HOME MY BLOGSHOP

Thursday, May 8, 2014

Outstaition Lagi- Taiping Here I Go

Assalamualaikum n morning
kebosanan melanda pagi2 ni coz
ramai takder kat opis sbb g kursus
tambahan pulak kerja dah siap 
cuma tggal 1 2 jer y pending

soooo disebabkan kebosanan
makanya terajin la update blog pagi2 ni
padahal byk yang dah basi dlm draft tu
tapi nak upload gak nanti

so bebalik pada n3 kat atas tu
petang nanti aya akan ke Perak
ada mesyuarat kat sana so this time
aya akan stay dekat Taiping pulok
coz tak nah stay kat taiping makanya
aya booking jer hotel kat town tu
nanti next n3 aya citer pasal hotel
yang aya booking tu yer

oklah tu je nk merepek
sebab sejuk sgt otak takleh nk
pikio ayat dah...hahaha

adios amigos

smile wit luv

Tuesday, May 6, 2014

Aksi Cute My Lil Girl

Assalamualaikum
hai all blogger semua
apa khabar? harap all sihat ler
pehhh lama giler tak amik peduli 
dekat ini blog..hahaha sian ini blog
almaklumlah bila kemalasan melanda
dan kerja bertimpa2 so moOd mmg
kelaut dalam la jawabnya

oklah utk first n3 lps lama menyepi
moh kita layan keletah si comel aya u
sorg ni..my only girl kesayangan
hehehee

tgk la tu bz nk kco mamatok dia solat
last2 mamatok kasi pakai tudung pastu dok
buat pelik sorg2 sambil tgk mamatok solat
last2 lari jer...hahahhahaa
macam2 keletah bdk comel sorg ni
oklah itu jer
adios amigos

smile wit luv

Tuesday, March 11, 2014

#PrayForMH370

Assalamualaikum

 
********
PLEASE COME BACk
"kerana ada jiwa yang sedang menanti kepulangan kalian"
 
with luv

Saturday, March 8, 2014

I WANT CAKE !

Assalamualaikum
selamat petang dan selamat
masuk ke bulan baru....hehehehe
sukanya-sukanya
^o^
^o^
^o^
^o^
^o^
^o^
^o^
TAPI
^o^
^o^
^o^
^o^
tolong la bulan ni aya nak kek lagi
ada sesapa nak SPONSOR tak
9 MAC.....muehehehehehe


smile wit luv

Friday, February 21, 2014

REVIEW NOVEL : THE WEEDING BREAKER

Assalamualaikum
selamat petang all blogger

arini nak buat review nobel jap
semua org tau kan pasal nobel ni
citer dia pun dah diadaptasi ke drama
dan baru je melabuhkan tirai (episod) akhir
ari Khamis lepas 13 Feb 2014
mmg the bOOM la citer dia

tak lari banyak dari yang diceritakan dlm nobel
cumanya adala penambahan dan pengurangan  babak
bersesuaian dengan keadaan masyarakat Malaysia
hihihihi...n if u all nak tau drama ni mencecah hampir 4.4 juta
penonton tau masa episod akhir aritu..
tp biasala ramai y tak berapa puas hati
dengan episod akhirnya...hehehe nak uat cmno
aya layan jer..hahahahaha

moh layan ni la upa nobel tu

ni plak sinosis blkgnya
ni korang mest dh kenal kan artis2 meletop drama tu
nak tau lebih2

oklah adios amigos

smile wit luv

Wednesday, February 19, 2014

Imbasan Kenangan #9 Farewall Officemate

Assalamualaikum
selamat petang all

just to post this picca only coz i'm blurr now
wish them GoOd LuCk 


smile wit luv

Wednesday, February 12, 2014

Imbasan Kenangan #8 Family Day UPPP

Assalamualaikum
selamat petang all blogger
dah lama rasanya tak update blog
banyak sangat kerja kat opis lani
aya pun dah lama tak blogwalking
rindu rasanya..huhhuhuhu

tadi dok godek2 gambar lama terjumpa
picca ni.. masa family day Cawangan yang first
we all buat dekat Pangkalan Balak, Melaka
best jugak la bila dapat berkumpul cam gini
hihihi...hopefully thn ni akan ada lagi event
cam gini...mmg heaven okkk

hihihihi oklah moh layan picca yang ada
sesi panaskan badan sebelum sukaneka
kat tepian pantai gitu..hahah cer tgk exboss ktorg
sempoi lorrr...hihihihi
dah penat bersukaneka bagai...so time penyampaian
hadiah pulak... ni ler team yang menang
finally mesti la ada gambar satu cawangan
bersama keluarga kan..dah nama pun family day...
hihihihi...mmg seronok ok...wlpn seksa masa nk
menjayakannya...but finally its happen
okla itu jer dulu n3 kali ni
adios amigos papai

smile wit luv

Tuesday, February 4, 2014

JOM MAKAN PIZZA

Assalamualaikum
selamat petang sumer
ok bz bz bz dan bz tapi nak juga
update so blh tak tepek jer gambar ni
hahahahahaha

gigih g makan kat Bangi
sbb masa ni pizza Alamanda blom siap
renovate lagi

muehehehe layan jer la ea


smile wit luv

Saturday, February 1, 2014

MY SIL HOUSEWARMING

Assalamualaikum
selamat petang all blogger and selamat
beeristirehat kawan2...hihihihi
biasala aya kalau cuti mmg
memerap kat umah jer mls
nak kuar jln..layan tv je

ok moh nak citer sikit2
aritu aya kan blik kg lama sbb tunggu
kontrak baru untuk start kerja so mmg
dok umah jelah tlg jg ank buah n mak

hihihi tapi ni nak citer masa housewarming
umah sis in law...hihihi siap bertema2 bagai biasala
my SIL ni mmg sgt2 rajin dan suka benda2 gini
sumer buat sendiri.. biasanya masak pun dia buat
sendiri tp kali ni upah catering plak nak ubah cara
hihhihi butttt goody bag still buat sndiri
actually  dah lama dia pindah blik kulim
cuma blom sempat buat housewarming
sebab kekangan masa so kebetulan
cuti pjg so zass buat

moh layan picca yang ado
dah macam kenduri kawin dah gayanya
nasib satu khemah jer... wahahaha
tema nya adalah pink colour
ni antara menu yang ditempah
siap ada laksa dengan bubur kacang lg
sebagai side dishes...mmg sedap ok
antara tetamu akak n abg yang hadir
n mem besar dgn cucu kesayangan...hihihi
tadaaa last not least mestila
ganbar posing poyo cik blog dgn goody bag
hahahahaa
oklah itu je nak story mory kat sini
adios amigos bye2

smile wit luv

Friday, January 31, 2014

HAPPY CHINESE NEW YEAR 2014

Assalamualaikum
Morning all blogger and friend out there
just drop by to wish all Chinese Friends

GONG XI FA CAI
XIN NIAN KUAI LE

MAY EVERY STEP YOU TAKE IN THE NEW YEAR
LEAD YOU TO HAPPINESS


smile wit luv

Wednesday, January 29, 2014

LUCKY DRAW PRESENT

Assalamualaikum
selamat petang all blogger
sangat penat arini rasa cam bz je
hahaha padahal takde la byk sgt kerja

ermm so MoOD pun takder
just nak share lucky draw yang aya dapat masa
makan malam aritu.... kalau dah lupa leh
BACA SINI

tadaaaa cantik dan masih dok dlm box
oklah adios amigos

smile wit luv

Tuesday, January 28, 2014

PERUBAHAN IKLIM DUNIA- ADAKAH KIAMAT SEMAKIN HAMPIR?

Assalamualaikum
selamat petang sumer
lama tak hupdate ni baru berpeluang
sebab dah balik Putrajaya so boleh la godek2
internet sbb line dah ada...hahaha

okla just nak share dgn kawan2 blogger
ni pun saya ambil dari satu laman web jugak
hihihihi




image

KEBANYAKAN media sosial dan blogger kini sibuk memperkatakan fenomena pelik yang berlaku di seluruh dunia dan didakwa sebagai tanda awal kiamat.
Negara beriklim tropika dan panas mula menerima kesan akibat perubahan cuaca mendadak pada tahun ini dan sebahagian kawasan seperti Mesir serta Vietnam turut dilitupi salji tebal.

Perubahan magnet pada kerak bumi menyebabkan Kutub Utara bergerak dengan lebih cepat ke arah Siberia untuk berada pada kedudukan 40 darjah.

Beberapa kajian mendapati pergerakan itu berlaku semakin laju iaitu pada jarak 42 km sebulan dan dianggarkan berganjak sebanyak 2 km sehari pada 2013.

Ia merentasi garisan Khatulistiwa untuk berada pada kedudukan 40 darjah di selatan.

Jika keadaan itu berlaku, seluruh permukaan bumi berkemungkinan akan berubah seperti dipaparkan dalam filem sains fiksyen berjudul ’2012′.

Paling memeranjatkan, kawasan Amerika Selatan terutamanya Brazil didakwa akan menjadi Kutub Utara manakala India menjadi Kutub Selatan. Bagaimana dengan nasib Malaysia? Ia dikatakan akan membeku dan berada sebaris dengan India, sekali gus meletakkan garisan Khatulistiwa berada di Antartika.

Bandar pesisir pantai bakal tenggelam dan Australia Barat dipercayai turut mengalami nasib sama serta setengah negara mengalami waktu siang atau malam lebih panjang.

Fenomena medan kutub bumi menyongsang dikhuatiri mengakibatkan bencana alam lebih dahsyat seperti taufan, gempa bumi dan letusan gunung berapi.

Selain itu, ia juga akan memberi kesan besar kepada ekosistem dan migrasi haiwan yang selama ini bergantung kepada perubahan musim dan iklim di sesuatu kawasan. (renung kembali apa yang berlaku baru2 ini. ribuan ikan terdampar di lahad datu, puluhan ikan paus terdampar di persisiran pantai NZ, jutaan kerang ditemui di pantai mesir dsg)

Medan magnet bumi juga akan menjadi lemah dan terdedah kepada fenomena ribut suria serta sinaran kosmik iaitu partikel bertenaga tinggi dan gelombang elektromagnet dari angkasa lepas.

Pergerakan kutub memang sedang berlaku dan ia boleh dilihat menerusi kejadian bencana alam yang didakwa berpunca daripada pemanasan global dan perubahan iklim secara mendadak sejak akhir-akhir ini.

Pelbagai teori didedahkan menyebabkan saintis menganggarkan medan magnet akan menyongsang dalam tempoh dua tahun lagi berdasarkan pergerakan kutub yang semakin laju.

Adakah keadaan itu akan berlaku atau ia hanya sebuah lagi spekulasi seperti ramalan kiamat 2012 yang digembar-gemburkan pada tahun lalu?

Kiamat menurut Islam

Beberapa hadis dan ayat al-Quran ada menjelaskan persoalan mengenai hari kiamat:

Ibnu Umar RA berkata, Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, lima kunci perkara ghaib, tidak mengetahuinya melainkan ALLAH iaitu:

1) Tiada mengetahui apa tersimpan di dalam rahim (kandungan perempuan) melainkan ALLAH.

2) Tiada siapa mengetahui apa akan terjadi esok hari melainkan ALLAH.

3) Tiada seorang pun mengetahui bila waktunya hujan akan turun melainkan ALLAH.

4) Tiada seorang pun mengetahui di negeri mana dia akan mati melainkan ALLAH.

5) Tiada yang mengetahui bila kiamat akan terjadi melainkan ALLAH.
(Hadis Riwayat Bukhari)

Adakah fenomena pelik melibatkan perubahan ekstrem cuaca dunia dan bencana alam dahsyat adalah satu peringatan atau petanda kepada manusia di akhir zaman?

Abu Hurairah berkata, Rasulullah bersabda;
‘Tidak akan tiba hari kiamat sehingga ilmu pengetahuan (agama) dilenyapkan, banyak gempa bumi, masa saling berdekatan (semakin singkat), banyak timbul fitnah, banyak huru-hara iaitu pembunuhan, hingga harta benda melimpah ruah di antara kamu.’ (Hadis Riwayat Bukhari, Muslim dan Abu Daud)

Sebagai orang Islam, kita wajib percaya bahawa hari kiamat merupakan Rukun Iman ke- 5 akan tiba seperti diterangkan dalam al-Quran.

ALLAH SWT berfirman :
Mereka menanyakan kepadamu tentang kiamat: “Bilakah terjadinya?” Katakanlah: “Sesungguhnya pengetahuan tentang kiamat itu adalah pada sisi Tuhanku; tidak seorangpun yang dapat menjelaskan waktu kedatangannya selain Dia. Kiamat itu amat berat (huru haranya bagi makhluk) yang di langit dan di bumi. Kiamat itu tidak akan datang kepadamu melainkan dengan tiba-tiba.” Mereka bertanya kepadamu seakan-akan kamu benar-benar mengetahuinya. Katakanlah: “Sesungguhnya pengetahuan tentang bari kiamat itu adalah di sisi ALLAH, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui.”
(Surah Al-A’raf, Ayat 187)

Dan juga pada ayat:
Manusia bertanya kepadamu tentang hari berbangkit. Katakanlah: “Sesungguhnya pengetahuan tentang hari berbangkit itu hanya di sisi ALLAH.” Dan tahukah kamu (Muhammad), boleh jadi hari berbangkit itu sudah dekat waktunya.
(Surah Al-Ahzab, Ayat 63)

smile wit luv

Saturday, January 18, 2014

ANNUAL DINNER 2013 CPPP

Assalamualaikum
selamat pagi all blogger
hahaha kejadian ni pada 20 dis lalu
tapi  baru berkesempatan utk update almaklumlah
balik kampung lama makanya mmg kompom internet
nan hado... ni pun sebab kuar pekan br la sempat jengah
blog ni...muehehehe...so br la rasa nk update ini cite

ni our unit buat Majlis persaraan merangkap majlis
perpisahan dan majlis makan malam...amik ko 3 in 1
senangkan tak yah nak pening2 fikir nak buat 2 3 majlis
jimat pun jimat...muehehehehe...giler ko bab duit mmg  camgini
kalau ada sponser lain la citer kan

okla malas nak mererpek panjang2 moh layan
picca yang ada ni... mana yang sempat jer la yer

ucapan alu-aluan...opss lupa plak tema ktorg
malam tu adalah colour blocking...hahah blocking la sgt
(aya jd MC tak bertauliah)
antara menu dinner
ktorg buat dekat Bangi Golf
makanan sedap jugak 
menunya dah lupa muehehehe

bila namanya majlis makan malam
haruslah ada sesi menyumbang suarakan 
kalau tak, tak lengkap la majlis ktorg
ni antara penyumbang2 suara y 
hebat...mmg meriah giler ok n
paling best sbb our bos pn
tak ketinggalan jgk nyayi
mmg terbaik la..
(tp puas pujuk la)
nak lagi meriah mesti la ada lucky draw kan
so mmg ktorg bagi adil sebab semua menyumbangkan
so semua org dapat hadiah bezanya besar kecik mahal 
murah jer... memang happening la aya bagitau.. grand prize
mahal la sikit tp mmg berbalaoi la
ni plak adiah spesial bagi mereka2 yang telah meninggalkan
Cawangan PPP dan berkhidmat di tempat baru serta adiah persaraan 
buat our big bos (ketua cawangan we all)...so GOOD LUCK
everyone and we all will miss u 
(sakti, ummu, zebine n en Ibrahim)
and last mesti la ada sesi bergambar2 dulukan b4 balik
hahahaha layankan jelah kerenah anak2 didik bos ni
and wit my bestie Ummu...keep in touch ya
jeles ok makin cantik gorges kawan aku sorg ni
 ok itu aja utk arini
see u next time...papai

smile wit luv

Sunday, January 12, 2014

KURSUS @ A FAMOSA

Assalamualaikum
selamat pagi all blogger
salam hujung minggu kawan2
just nak story mory citer g kursus aritu
citer ni pun dah agak lama dok peram dalam
draft ni... hahaha almaklumlah kemalasan
melanda dan line tenet tak ok sbb dok kg
 
kejadian ni masa bulan disember aritu
13 hingga 15 Disember 2013 aya p kursus
dekat A'Famosa Resort Melaka.. Kursusu Kewangan
hehehe saja la nak cukupkan kursus katanya nak
boh dalam LNPT...hihihihi... aya poi ngan saing
so kita org dok sebilik ler...kan senang
ermm cer tgk comei2 jer kupon makan
dia colourful lagi...muehehehe
bilik dia pun not bad la...besar sgt2 n selesa ok...
dapat katil queen dua2...mmg sedap tido okey.. yang tak best
sebab iron dia kat blkg lift which mean kat area lobi so
agak tak sesuai ler..nak angkut baju g lobi iron...
so sapa2 nak p dok resort dia dinasihatkan bawa iron ea
ni antara menu lunch yang sempat aya snap
yang lain lupa nak snap sebab lapar sangat..trus ngap jer
bestnya kat sini sbb dia ada byk pilihan mknan..dari
dessert sampaila ke main course dia..pada aya sdpla
sempat lagi posing2 sementara tunggu nak masuk kelas
hahaha...tapi abaikan sbb pencahayaan berlebih2 plak
disebabkan masa pergi tu dekat Christmas eve makanya
dekonya pun udah siap dekat lobi nak ke ruang makan
cantik jgk wlpn blom siap sepenuhnya,,,dah haruslah cik blog 
ni menggedik nak snap picture dgn uncle Santa..hahahaha
layankan jer la perangai kanak2 yang msh ada dlm diri ni
ni second day nak g class... muehehe sempat lagi
berposing-posing dulu...dah nama giler glamourkan
(ko tak suka apa aku kesah...hahahaha)
ni plak sebelah malamnya ada BBQ Dinner
so tema aya malam ni purple gitue,,,rasa suka
plak dengan warna purple ni...jengjengjeng
 
ni antara menu yang aya ambil la
sebab dah agak kenyang sgt so just ambil yang
biasa2 jer la...tapi yang sedapnya sos blackpaper
nyum3 sedap sehingga menjilat jari uuu.... hahaha
ni after abis class...ahad pagi tu trus plan dgn member
nak jalan ke Banda Hilir sebab dia tak penah dtg Melaka
so aya pun plan bawa dia g kat situ sbb byk tmpt blh p
tapi malangnya jalan sangat sesat dekat 2 jam lebih
baru sampai dgn parking jauh so bawa g Bangunan
Merah jer ngan Mahkota Parade..nxt time la bawa
dia jalan2 lagi kat Melaka... so moh layan picca
last not least sbb dah penat sgt makanya jom balik
tgk muka dah penat n berminyak ok...mmg penat
bukan penat jalan tapi penat sangkut dalam kesesakan

moh aya kongsi sikit info pasal A'Famosa ea nak lebih2
boleh layan laman web dia ok
ada tiga jenis penginapan yang disediakan
Resort Hotel  RM 158++
Villa 4 room RM 488++
Condotel RM 288++

Ada theme park juga
Water Themepark
Safari Wonderland
Old West (Cowboy town)
Sport and Recreation

Golfing

oklah adios amigos
see you later okey kwn2 syg

smile wit luv
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI