HOME MY BLOGSHOP

Monday, January 30, 2012

citer Korea Lagi- dream HiGh

Assalamualaikum all
selamat bertugas semula selepas lama bercuti
jangan malas2 ok...(pedahal sdri y mls)
org suh buat kije aku dok uat blog

hahahaha bos tak der pe da hal
giler la dpt staff mcm aku ni kan :P
(bos sy dah siap kije dah jgn mrh ea)

ok nk share 1 lagi citer korea yang aku br jer
abis tgk kat 8tv...best gak citer dia
DREAM HIGH
dia tayang ari Sabtu kul 6.30 -8.00

nk tau sinopsis dia kat bawah ni


"Dream High" takes place at Kirin High School of Art and follows the lives of students as they aspire to become superstars.

Song Sam-Dong (Kim Soo-Hyun) lives in the country side and dreams of becoming an owner of a stock farm. He falls in love with Ko Hye-Mi (Bae Suji) at first sight and follows her to Kirin High School of Art. There he discovers his genius like musical talent.

Jin-Gook (TaecYeon) is a gifted dancer, but a troubled student at school. The director of Kirin High School of Art (Bae Yong-Jun)) recommends to Jin-Gook to enroll at his school. There, Jin-Gook's talents blossom and he now dreams of becoming a global star.

Exchange student Jason (Wooyoung) comes to Kirin High after receiving the top score for new applicants. He comes from abroad and shows outstanding skills as a dancer.

Ko Hye-Mi (Bae Suji) is the most popular girl at Kirin High. She carries herself as a confident girl, but inside hides a sad past. She dreamed of becoming a world renown classical vocalist, but after the collapse of her family she had no choice but to enter Kirin High School of Art. She is loved by Song Sam-Dong and Jin-Gook.

Yoon Becky (Eun Jung) looks up to Ko Hye-Mi, who appears to have everything. They soon become rivals.

Eria (Yoon Young-Ah) is a popular teen star. She enters Kirin High School of Art and becomes the object of admiration by her peers. She looks forward to having a "regular" school life.

finale episode : all of them success in their career(dance n singer)... love-tgk sendiri la...hihihihi...y pasti mmg sgt best...

smile wit luv

Friday, January 20, 2012

HoLiday Kat Kampung Plak

Happy CNY to all
so sbb cuti panjang maka blog ini pon
akan turut bercoti sbb cik blog ni kalau
coti malas nak godek2 blog tambah plak
bila line tenet lambat nk mampos lembab
macam kura-kura..(maaf ya telibat sama)
**so cik blog akan malas update dr 21-24 Jan**

So apa plan korg? aku....ermm macam biasa
balik kampung ler plak, jalan dah puas dah
pitis pun dah makin susut so apa lagi

balik kampung oooo balik kampung
hati girang..hehehehe

kampung ku y indah permai


c u next week

Wednesday, January 18, 2012

###Wordless Wednesday###


port melepak tiap2 ptg tunggu 2 bdk noty balik dr umah pengasuh
-Melaka
-

smile wit luv

Tuesday, January 17, 2012

Hasil Pelaburan di MP

gotcha
assalamualaikum
apa khabar sumer...hope sume sihat2 ya
tak der idea nk mengarut arini
so layan jelah pict ni ea

ni sumer adalah hasil shopping kat
melaka haritu...melayang sekocek $$
tp sekali sekala tuk kepuasan sendiri
tak apa kannnn...(nk sedapkan ati sdri)
^0^


smile wit luv

Monday, January 16, 2012

Riadah @ HuTan Simpan Gunung Tampin

hello sumer
salam 1 malaysia
haritu kan aku ader citer yang aku g bercuti kat
umah abg aku kat melaka kan...so seminggu jugak ler
aku betapa kat sana menghabiskan masa cuti

let check apa aktiviti aku masa kat sana
abg aku ni suka berjalan tu yang syiok tu
aku ni ngekor jelah...hehehehe bagus kan aku

ni ktorg g beriadah kat hutan simpan gunung tampin


bawak budak2 comey tu g berendam air kolam
aku....hmmm kuciwa sbb ingt kolam beso skali
hamik ko kolam kecik jer pastu siap kna tunggu air
penuh kolam tu dulu...hahahaha kelaka kot
actually ader kolam lain tp penuh ngan bdk2
lelaki so abg aku decide mandi kat atas dulu
akibatnya kena ler tunggu air kolam penuh
tgk ler betapa besabor nya mereka menuggu
air kolam tu dipenuhi air...hahahahha
seb baik air bukit tu laju jugak kuar
ikut paip tu...kalau tok hmm cuci ler
kolam tu yer anak-anak...hahaha
tak sampai 1/2 jam dah bosan menunggu
air kolam tak jugak penuh2...hahahahahaha
nak mandi tak der trillll....so decided by my bro
trun jer kolam beso kat bawah...coz bdk2 remaja
tadi dah tak der....bukan main suka ler bdk 2
badik tu....dapat main air sampai ketaq2
aku ngan akak ipat rendam kaki jer
tak kosa nk mandi

nila kolam y agak beso dan boleh berenang2
macam anak budu...hehhehehe
p/s: sis bro bila nk g vacation lagi ajak le adikmu y suka bejalan ni sama

smile wit luv

Sunday, January 15, 2012

CNY @ Melaka

hello n assalamualaikum
semalam petang lepas g beriadah
kat tampin, malamnya plak ktorg kuar
saja jenjalan kat bandar melaka..kan dah gtau
my bro mmg suka jalan2...hehehe

mlm tu we all g jonker walk saje buang masa
tak der menda nak buat....sebenornya g menyemak
tambah sesak kat situ biasala nk tgk preparation
utk Chiness New Year...nk menyesakkan diri
dgn umat manusia

sampai jer kat situ amik ko
naga sepanjang2 laluan sambut ko
skali kepala dia dah nganga seb tak kuar api jer
hahaha..thn naga la katakan
byk jugak xtvt dorg buat

pas dah penat besesak-sesak kat dlm jonker walk tu
(benornya tak penat pun sekerat jln jer masuk) :)
ktorg pn gerak ar balik...tp sempat lagi
singgah posing jap kat kincir angin ni
baru buat jer ni dulu tak der pon
tu y masing2 dok posing tu
tadi ptg plak aku kuar ngan my BFF(k.umi)
saja g jalan window shopping kat Mahkota Parade.
(window shopping ler sangat terbang gak wet aku, nk tau aku bli pa next n3)
sempat lagi tu posing kat enterance nk masuk
sbb ader deco pokok sakura ...hehehe

dah penat besopping n menghabiskan duit
ktorg g mkn steamboat...sedap giler murah pn murah
macam2 hado pilih jer...kedai ni mmg jual steamboat jer
kat pulau sebang tak salah aku ....(x brapa sure)
mmg terbaekkk ar

smile wit luv

Friday, January 13, 2012

Holiday @ Ao Nang Krabi - Part 3.1


assalamualaikum
nite everyone...hehehe b4 sleep
nk tepek last n3 tuk holiday ke Thailand
tak der menda pun tp sajer nak tepek jugak gbr2 ni

ni korang tau tak yang kuning tu buah apa?
mula2 ktorg pun tak tau sebenarnya...hehhehe
tp untuk dapatkan kepastian we all pn
singgahler beli sbb spjg jalan dorg ader jual
tadaa mmg betul la...WATERMELON

hehehe kalau kat sana watermelon dia warna kuning
isi dia plak warna pink....pelik n unik sgt tp rasanya
manis macam gula...

pastu nenas dia pun sama jugak...manis giler
boleh mkn macam tu jer...dia tak mcm nenas kita
kat sini yang ader duri2 tu...masa beli ktorg trus suh
kopek siap2..senang giler tgk org tu kopek
cantik plak tu....isi dia pun nmpk cntik
blh ler ngup2 dlm kete...

dah sampai pintu sempadan thailand malaysia
so stop kat sini kena pulangkan balik insurans kete
yang kita bli kat sana ngan buat last check out
ketepet...dia chopp out kat boarder pass
hahahaha... so welcome home

chowww

Holiday @ Ao Nang Krabi - Part 3

let continue
haiii salam n evening all
ok ni dah last day kat sana
so posing2 dulu b4 gerak balik malaysia

posing dgn transport paling femes kat sana
teksi apa ntah nm dia lupa plak..hehehe
pastu posing ngan snow man dl sbb smlm
kat hotel ni dorg buat celebration
sempena christmas eve
bergodik2 posing ngan dua bdk noty
kat lobi n enterance sbb ader pokok christmas
ngan adiah2...heheheh cam bdk2 dah aku pn

adios

Holiday @ Ao Nang Krabi - Part 1

hello
assalamualaikum n morning
just to continue my holiday story
hehehehe dah lama terperap dalam draft
baru berkesempatan nk publish kat blog arini
ni sumer gara2 lappy masuk workshop

welcome to Thailand
so for sure la sapa nk masuk sini kena ada
passport kan tp keistimewaan bdk comey mcm saya
ni tak yah passport pun tak per just buat boarder pass jer
knapa?
ermmm sbb sesiapa y lahir kat utara mmg akan
dapat keistimewaan ini...hahahahaha

dah sampai sana kena ler skodeng2 tempat nk
membuta kan....susah jugak nk cr hotel murah sbb
tak tau jalan..tulisan dia melingkau2 tak fhm nk baca
but finally dgn bantuan penduduk tempatan we all
jumpa ler jugak hotel dia..boleh tahan ler rega dia
tak mahal sangat sbb we all just amik room jer
gbr blh kanan tu otel first..(otel cr sendiri)
gbr y belah kiri tu y rekomen by penduduk tempatan


ok dah sampai apa lagi posing2 dulu ngan
bdk tomei gila gbr mcm mak yang dia jgk
pastu intai2 tgk view dr bilik hotel ok ar gak
ok dah siap landing2 bagi..pewot pn minta diisi
so kuar ar buat2 pandai...nak cr tempat mkn halal
posing punya posing jumpa ar satu area ni mcm kawasan
pasar malam gitu......jalan2 sambil survey kawasan
last sekali dah tak der idea perut pn dah lapo
stop kat i shop y ader org pakai kopiah(seb dia blh speaking)
tnya kat mana kedai mkn halal so dia pun tunjuk ar

tadaa ni lah dia kedainya...tak jauh dr sini ader masjid
so ktorg pun yakin ler bila tgk kedai ni bersih pastu
ader tanda halal apalagi kira onn jelah
as usual dtg sini mest mkn tomyam
sedap bangat nsi dia pun best
wangi n lembut jer


c u next n3

Wednesday, January 11, 2012

bercuti ke melaka plak

Salam u alls
ermm dah 11 hari aku dok melangut jer kat rumah...jd half housewife
hehehe....knapa aku tak krja ea?....sebab aku tengah tunggu tgk kontrak
aku tu sambung tak...haritu dorg suh cuti dulu...so apalagi cuti ler puas2
kan....nanti da krja susah plak nk cuti...hehehe...bila da bosan dok melopong
kat atas awan nun aku plan sambung cuti atas darat plak...ngeh3 so aku
pun merayap ler g umah abg aku kat melaka plak..mcm apa jer kan atas
awan ler atas darat ler...yelah umah abg aku umah taman...kira atas tanah
ler..umah akak aku apatment tgkt atas skali... hehe umah abg aku ptg2 blh ar lepak
kat depan taman tu tgk bdk2 main...pastu leh g berjalan kat pantai bagai
jd takdr la bosan sgt kan....oklah dah merapu plak...

Friday, January 6, 2012

Holiday @ Ao Nang Krabi - Part 2.1

Salam
ok lets continue
before go to mandi manda kena la isi pewot dulu
nasib ler ada gerai org islam kat sana..lega rasa
sebab dia pandai cakap melayu tak payah le
we all nak speaking speaking bagai kan
org pattani yang masak...sedap bangat
kat sana menu ari2 mkn tom yam jer
kat gerai ni ada jual laksa so try ar
dap jugak laksa dia mkn ngan
kuah lemak campur ulam2

nilah pulau y aku ckp tu
dr satu pulau nk ke pulau yang kat bawah tu
dekat jer jln kaki pun boleh sbb air cetek sgt
cuma y pic dua atas tu jauh skit kena naik bot
nilah pulau y aku ckp jln kaki tu
aku mandi kat blkg pulau tu arrr
best sgt wlpn tghari terik tp redup jer
kat blkg pulau tu so takder la sunburn
org pun tak ramai so bebas ar ko nak mandi
sebab dorg mls nk jln g pulau tu
tgk ar dua badik tu suka nau dpt kapal
tok petronas kasi...hehehe
oklah adios
tunggu aku update part 1 ea

Holiday @ Ao Nang Krabi - Part 2

salam Tahun Baru sumer
ermm ini cerita tahun lepas punya
baru nak hupdate...hehehe punya la malas
sebenarnya bukan apa broadband kat umah tu
lambabbbb nak mamposssssss...malas aku nk buat
membuang tenaga melangok dpn lappy....hehehehe

ni citer masa aku pegi bercuti kat Thailand
time Christmas haritu.... poi bercuti ngan mak n
family abang aku....hehehehe jom layan
benarrrrnya picca part one belum
upload lagi...terus ke part two dl

*
*
*
*
*
first sampai we all check in kat sini
sebenarnya nk check in kat lain tp sbb dah
malam benor sampai dah sesat2 cari tak jumpa
last2 main redah jer hotel ni seb baik ada
room kosong...yelah time cuti sekolah
plus cuti krismas kan

bilik dia cantik gak murah pn murah
RM150 jer (gbr blk nant aku tepek)


wit my mom kat swimming pool
nengok anak2 buah aku berendam ngan abahnya
mula ingt nak join tp coz dah siap mandi
tumggu terjun kat laut terus ler la
ni plak dah siap check out nak g cari pantai plak
Ao Nang Island... aku tak tau nm pulaunya apa
cuma aku tau dia mmg kat Ao Nang ler
hehehe.

tadaa....dah sampai kat pulaunya
mula2 jenjalan dulu kat gerai2 kat situ
jenjalan tgk org nek bot g pulau2...
sebab budget dah lari so we all tak pat
ler nk naik bot g pulau2 ni....

pas tu apa g cari pulau y dekat jer la
terus zasssssssss.....hehehe dah ada dlm air
air dia jernih n bersih sgt... sejuk jer
best giler kott....gbr pulau tgk next n3
ok tadaaaaaaaaa

happy new year


baru berkesempatan nak wish Happy New Year
apapun belum terlambat kan....

Monday, January 2, 2012

Last Oustation for 2011~ Kluang

assalamualaikum
hmm last outstation for 2011
kena g Kluang last day bln disember lak tu
hatoiii org len sumer dok cuti kt kna g kije plak

ni sbb ader Audit utk Hospital Kluang
so kna ler g nginap kat Kluang semalam

ni ler hotel tempat aku nginap
(nm hotel lupa plak tp kat ngan bus station kluang)
tak byk gbr coz sampai pn dah kul 11 mlm
sok psgi g kerja sampai ptg trus shut balik ptrajaya

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI