedal n kayak
ok adios chow

wit luv

Friday, March 23, 2012

hot air ballon #2

Assalamualaikum
hello...baru abis mtg 5S bagai
jom sambung citer pasal Hot Air Ballon lg

jom pegi padang helicop joy plak
konon2 nak nek ler helicop ni coz tak penah naik
sekali ko tgk rege dia RM120/person
pitam acik okies... aku blh nek flight
balik kg kot..hahahaa

so nk lepaskan geram amik gambar sudah
8-> day dreaming8-> day dreaming8-> day dreaming8-> day dreaming


pas g padang helicop ktorg ingat nk g makan
kat Monumen Alaf Baru..sekali penuh daa so
kebetulan ada plak cruise Putrajaya
jom snap picture dolu.. pastu br g
cr makan


posing dulu
B-) coolB-) coolB-) cool
dalam dok jalan2 nak p cari gerai makan
sekali terserempak plak dgn abg2 celoreng ni
so pa lagi ambil kesempatan ler kan
jom pegang M16 dulu
(wakakaka aku pn tak tau nm gun tu)
banyak tul persinggahan sebelum sampai
tempat makan...hahaha...nasib baik la perot ni
boleh tahan lagi...kalau tak sudah pasti angin
dah berpusing2 dalam perot ni..seb baik dia
bagi kerjasama y baik.... hahaaha

sambil jalan2 tu boleh terserempak
dengan bola gergasi ni...BOLA GERGASI ko
ni apa ntah nama dia untuk org masuk
pastu golek2 ke Tasik... mula2 ingat
nak masuk jugak tapi bila fikir
balik macam takut jer
hehehehe

so amik picca sudah
pas dah habis posing
baru la p cr makan...nasib la tak ramai org
oklah thats all fot this n3

wit luv

hot air ballon #1

Assalamualaikum
Hai kengkawan sumer
sangat2 busy sampai tak sempat nk post
citer kat blog ni...oklah benonya ni citer pasal hari
Ahad lepas...wah dah berkurun dok dalam pc ni
harini baru ler berpeluang nk tepek kat blog
kebetulan sumer report dah settle
:) happy:) happy:) happy:) happy:) happy

layankan jelah ea citer lama ni
4th Putrajaya International hot air ballon fiesta 2012

dah berkali2 diadakan di Putrajaya tp this time
baru berkesempatan menyelitkan diri di celah2
orang ramai untuk memeriahkan fiesta ni
hahahahaha


disebabkan pergi awal sangat so ballon yang
betul2 belum buka lagi makanya berposing la kat
ballon acah2 ni jer... xcited sgt poi nya org buka
petang ni pepagi hari dah terpacak kat sini
(pegi ngan member saya-lini)

jom terjah booth yang ada kat festa ini
nak cari booth yang dapat menda percuma jer
takpun booth y kasi hadiah jer...hahahaha
niat yang sangat murni kan ;) winking

mula2 pegi kat booth Librease sebab
dapat sekotak Librease secara percuma
hahahaha suka tak dapat barang free...mestila suka
pastu tetiba nampak plak kereta 8tv dok parking
kat satu sudut ni apalagi jom serbu ramai2
dorang tgh buat quiz rupanya so apalagi
demi nk dpt hadiah kan sanggup berpanas
tapi hampess kalau asyik bagi jawapan kat
belakang jer mmg ler tak dapat adiah
apapun bergambar dulu

pastu jalan2 masuk plak booth WWT
bukan WWF tau... ni booth Selamatkan Dunia
jom sesama selamatkan penyu tu.....hahahaha
bukan penyu jer tapi semua benda kat dunia ni
caranya adalah dengan menderma
tengah pusing2 tu sekali ternampak plak
booth Motorola ni...sekali ada lucky draw la
apalagi jom ler beratur ramai2 nak amik no cabutan
caranya mudah jer kena like FB dorg ...simple kan
adiah yang ditawarkan ermmm menarik jugak
demi adiah tersebut sanggup line up
tp aku sunguh la tak bertuah sebab
dapat kertas tak der no :)) laughing

pas dah penat jalan2 jom kita
buat pemeriksaan kesihatan plak
chewah...singgah booth Anlene
nak check kekuatan tulang
sekali dia bagiatau
TULANG ANDA BERISIKO SEDERHANA
hahaha hamik ko lepas ni
minumla Anlene banyak2 yer

ok b4 bergerak ke seksyen lain plak
kena la singgah booth hot air ballon ni dulu
jenguk2 apa yang ada dalam bakul rotan tu kan
manala tau kot2 jumpa reta karun ker kan
hahahahaa


FYI terdapat banyak seksyen kat fiesta ni
so nk tgk kena la meredah dari satu padang ke satu padang
fenat teman


ok la c u in da next n3
tgk seksyen lain plak y sempat diterjah

wit luv

Thursday, March 22, 2012

selamat hari air sedunia

Assalamualaikum
how s ur day today

just to say
'SELAMAT HARI AIR SEDUNIA'
sempena hari air yang ke-20 harini

wit luv

Monday, March 19, 2012

hari yang busy

Assalamualaikum
selamat petang sumer

wah busy giler harini nak kena siapkan
segala mak nenek kije yang telah tertangguh
gara2 kna buat taskforce selama 2 minggu
hari tu...atoiiii penin tak tau dah nak
siapkan yang mana dulu
banyak sangat tak caya
cer tgk
*
*
*
*
scroll la lgi
*
*
*
*
*
*
banyak kan
tu segala surat yang nk kena kuarkan cepat
sebab dah lama terperam dalam tray tu
sebelah tu plak sebumbun report yang
ntah bila nk siap

apapun jgn penin2 mari kita
kuar sebentar untuk cari mood
hahahaha cari mood la sgt kan
jom kita mkn McD dulu...terbaik
takpadan ngan kije melambak ni
ngehngehngeh


wit luv

Friday, March 16, 2012

i-city

Assalamualaikum

just to show

snow walk


outdoor


wit luv

sate betukar jadi sup

Assalamualaikum
Salam Jumaat sumer
apa citer korang arini..aku arini
terlebih rajin sampai sumer kerja pun tak siap
hahahaha...sebab dah terlebih rajin katanya
korang paham-paham ker sendiri ya

oklah jom tgk menda aku nak merapu
pada hari Jumaat yang mulia ini

ni pasal opismate aku yang tetiba teringin
amat nak makan sate kat UK tu,,hamboi ko UK
hahaha eh eh bukan United Kingdom ke haper ea
ni restoran Urat Keting kat bangi tu...ngidam nk makan sate
acu tengahari tadi kuar ler g Bangi nun....aku pun tompang
excited jugak ler sbb nk mkn sate ni kan
sekali ko sate tak der ar plak coz ptg
baru mula operasi....ngeh3
(cian kat nad)

alih2 dari mau makan sate bertukar
makan nasi ngan sup keting ler jadinya
alang2 dah ader kat situ kan so cuba la try
org kata sedap sangat kan tapi pada aku
hmmm biasa-biasa ajer la tak shedap sgt
mayb tak kena ngan tekak aku kot

pastu on da way balik memasing
teringin nk mkn ice cream ler plak
haper lagi nampak jer lambang ni McD
terus ler singgah jap beli ice cream
semata..hahaha..tgk la nafsu mkn
ktorg pada ari jumaat ni sungguhla
murni kan...hahahahah

oklah jom layan picca
bubur tu menu breakfast pagi td

thanks to ummu n nad

wit luv
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI