HOME MY BLOGSHOP

Wednesday, May 19, 2010

BaLai BeRLePaS- KLIA


yaaaa that day r coming
stand by to flight
sarawak
here i come
yuhooo
tengah menanti untuk
check in..bosannya
sbb sampai awal
ingatkan fligh kul 11
alih2 check tiket fligh kul11.35
driver lak antar kul 9.15
hahaha kul 10.00 dah
sampai airport
kul11.05 br
leh masuk
(^o^)

BerKeMas tuK G SrWk




*poyo sikit..*
*mari kita tgk apa yang dibawa*
tadaaa...masa untuk berkemas
hmm kemas beg nak travel ke sarawak
pesanan penaja jgn bawak barang byk2
nanti kat sana nak shopping lagi
hahahaha....
tgk tu siap ader space lagi kat dalam beg tu
baju pun bawak cukup2 untuk 4hari jer'
ermm kasut tu..ish2 cantik jer pose eaa
hahaaha kena bawak sport shoe
sbb nanti nak kena naik bot kan
so kalau pakai kasut cantik
rosak lak kasut cantik kena air
hahahaha dahsyat tul
macam nak g camping lak
padahal nak g tgk projek jer
hmm tula kalau dah cerewet
cerewer la jugak..hihihi

StRawbeRrY ChOcLaTe



ni haaa tetiba jer jadi rajin

uat dessert plak hehehee

simple jer strawberry choclete

nyum3 sedap

Friday, May 7, 2010

PreParE to ViSit PrOjEk

salam semua
macam dah lama jer tak mengupdate blog ni
bukan apa sejak sambung kontrak baru ni byk sgt kerja
alhamdulillah rezeki masih di sini lagi nampaknya
ermm tapi tulah mcam busy jer kan tapi tak derla
busy sgt pun sebenarnya...ngeh ngeh ngeh (poyo jer)
masuk kerja 4hb hari tu tak der la byk kerja
boleh relax2 main FB chit chat sana sini lagi
pas dah 2 hari lelex jer hahahaha tetiba jer
moon: shu, u kena ikut i g sarawak
me: ea... uat apa?
moon: lawatan projek sakit kat Sarawak
me: nape i?
moon: sbb ramai staff kita cuti, pastu yg dah kawin mesti tak nk g sbb lama kat sana
me: ooo...boleh2..wah bestnya nak ikut..bila moon?
moon: jom ermm 11 sampai 15hb..
me: ok no problem
itulah dialog antara saya dan rakan sekerja saya
wah best giler rasanya... macam tak sabar2 la plak
almaklumlah tak penah sampai lagi ke Sarawak jadi xcited sgt
walaupun pergi atas urusan kerja tapi at least boleh jalan
tengok negeri org kan...suka sangat.... tima kasih cik moon
sebab suggest my name kat boss...hehehehe dapt gak i g sana
jgn ingat nk g jenjalan tau..kena la prepare apa yg patut
so kena la siapkan dokumen2 yang sepatutnya dalam masa
yang singkat ini... semua nak kena prepare bukan sahaja
dokumen2 projek tapi hotel pun kena book sendiri
huhuhuhu penin kepala nk cari hotel kat sana
bukan apa sebab rate hotel melebihi rate
yang dibolehkan untuk kitorg....huhuhu
jadi minggu yang agak busy la jugak

Tuesday, May 4, 2010

FiRsT Day-NeW ConTraCt-


hari ini adalah hari pertama saya
bekerja semula selepas kontrak saya tamat
hehehehe poyo je kan....tak sempat pun cuti lelama
baru sehari jer cuti dah dapat call cakap besok dah boleh
mula kerja sebab surat penyambungan perkhidmatan telah
diluluskan sehingga bulan Ogos.... Gembiranya Alhamdulillah
rezeki saya masih di sini lagi...Thanks Allah for da chances


kira okeylah jugak
takder la saya penin2
wisau2 lagi sbb saya dah
boleh g kerja macam biasa
kalau tak mesti saya
asyik dok fikir2 je
hehehehehehehe
TQ pada bos sy
sbb dah tlg sy

WeEkenD WiT my FreNz-L!nEy

Last week tak der agenda sgt....dok umah kemas umah coz my sis balik kg kat Melaka...
saya tak ikut sbb ader test ari Ahad.... hehehe ptg Sabtu saya layan novel n citer kat tv jer..
pastu tetiba teringat kat member sy y stay kat KL..so saya msg ar dia... chit chat ngan dia pastu saya ajak ar dia datang jalan kat Putrajaya... lagipun dia tak der uat apa gak kan...so petang tu dia nek ERL dari Kl Central ke Putra Central..kul 7 lebih baru dia sampai..kitaorg g makan lepak2 jap pastu ru balik umah..mula nk g jalan tp malas lak sbb ptg tu ujan kan so macam malas jer nak drive...hehehehe....balik umah layan citer jer...
tetiba lak mlm tu mak saya call..hehehe dia ckp tak yah la g interview tu...sbb mak ckp kerja tu pun bukan tetap kan so mak saya kata stay jer kat tmpat kerja skrg...hehehe so bila my mom dah said cmtu i follow je la....mest ader hikmah kan.....kata2 ibu ni selalunya tepat....
then ari Ahad tu plak pepagi lagi dah bangun g breakfast kat mamak stall coz my frenz nk mkn roti canai... after that g opis jap amik brg...pastu bawak my frenz g jenjalan kat Alamanda... just window shopping jer.... saya kalau p alamanda tu tak sah lau tak singgah kat MPH...paling lama sejam dua jugak la saya melekat kat MPH tu......sebab saya ni suka membaca so mest ade stok bahan bacaan kat bilik saya tu....pastu dah lunch hour balik masak lor...kawan saya nk mkn telur goreng ngan sardin jer...ngeh sbb dia tak mkn ikan ngan ayam kan...kat umah ader stock ikan ngan ayam jer... so masak simple jela... petang plak g jalan kat pasar tani kat depan Apartment tu...jalan2 terbekenan lak kat satu tudung ni apa lagi beli la nasib RM 5 jer...hehehe.. pastu g bli ermm roti john kat Medan Selera tu untuk mkn mlm...dah puas pusing2 saya antar ler kawan saya ke ERL lak coz dia pun dah nk alik KL kan...dah lwt dah kul 6... pas antar kawan saya tu saya balik umah layan VCD Taiwan (baru beli)..lupa lak tajuk dia.....ermm saya layan sampai kul 1pagi....dahsyat tul tu pun lum abis lagi layan coz tgk jam dah lewat sangat sok kena bgun awal....so masuk jer bilik solat sume...terus capai n hug my pinky teddy pastu dah tak sedar dah
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI