HOME MY BLOGSHOP

Saturday, December 27, 2008

RomanTik - FiNal Fantasy




Selamata menonton ya....

MeNarA TaMinG SAri



haloooooooooooooo...

whatup...what up...


ni aku p jalan2 lagi....bosan dok umah hujung minggu takder menda nak buat so apa lagi aku pun merayap la ke Melaka Raya.... nk buat apa?... bukan shopping tapi jalan2 makan angin jer...kahkahkah...

aku merayap p Menara Taming Sari... Menara ni letak kat tengah2 bandar Melaka dekat jer ngan MP (Mahkota Parade) n Dataran Pahlawan.. Tinggi juga la menara ni 110meter.... bila naik jer kena byr RM 10 (tnjuk ic tau).... kalau tak kna byr mahal....hahaha bila naik kna duduk diam2 sbb benda ni dia pusing2 tau.. kalau korang dok tak diam korg yang akan ponin pastu fhm2 sendiri la ea... besh naik menara ni sbb dapat tgk negeri melaka la lbh kurang... pastu korg dpt la tgk laut China Selatan... kalau naik siang hari la kalau naik mlm hari apa pun tak npk la..... npk lampu2 jer....

cuba tgk gbr yang kat sebelah kanan tu masa tu dah sampai atas dia berenti pusing2 sambil bagi penerangan la..... npk kat blkg tu kecik2 jer rumah bila tgk dr ketinggian 110meter ni... sbnrnya takut nk berdiri tapi kna paksa jgk sbb nk amik gbr....hahahhaa

ni gbr masa dah sampai bawah dah...masa nak turun ya Allah laju jer...kecut perut aku.... hahahaha...... tapi takder la laju sgt pun saja jer kelentong korang..... cuba la naik mesti korang akan rasa besh yang amat sangat..... percayalah.....................










Friday, December 26, 2008

xtvt d Sg MeLaKa







Melaka is most beautiful place to visit......

one of the place is Taman Rempah at Sg Melaka....


Masa ni ada Pesta Sg Melaka 2008... so aku pun tak melepaskan peluang untuk turut serta melihat keindahan di kawasan Taman Rempah Sg Melaka pada waktu malam dengan menaiki 'river cruise' ala2 mcm kat Tasik Putrajaya tu la... tp yang kat Putrajaya tu nampak ekseklusif skit la.... kat sini cruise dia biasa2 jer cuma bertambah lawa dan menarik sebab dihiasi dengan lampu2 yang colourful tu...so npk lagi beautiful la....mcm cruise berhias la.....(tgh gbr y tgh tu)....

memang besh giler naik cruise ni sepanjang sg Melaka...Perjalanan ni mengambil masa 45minit.... sepanjang menyusuri sg Melaka ni dapat tgk mcm2 bangunan yang dihiasi lampu2 yang sungguh unik sekali.....hahahahaha,,melaka ni mmg pelik kat jambatan pun dia letak lampu jugak...tp cantik..rs mcm kat oversea jer.....tak percaya anda kenala p sendiri...best...


MaKaN...MakAn...mAkaN

bismillahhirahmanirahim.........
ni la untungnya dapat kerja kat company Almatab tau......keje mkn jer.....
time paling besh skali dalam hidup....... dpt mkn free.... bkn senang tau...
hahahaha..... kat Almatab ni tak yah tunggu function besar2 baru nk makan tau..... ni inisiatif staff kat sini la yang mmg sporting giler babasnya... tak kira bos ker tak bos ker sume sporting dlm bab makan ni..... sumenya baik hati....ni yang buat besh sgt kerja kat sini.... tgk mcmner la kitaorg kat sini tak membesar degn sihat..... bila time nk makan jer muka kitaorg ni mesti adanya dan wajib hadir plak ..... mmg dahsyat la.... ^-^ tak kira masa pagi, tghari, mlm...ktorg mmg follownya lah....
kitorg ni bak kata org bab2 mkn ni mmg tak nah miss..... bak kata pepatah rezeki jgn ditolak musuh jangan dicari.... betul tak?....
ni pun mkn ms salme nk resign

ni masa jamuan perpisahan ngan Salme

ni masa jamuan perpisahan kak ekin

ni mkn masa nk sambut puasa




FiRsT GaMe- BoWLinG

hahahaha hari ini dlm sejarah.....

kalau korang sume nak tau inilah first time dlm hidup aku g men bowling tau.... sblm2 ni mana penah aku men bowling nk pgg bola bowling pun tak pandai tau..... ni la first time aku pgg bola bowling tau.... masa ni keje kat melaka..... ikut bdak2 opis g tmpat bowling niat di hati nak tengok ajer...... alih-alih kena paksa main la plak.... hemmm so terpaksalah terima cabaran walaupun tak reti langsung...... masa nk baling bola ni punya la takut sbb takut bola tak p depan p blkg..... nsb baik berjaya jugak buat balingan walaupun kena satu pin jer.... hahahaha biasala mula2 belajar.... pastu lama2 main rasa syok la plak sebab berjaya jatuhkan pin2 tersebut.... walaupun first time main kira ok la kan....berjaya skor markah yang agak banya la jugak (blh dibanggakan la)......

masuk longkang tak yah ceritala byak kali jugak bola tu tersasar dari landasan yang benar...wakakaka..... cuba tgk gbr first tu masa tu tgk tgk camner nak baling bola berat ni(?????), gbr kedua tu plak dah selamat baling bola tgh merenung kena sasaran ke tak....

gbr yang ketiga tu plak (kanan ats) bukti aku berjaya mendapat skor walaupun baru first time p baling bowling....... hebat kan..... moral of the story kalau kita tak cuba sesuatu kita tak tau kemampuan kita...betul tak?











 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI