HOME MY BLOGSHOP

Monday, April 30, 2012

i m back

Assalamualaikum...selamat malam alls

peh lama blog ni menyepi...hahahaha biasala cik blog ni balik kampung bercuti panjang...so almaklumlah kg teman pedalaman nun...so line internet harap maap ler...tak blh detect langsung...kalau tetiba angin ok dapat ler satu bar tu pun blh buka YM jer....yang lain hampagas....failed to searching.... tupun berpeluh ler jugak nk tunggu dia loading...biasala broadband MAXIS memang fail kat kg...mujur la hp guna CELCOM boleh la jugak buka FB tu..... haiii MAXIS tolong la bagi coverage sampai kat sumer tempat...pasang ler pencawang banyak2 skit...ngeh3....so arini dah sampai kat putrajaya boleh la buka belog ni...hehehehe...da rindu oooo nk buka belog....(wink2 tolongla pengsan jap).... oklah da cukup nanti besok2 sambung merapu lagi..besok kan cuti lagi...

smile wit luv

Thursday, April 12, 2012

1 novel 1 cd

Assalamualaikum 

 hello sumer
selamat petang sumer
arini aku nk jugak citer pasal
buku ngan cd yang dah selamat aku 
kerjakan...hahaha ni dah abis so tandanya 
nak suh bli buku baru ler plak kan...

nilah buku yang aku maksudkan
best citer dia...nak tau sinopsis  baca kat sini
memang terbaik ooo...heheheh

ni plak cd yang telah selamat aku kerjakan
#Sungkyunkwan Scandal#
 citer rakyat yang kna duduki peperiksaan untuk
nak jadi pegawai kerjaan...pada aku citer ni best
3 ari jer aku dah selamat abiskan sumer 
episode...nak tau sinopsis setiap 
episode blh klik sini

hehehe novel br n cd baru 
nanti aku citer lain hari plak
adios

wit luv
 



#Program Janji Ditepati#

assalamualaikum
selamat petang sumer
selamat kembali bekerja setelah
bercuti seharian

moh2 nak citer kesah ari sabtu aritu
wah lama nau aku peram dalam draft ni
well aku mmg suka buat pekasam gbr2 aku ni
hahahahahaha

jom tgk ni

Tuesday, April 10, 2012

Friday Story

Assalamualaikum 
salam selasa sumer 
wah cejuk ajer pagi ni 
maklumlah hujan ler katakan..
kalau sambung tido memang best amat ni...
sukala org y bercuti arini ye...
y kerja buatla kerja macam biasa...
hahahaha 

cerita hari Jumaat..mesti korang heran jgn tgk kalender...
arini mmg ari selasa tapi aku baru nk tepek cerita hari Jumaat lepas...
wah mmg dahsyatkan..citer dah lapuk tapi ada aku kesah...
aku nak jugak tepek tak lengkap ooo kalau tak tepek kat blog 
hahahhaa...sila jgn muntah ijoooo ye 

Jumaat lepas we all tak tau nak kemana
asyik alamanda jer...dah bhosann oooo.. 
pastu kebetulan nk g bayar bil elektrik kat presint 4
so alang2 kesana terus ar survey mana nk makan
rupa-rupanya dah ada satu galery kat sini
macam ala2 mall jugak la ada butik ada
kedai kasut n kedai makan so apalagi
 terjah la we all almaklumlah tak penah
tau kewujudannya
(sila jgn gelak kuat2)

Tuesday, April 3, 2012

# drift dulu #

Assalamualaikum 
Selamat Petang Sumer
wah sejuk sangat kat dalam opis ni
sekali jenguk kat luaq uap-upanya ujan da
patut la sejuk semacam jer..hehehehe

oklah macam biasa sebelum balik aku 
nak hupdate blog ni dulu...chehhh tekuh rajin ni
ngehngehngeh

meh ni ambo nak citer pasal ahad lepas
biasa la aku ni mmg suka kumpul dalam draft banyak2
so korang layan jelah kan...wihihihihi

alkisahnya ahad lepas nak bawak anak buah aku
g jenguk pak cik van dia.... rindu katanya...uiiii bukan main ko
hehehe...so ari tersebut pn ada kenduri jiran abg aku
kawin jugak...meriah nau jiran2 abg aku ni
so after makan kenduri... terus la siap2

pastu masa otw tu abg aku ckp nk g layan drift dulu
kebetulan tempatnya kat sebelah highway dan mmg laluan
yang sama pun...so we all follow jelah...chewah semangat nak 
masuk litar ni sekali dia ckp dah final bang kalau masuk 
kena bayar rugi jer...hahahaha baik nau ler org tu
so we all pn decide nengok dr tepi highway sudah

jom layan picca 
kan main lagi sampai berasap2 aaa
tak sah ler lau takder
gambar tuan tanah kan
sementara dok nunggu drift start jom
posing dulu bersama dua badik noty ini
ada video drift benonya tp tak leh upload
huhuhu kuciwanya...len kali la aku try lagi ea
adios

wit luv

Monday, April 2, 2012

^ mandi manda @ PD ^

Assalamualikum
ermm last citer pasal hari Sabtu 
citer ari Ahad besok ler plak aku story mory
dah nak magrib ni nk kelik umah dulu

ok ni nak citer lepas jer sukan kat sekolah anak buah
tu terus pecut balik umah sebab jiran umah abg ada uat 
kenduri kawin...lagipun abis dah dekat kul 1 petang
so balik jer umah terus siap2 g kenduri tu
laju jer kan bab makan free ni..hehehe

pastu perot dah kenyang balik umah apo lagi
mata pun layu jer la memasing...sodap tidooo ni kan
apa lagi memasing ankut bantal terus zzzzZZZZZ
sungguh la beradap sopan kan

pastu dalam kul 5 tu pakat bangun tenyeh2 mata
trus anak2 buah cakap....'mak lang bangun jom siap2
nak p mandi pantai'...atoiii pantai la plak

apalagi cuci muka...tukar baju suar sauk tudung
jalan daaa...ingt nk g dekat Pantai Puteri jer alih2
sampai ke PD abang aku punya kije
ktorg mandi manda kat ngan 
Permaisuri beach resort tu
ntah apa nama ilang ingatan lak
(tp aku ngan akak ipar aku jd pemerhati jer)

layan jer la view sea kat situ
air surut so ketengah ler dorg mandi
balik tu plak terus singgah dinner kat 
restoran terapung Fort Supai
(tu gbr gelap xnpk)
sampai umah sama la terus zzzZZZ
so adiosss
 
wit luv

#sukan anak sedara#

Assalamualaikum
Selamat Petang Sumer
jom mengisi masa sebelum balik ke rumah
hehehehe ptg2 cam gini baru sempat nak godek2 blog ni
pepagi hari tadi busy siapkan kerja-kerja dulu
pekerja dedikasi katanya....harini tak kena
penyakit monday blues so berjaya la
mengclearkan meja ku.. hihihi

ok ni nak citer kisah hari Sabtu haritu
kebetulan minggu tu turun Melaka sebab dah lama
tak jenguk dua badik comey kat sana
so ibu dia pun dah msg tnya bila 
nak turun Melaka
aihh busy nau mak lang kamu ni kan
hahahaha busy ngan program kengkawan

so Jumaat malam tu terus la pecut g Melaka
ingatkan tak der la sesak jalannya sekali amik ko
kereta berpusu-pusu...heran aku mana la dorg ni nk pegi
biasa 1 1/2 jam aku dah sampai ini dekat 2jam lebih
baru aku sampai Melaka macam nak tercabut kaki 
tangan aku dok tekan clash ngan tukar gear je

kebetulan plak hari Sabtu u mmg hari sukan 
sekolah anak buah aku...tu y xcited trun melaka tu
sebab dia masuk 2 acara..nk bg semangat la kononnya
sesudah subuh dua badik ni dah siap nk g sukan
pedahal tgh hujan lagi ni....aku pun terlompat la
bangun siap2 jugak...hahahaha

cer la tgk muka dua badik ni
ni plak tgh beratur nyanyi lagu sekolah
ngan dah start sukan...tu dok tgk kawan2 main
acara lari pecut....amik ko dah macam berkubang dah
apa taknya baru jer lpas ujan

moh layan video y tak seberapa ini


wit luv

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI