HOME MY BLOGSHOP

Saturday, January 7, 2017

JOM TGK MOVIE ARRIVAL

Assalamualaikum

ni pun pasal sml punya story
en suami ajak layan movie..almaklumlah
xder apa nk buat so apa lagi.. ON je

smlm ktorg layan movie ARRIVAL
best...citer pasal makhluk asing dtg bumi
mula2 agak complicated jgk nk faham
dekat ujung2 crita baru dapat tangkap
jalan citer dia sebenarnya..hahaha.

actor n actress dia Jeremy Renner & Amy Adams
Image result

 
moh kita bagi sinopsis dia sikit
*
*
*
*
Linguistics professor Louise Banks (Amy Adams) leads an elite team of investigators when gigantic spaceships touch down in 12 locations around the world. As nations teeter on the verge of global war, Banks and her crew must race against time to find a way to communicate with the extraterrestrial visitors. Hoping to unravel the mystery, she takes a chance that could threaten her life and quite possibly all of mankind.

hehehe itu ajer
adios amigos
Displaying WW3.png

JOM TAMBAH KELENGKAPAN RUMAH


Assalamualaikum

selamat malam kawan-kawan semua
amboii kan tgk tajuk bukan main lagi 
hehehe actually ni kisah ptg smlm punya 
ikut plan arini br nk p usha brg2 rumah skit 
tp smlm usband dah ajak p cari brg2 umah..
so on jelah....actually plan dah lama nk
beli perabot ni kebetulan rezeki lbh
bulan ni maka moOd Shooping
pun mcm hantu ler.....

sebenarnya dah lama dok usha perabot
kat sini http://www.idealfurniture.com.my/
sbb kat PJ ni mmg tak tau nk cari perabot kat mana
kalau di kedah bersepah lah kedai perabot murah2
hehehe...tp sejak tinggal setaun di PJ ni mmg sy
dok beli perabot di Home Furniture ni jelah
harga dia berpatutan ler jgk... mampu milik
tak caya murah.. meh nk tunjuk
****
Plan Nak Bli Ni

*
*
*
^sofa ^
sofa set, sofas, sofa for sale, modern living room, modern living room design, contemporary living room
#yang ni (pilihan usband) rak tv#
hall cupboard designs picture with cement wall, modern cupboard designs for hall, indian hall cupboard designs, hall cupboards models, hall cabinet ideas
+ngan yang ni rak kasut+
TAPI
*
*
*
*
*
sekali pergi dah tutup daaaaa...(xnega dah) mmg kecewa abis la
sebab tu jelah satu2nya tempat brg murah dan cantik yang hadaaa
terus blurrrr...takde idea mana lagi kedai murah..terus google
cari mana lg kedai yang ada dekat2 PJ kot ada yang murah
ramai y review kedai perabot dpn Balai Polis KJ murah
so terus la pegi usha2.......skali mmg ada y murah la
apalagi terus MooD ON ler....cuma rak tv seperti 
y diidamkan jer xder..tp terbekenan plak dkt
corner rack..hg blh tahan jgk so terus grab ler

MAKA
*
*
*
 inilah hasilnya
corner rack lom sampai lg sbb kena order


oklah chow dulu
bye-bye.....adios

Displaying WW3.png


Thursday, January 5, 2017

REVIEW FILEM THE GREAT WALL


assalamualaikum

selamat petang semua
jom arini kita nak review pasal filem ni
kebetulan hari Selasa lepas en husband ajak tgk
filem ni...best jgk citer dia...

Image result for great wall of china movie



filem ni cerita pasal kisah tembok besar China-lebih kepada cerita epik fiksyen sejarah gitu...(btl ke dak xpasti ler).... cerita pasal salah satu sebab pembinaan tembok besar china ini adalah untuk mengelak dari serangan raksasa yang akan menyerang setiap 60 tahun atas sebab ketamakan maharaja sebelum Dinasti Song. Kewujudan raksasa tu sebab meteor hijau (kalau xsalah ler sbb dok sibuk btl kerusi.. hahaha). Filem ni banyak aksi juga la. yang penting Jeneral Lin tu comel..hehehe... Filem ni citer dorg lawan dgn raksasa yang sangat2 banyak...Dan siapa yang belokon.....hehehe hero dia mestilah Matt Damon, Andy Lau, heroin Jing Tian ...Camne Matt Damon ni boleh terjebak dgn askar2 China ni...hahaha sebab dia dtg cina nk curi black powder.. tp dia kena tawan..dlm masa yang sama dia telah selamatkan tembok besar china dengan bunuh raksasa tu.....heheh... owh nk tau Black Powder tu apa? apa jenis raksasa hijau tu?.. sapa menang?...kena la g panggung tengok..hehehe

oklah tu jer untuk arini
adios...nk buat kerja plak..dokumen baru dapat

Displaying WW3.png

Wednesday, January 4, 2017

OPS TERJAH

Assalamualaikum


semangat tahun baru 2017 ni lain macam
hahaha...jom kerja-kerja... 2nd day work arini
jom kita mulakan aktiviti dgn Ops Terjah premis
hahaha sebenarnya ini fail dah dapat bln lepas
tapi disebabkan mood kerja ujung taun dah
ilang maka kita carry forward ke taun ni

jadinya marilah bersemangat utk menyiapkan 
kerja-kerja/fail-fail yang tertangguh sejak dari taun 
lepas...hahaha.. azam taknak tangguh fail lagi
mari mulakan dgn fail2 kuning dulu

#semogaazaminiberjaya ^o^
No automatic alt text available.

adios chow
Displaying WW3.png

Tuesday, January 3, 2017

SALAM TAHUN BARU 2017



Assalamualaikum 

not too late to wish everybody

Image result for happy new year 2017

semoga tahun 2017 ini akan memberi lebih
kegembiraan, kebahagian dan kejayaan dalam hidup
semoga semua yang dihajati tahun ini bakal
dipenuhi dan dimakbulkan..aminnn

hehehe

jom mulakan kerja dgn azam baru

Displaying WW3.png
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI