HOME MY BLOGSHOP

Wednesday, September 25, 2013

RENUNG-RENUNGKAN #1

Assalamualaikum
Selamat Petang sumer
ermm ponatnya haii tgk mcm takder
kerja tapi sebenarnya byk juak kerjanya
hihihihihi

sebab idak ader idea lgpn agk bz
so nk share ini jer
adios
smile wit luv

Tuesday, September 24, 2013

MAKANAN SPECIAL DI ROMPIN

Assalamualaikum
Selamat Malam Sumer
sementara tunggu Isyak moh update
blog sekejap... hihihi short n3 je
sbb ngantuk n ponat sgt ni
 tp gigih nk update jgk

tgk tajuk n3 ye takde 
idea nk taruk n3 apa dh sbb sleepy
smlm ptg diarahkan ke Rompin lagi
so pagi tadi gerak dr opis kul 7 pagi n
ptg tadi gerak balik putrajaya...pegi sana
untuk Majlis Penyerahan Hospital Baru ni
 tongtengtongteng Majlis selesai dalam kul1 lebih
terus lunch kat situ..menu special n mabeles u all ada
udang galah sambal, ikan patin, ayam bakar, gulai kambing
ngan sayur campur...so jgn mkn ns byk2 ok ratah lauk sudah
tgk2 gbr...sipi2 je segan nk snap tp nk amik jgk
 pastu dah abis main course...siap ada desert ok
memang menu special negeri pahang i tell you..bkn 
senang nak dapat rasa dua menu special ni
pict kiri tu lemang periuk kera n pic kanan puding diraja
memang sedap ok..
**mknan exotic plus bangsawan**
tp ada kejadian lucu ms nak mkn
lemang sebab msg2 xtau cara ada y korek ada y picit
hahaha sampai tkg msk dtg ajar cara nk mkn dia
sebenarnya kopek jer periuk kera tu n mkn
hahahahaha...ok lau xlucu abaikan
 
oklah chow dl nk pray
 smile wit luv

Monday, September 23, 2013

imbauan kenangan #2 - Kudat

Assalamualaikum
selamat petang all blogger 

suka pulak aya buat n3 imbauan gini
hahaha almaklumlah citer lama dok terperap je
so nak tayang balik kena la create tajuk y agak
meletops gitue...ngeh3
** actually sbb agk bz rini jadinya n3 ni mmg
dah terperap dlm draft so moh aya publish jer**

ni citer masa aya pegi outstation kat 
Kudat, Sabah ngan top management KKM
kejadian ni pada bulan Julai lepas.. so moh la tgk

aya bermalam kat The Klagen Hotel... sgt comfortable
**nila lebih kurang biilik dia**

after check in jer dapat msg dari member zaman
belajar kat UUM dulu...kebetulan dia nk dtg KK
dia kerja kat Sipitang jer...so apalagi terus ajak jumpa
n dia bawa g mkn kat Jesselton Point...sbb nk mkn 
seafood punya pasal... seafood kn murah sini
tapi kecewanya sbb crab takdo...huhuhu

** ni la my luvly frenz-Syma**

next day trun visit kat Kudat
after finish site visit kat area Kudat tu
kitaorg dibawa ke The Tip of Borneo plak
alang2 dah kat sini apalagi moh ler singgah bergambo 
dulu kan.. nasib la big2 bos pun sporting giler
sambil nyelam minum air katanya :)

ni mercu tanda The Tip of Borneo
**me n DR Nik-Dr Pakar**
 moh posing gediks2 sikit..thanks Dr Feroz 
coz sudi jadi photographer tak berbayo ktorg
 alhamdulillah diberi peluang menikmatai keindahan
ciptaan Ilahi...pantai yang sangat bersih dan air yang sgt jernih
 US
**posing dengan big2 bos b4 balik**
 very beautiful island... speechless

oklah stop dulu..adios

smile wit luv

Sunday, September 22, 2013

@@@ kedah putrajaya pahang # story @@@

Assalamualaikum
wah br berkesempatan nk
godek2 blog...last week busy sikit
plus keadaan kesihatan yang tak brapa 
nak baik...ni pun selsema masih blom btl2 ok
dlm n3 b4 ni aya ada bgtau psl kedah putrajaya
pahang kan...aaa minggu lepas kan hari Mlysia
so cuti pjg sikit makanya aya pn amik peluang
balik kedah la....windu sama omak abah plus
si kecik yaya...(siapa dia nanti aya citer)
haha syok dpt blik kampung hokey :))
ingt tak ramai org blik sbb ms aya 
blik jumaat tu jalan clear je tak
byk kete..upa2nya itu sume
salah...coz ms otw nk blik
ptrajaya ahad tu amik ko
dekat 9 jam br sampai
umah..pnt xyah ckp ar
nsb kete auto klu tak
mau cream kaki
hahahahaha
 
pastu selasa tu plak kna gerak
pergi rompin atas sbb urusan kerja
memang letih la jugak sbb penat badan
balik kedah pun lom hilang lagi  trus kna
g outstation tapi takpe itu sume amanah
kerja so aya follow jelah kan...rezeki 
aya poi rompin pahang 2hari pastu
balik2 je trus kna serangan selsema
ngan sakit kepala...aduh may b sbb
badan terlalu pnat kot...plus khamis
jumaat tu plak ada mtg n kna siap
report so mood nk berblog or
blogwalking mmg takder ar
arini br la mood nak merepek
kat blog dtg...lepas puas 
rhat smlm sehari.. haha
oklah adios amigos
papai all blogger

smile wit luv

Thursday, September 19, 2013

KEDAH-PUTRAJAYA-PAHANG

Assalamualaikum
Selamat Petang sumer blogger
short and simple jer n3 kali ni
sebab badan masih terasa letih
sebab travel non stop dari
kedah-putrajaya-pahang
agak bz skit so dah berari2
tak hupdate blog or
blogwalking ni
 
hihihi oklah sok2 aya
citer ya apa aya buat n
mana aya poi..hihihi
papai all

smile wit luv

Friday, September 13, 2013

KELEBIHAN SURAH AT TAUBAH AYAT 128-129

Assalamualaikum
Salam Jumaat Penghulu Segala hari
apa khabar sumer blogger diharap sihat hendaknya
wah MoOD excited amat ni...WHY???
sebab aya mau pulang ke kg arini
yippy2...doakan semoga aya slmt
dalam perjalanan ya...aminn

oklah aritu dalam n3 INI
aya ada cakap nak share pasal kelebihan
surah-surah yang dibagitau tu kan so
moh aya citer pasal surah At Taubah
dulu ya n3 lain aya citer pasal lagi dua
surah ok... ni pun aya baru  tau jgk
almaklumlah tak pandai sgt so
sharing is caring kan..


Barangsiapa yang setiap harinya membaca dua ayat yang akhir dari surah At Taubah sebanyak 7x yang diulang sesudah solat fardhu, maka:
- jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.
- jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia.
- jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.
- jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan.
- jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar.
- jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.
- jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan.
Ayat 128-129 hendaklah dibaca sekali setiap selesai melakukan solat fardhu, insyaallah orang yang mengamalkannya akan memperoleh syafaat Rasullullah s.a.w.di hari perhitungan kelak.
Mengamalkan ayat 128-129 sangat baik kesannya untuk menolak sebarang penyakit.
Ayat 129 adalah doa bertawakal kepada Allah SWT supaya mencukupkan keperluan diri dan keluarga. Amalkan ayat ini dengan membacanya tujuh kali selepas solat subuh dan tujuh kali selepas solat Magrib dengan yakin bahawa Allah sahaja yang dapat memberi pertolongan. Insyaaallah, Allah SWT akan mencukupkan segala urusan dunia dan akhirat.
Ayat 129 ini juga adalah ayat pendinding. Ayat ini juga boleh memanjangkan usia dengan izin Allah jika dibaca secara berulang kali.
Jika dibaca pada waktu pagi ia boleh menjauh ancaman untuk hari itu, begitu juga jika dibaca pada waktu petang, boleh menghindar ancaman pada waktu malamnya. InsyaAllah.

ok..nak tau lebih lagi
boleh la rujuk kepada mereka2 yang
arif.. selamat beramal kawan2

*tgn kat dada mata kelip2 smgt nk blik kg* 

smile wit luv

Thursday, September 12, 2013

MoOd KeLauT

Assalamualaikum
Selamat Malam
burppp kenyang br pas mkn maggie
alhamdulillah.. hohohoho sgt sopan kan
oklah arini MoOd kelaut so mmg
malas nak citer pjg2 cuma nk 
cakap
 
ok papai all
 jgn marah ea

smile wit luv

Wednesday, September 11, 2013

LUNCH WESTERN - KFC JADI BURGER KING

Assalamualaikum
Selamat Petang sumer
korg lunch apa arini? hihihi
biasala kan br lepaih isi perut
mo tanya jugak menu apa arini mkn
hihihi arini aya lunch org kg mkn nasi 
ngan ulam2 jo...hahaha...:) sbb
smlm dah lunch omputih

moh nak citer alkisah yang
berlaku kelmarin...semasa waktu lunch
anak buah ikut mama dia dtg opis...dmam
so lunch time nk makan ayam c (KFC)
so aya pun bawak ler g alamanda tu
skali sampai je KFC dah ditutup
renovation katanya..hahaha
rasa cam br jumaat lepas 
KFC tu penuh org..:)

makanya dr ayam c trus jadi
burger king...hahaha ni dh kira 
selera yang membawa dah bkn selera 
ank buah lagi dah... tp seb kat BK ni
ada jual ayam juga..kira okla dik kan
jadi moh layan gbr dr pakcik google
:)) laughing=)) rolling on the floor:)) laughing=)) rolling on the floor:)) laughing=)) rolling on the floor 

 aya order set WHOOPER JR. je RM5.95
 ni plak menu tuk anak buah aya
FLAMIN CHICKEN VALUE BITE RM 6.95
nilah muka bdk dpt mkn ayam wlpn bukan ayam c(KFC)
hihihi.....ayam BK pun cedap kan dik
oklah stop dl..ada kije nk buat

smile wit luv

Monday, September 9, 2013

Attend WeeDinG OpisMaTe

Assalamualaikum
Selamat Malam all blogger
peh arini takdan nak monday blues
sangat...sampai opis je gedebum work
load atas meja dlm mail dtg non stop
sume kerja tiba2 terjah arini
hahaha so blohwalking
pun mmg tak arr

moh mlm ni nak citer sket
korang dah baca n3 kat atas kan
arr tu la nak citer ni...kunun2 verangan la
nak g agak2 pengantin smpai blh amik gbr
ngan pengantin kan...hmmm hampeh tiba2
kna kuar outstation di hari ahad nan indah
so apalagi takyah verangan nak vogue 
sgt la kan...ko amik blous ngan suar 
dah siap2 gi keje...hokeyyy

tapi oleh kerana visit start kul 2
so ktorg g awal la majlis opismate ni
hahaha org kata start 11.30 kul 11 ktorg dh 
terpacak dpn dewan...hahaha mujurla family pengantin
ada yg dah start makan dulu so we all pun
join la..hahaha amik ko kira tukang buka 
pintu dewan ler kan....smgt sungguh
nak uat cmno kije punya pasal :)
tp ada lg la 2 3 org y dtg awal
takde la segan sangat

tp kuciwa sbb tunggu smpai
kul 12.15 pengantin lum sampai 
so terpaksa la beredar dulu sbb dah
 lmbt...jadinya moh layan picca y
smpt amik...
ni kat ruang depan pintu utama....congrat wani & hasnan
sbb org terawal sampai..moh tulis nm kat guess book... pastu masuk terjah pelamin
hahaha org masuk terjah mknan we all blh g terjah 
pelamin dulu..hihihi sbb org tak ramai blh la uat kelaku
cam gini...klu org ramai ampun cik tak kuasa
tgk tu...smpt lagi pose mujur kat bwh je klu x ktorg rasmi je pelamin
tula psgn mempelai...gbr nipun i cilok dari member
apapun Selamat Pengantin Baru En Nan & Wani
Semoga Kekal Bahagia Hingga Jannah...Amin

********
 last nk gtau mknan
dia mmg sedap weiii..slurppp
**lupa nk snap gbr mknan, sibuk usha pelamin** 
oklah selamat malam
 
smile wit luv

Sunday, September 8, 2013

Imbauan Kenangan #1 - Bowling UPPP

 Assalamualaikum
selamat pagi all blogger
so smlam takder xtvt sbb tak brapa sehat
arini plak kna kerja..ohoho kerja on Sunday ok
jadinya moh aya tepek gbr2 yang aya jumpa
arini punya xtvt aya citer kendian ya

ok aya dok godek2 pc terjumpa folder
picture ni...walaupun kejadian ni dah lama
tapi still nak tepek jugak kat blog ni...hahahaha

ni masa ktorg buat pertandingan bowling
antara staff kat Unit Pemantauan Penilaian Projek
masa ni kalau tak silap sebelum kita sambut puasa
ktorg buat kat Alamanda Putrajaya jer malas nak g jauh2

jom layan ragam dan aksi2 lucu staff
dan bos2 yang memang sempoi giler arr
 
 tgk memasing punya la bergaya nak baling
sebab nak merebut gelaran pemain hebat n nk dapt
hamper beso katanya...hahahaha
 nila antara staff dan bos2 yang telah
menjayakan pertandingan yang mabeles ini
 ni plak... semestinya la juara Bowling
bagi UPPP Tahun 2013...hahahaha amacam hebat x?
 ni plak gegirl2 yang comel sdg berposing
selepas event tamat...lumrah sumer giler gambo :)
oklah adios utk n3 kali ni

smile wit luv

Friday, September 6, 2013

Jamuan Raya B.Pembangunan (Syawal 1434)

Assalamualaikum
Salam 30 Syawal 1434
Selamat Malam jugak buat all blogger

pejam celik pejam celik kejap je kan
syawal dah berakhir hari ni dan bulan baru
dh dtg bulan Zulkaedah pula, selamat datang
oklah sempena 30 Syawal 1434 aya nak
citer samala macam tajuk n3 kali ni
hahaha...arini last raya so ada lg la
last jamuan raya untuk Bahagian
pulak..last week jamuan raya 
unit...meriah meriah.. sumer
berebut nak buat jamuan
arini...almaklumlah last
syawal 1434 kan thn
dpn ntah smpt ntah
idak...:))

k arini ada dua jamuan raya
satu kat UPFK lunch hour tadi
ptg plak BPP punya jamuan memang
arini ari makan jelah...sampai perut pn 
dah tak blh terima...hahhaah mkn xigt
pasni kna rajin g jogging ya cik blog
oklah actually dah ngantuk so moh
layan jer gambar yang ader ya
enjoy da picture o|^_^|o music
ruang dewan yang dihias cantik
yeay meet my ex opismate...finally slps di pujuk
y lama dan y baru disatukan dlm Cawangan Pemantauan Penilaian
b4 makan...as usual pose cun dulu... hihihi patut ada 7 br cukup group
ni antara makanan yang di sebat oleh perut cik blog... byk lg tp tak mampu dah
pas kenyang makan,,, jom posing sempoi ngan bos2 y sporting plak b4 blik
(actually byk lagi mknan tp tak snap pun mls)
ok itu aja yg sempat diambil
adios amigos..nite all

smile wit luv

Thursday, September 5, 2013

RAYA 2013 #1

Assalamualaikum
Selamat Petang...sejuk campur bosan
ada kerja tapi macam mOOD ke laut jap
so godek2 jumpa gbr raya tahun ni
ni jer yang ader dalam my phone
hahahaha...apapn tetap nk gedik
tepek jugak kat sini... gbr lain
nanti blik kg amik br upload cite lapuk di sini..

hahaha moh layan apa y ado
me, my mom, my bro n my tomey2 nephew
ni plak membzkan diri dgn my mom untuk buat
final preparation di pagi raya...hihihihi
oklah tu je yang hado
adios amigos  

smile wit luv

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI