HOME MY BLOGSHOP

Thursday, October 31, 2013

^ HOMEMADE BEEF SATAY ^

Assalamualaikum
selamat petang ...sejuk br pas ujan

moh layan kisah ni..dah basi
dok teperap dalam draft jer sebab
malas nak type...muehehehe

ok arini sambil tunggu printing moh kita
layan jap... alkisah kejadian ni masa Raya Haji
baru2 ni....aya kan balik kg seminggu
cuti lama yoppp...nak tau nape aya cuti lama
nanti aya citer kat n3 lain ya

ni nak cite mcm tajuk kat atas tu
disebabkan omak aya buat korban thn ni
makanya byk ler dapat daging tambah plak
org2 kampung sedekah so mmg penuh la
freeze kat umah tu dgn daging..

disebabkan adk saya sgt la rajin
makanya ktorg pun buat la satay
ni resipi omak angkat adk den punya
penuh bersemangat nak cucuk satay niee
(hihihi tp bonanya y sdiakan perapan tu omak ktorg)
dan yang potong daging2 tu adik aya... bagus kan
aya part cucuk2 daging ke lidi sajer

moh layan picca yang tak seberapa ni
bz mencocok daging satay dgn my adik
hihihi pastu of coz la tukang bakar my adik kan
aya tukang masak ns impik ngan kuah kacang jer
dan yang penting tukang ngapppp...mkn kul 10 mlm mmg
terbaik la...sbb tgh bakar ujan turun..muehehee
oklah tu ajer nk story
adios amigos

smile wit luv

Wednesday, October 30, 2013

# 8 Pintu Murah Rezeki #

Assalamualaikum
selamat petang sumer
mari buat perkongsian ilmu sikit
petang2 ni lepas hujan lebat tadi
muehehehee

Photo: 8 pintu murah rezeki, sama-sama kita amalkan ye. Semoga kita semua dimurahkan rezeki. Amin.

Jom jaga kecantikan ---> Beutskin Essence Review

smile wit luv

Tuesday, October 29, 2013

Miss My Lil Princess

assalamualaikum
selamat petang sumer
ok arini nak auto publish jer coz mtg td
so malas nak create post so amik apa y ada
dalam drft saja la..muehehehe

cer tgk tajuk n3 bukan main lagi ea
hahaha ni anak buah perempuan kesayangan
my bro daughter... muehehehehe
windu bangat dekat ini budak

moh layan pict bdk kesayangan ni
sekarang dah besar dah...dah berlari sana sini

this baby girl was born on Mei 2012
comeiiii kan....(smbil cubit pp montel)
moh layan aksi keletah bdk comei ini (bljr meniarap_
saya ada 4 batang gg (mcm rabbit)
dan saya suka panjat2 katil tok sy
tgk sy dibuli
muehehehe comei tak
wah sy ada spek mata love2..cute tak
mcm2 aksi..blh jadi model tak?
moh say dah siap nk g klinik..cucuk paha KFC sy
nmpk tak bdk bj pink y sibuk nk makan jer
sumer menda dia nk mkn
ni masa raya aritu
sibuk nak main bunga api ngan abg2 wlpn tkt2
dgn tok kesayangan..tak jumpa seminggu
mesti demam punya...alahai cucu tok ni...hihihi
kalau jumpa tok bukan main lagi ini bdk..manja
ok tgk mata mulat saya...sy adalah seorg yang takut
kepada girly toys spt ank patung dan mainan ya lembut berbulu
 tp sy suka mai boylist nya mainan
hahahahahaha

Monday, October 28, 2013

Hujan Hujan dan Hujan

Asssalamualaikum
selamat tengahari sumer
disebabkan kesejukan yang melanda diri
pada pagi ini maka mari tepek citer pasal hujan
 
ni masa aya bercuti seminggu kat kampung
dua minggu lepas...mmg heaven ok dok kampung
tiap2 hari hujan membasahi bumi pagi petang
siang malam... so mmg dok lepak kat umah jelah
hahahaahaha

tapi skrg kat putrajaya pun dah start hujan
pehhh tambah2 kalau hujan pagi mmg mata liat
jer nak buka... nak bgn mandi mmg bercinta
hahahaha

moh nk tepek gbr betapa lebatnya hujan kat kg
muehehhee....nampak tak????
smile wit luv

Friday, October 25, 2013

@ CREATED JUST FOR YOU @

Assalamualaikum
selamat pagi sumer
malas dan bosannn sangat pagi ni
muehehehe...namanya takder kerja
otal biul dtg so inilah hasilnya
CREATED JUST FOR YOU
AnD
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
I'M LOVIN' IT
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
its McD burger
hahahahaaha 
 uncle si kasut merah y besar dan rambut
ala2 David Arumugam tp colour red
hahahahaaha 

smile wit luv

Thursday, October 24, 2013

imbasan kenangan #4 - CITY OF DIGITAL LIGHT I-City

Assalamualaikum
selamat petang sumer
disebabkan ptg ni agak down 10 minit
muehehehehe..kahkahkah....
so moh kita buat n3 imbauan kenangan jap

Ok kali ni aya nak buat imbasan kenangan pasal I-City lagi
dulu aya penah citer pasal SNOWALK ngan TRICK MUSEUM ART
kalu dah lupa g jer kat sini.... arini nak citer pasal DIGITAL LIGHT
plak.... mesti korang2 ada yang dah penah pegi sini kan
ala yang dia buat bentuk ngan lampu2 tu..tak tau
ish2 meh aya khobakan sikit info
INFO
pada mulanya ia hanya dikenali sebagai taman tema yang 
mempunyai tarikan utamanya oleh berjuta-juta lemon
 lampu LED yang terang-terang. Ia menjadi tumpuan 
keluarga dan kanak2 utk beriadah dan terkenal
dengan pohon2 maple dan pine serta bunga
matahari yang dinyalakan pada waktu malam.
tapi skrg terdapat juga bentuk2 binatang
yang direka dgn menggunakan lampu
LED ni. mmg cantik sgt pd waktu mlm
ada tambahan permainan juga spt
spacewalk & 2 tier carousel
atau blh nk lihat 6D triller film
 HARGA
harga masuk sini RM 10, dulu mula2 aya dtg masuk free je
hahaha rega nak naik permainan plak RM 5 sorang
OPERASI
7pm-4am 
moh layan gambar2 giler2 ktorg
ngan pokok pine, maple n matahari


ok dah2 jgn juling tgk sudah
pasni nak ajak dorg g RED CARPET plak
hahahaha ok adios amigos

smile wit luv

Tuesday, October 22, 2013

## CIK LAPPY DAH OK ##

Assalamualaikum
selamat petang semua
hihihi sementara tunggu nak balik ni
meh nak update blog kejap

hihihi suka suka suka
cer tgk tajuk n3 kat atas tu
muehehehehe my lappy dah siap dibaiki
ermmm katanya my screen crack..hahaha
padan muka haku len kali jgn letak lappy
atas katil kalu tak reti dok diam..ingat2
so melayang2 ler wet aku RM320
ganti screen baru...ngeh3...
now i can surf at home
yippy...horrey

thanks to kak sha n wan sbb sudi tlg
amik cik lappy ni g repair.....hug k sha ketat2
oklah nak blik dah
adios amigos...papai

smile wit luv

Monday, October 21, 2013

KEMBALI MEREPEK

Assalamualaikum
Salam Isnin Sumer
hihihi maapla kengkawan
blog ni berabuk jap seminggu
sebab cik blog balik kg cuti kecemasan
lagipula kat kg tu line tenet mmg mcm siput
lambat y amat so trus malas nk buka
rindu nak blogwalking tp tak dpt
hahaha byk citer nk update tp 
basi ler sbb tak dpt surf
 
hihihi so arini br naik kije
so kije pn tak brapa byk sgt
blh la ngadap blog jap..n update
sikit2... ngeh3..moh kembali 
merepek bersama saya di blog ini
hahaha..oklah adios nant continue
 
smile wit luv

Friday, October 11, 2013

JUMAAT OH JUMAAT

Assalamualaikum
Salam Jumaat 

hahahaha arini agak rileks sikit la
sebab byk kerja dah settle...so pagi2 lagi
aku dah ngadap blog novel online..hahahaha
pastu tghari plak layan drama tv online
sbb arini tak kuar takder geng berjimba
so dok opis jelah.... hujan2 lagi kan

ingt smpai petang la blh relax sikit tp maap ya
bukan opis adik badik ko nk relax sokmo ok
biasa dah kerja or task aku mmg dtg ptg2 sayup2 gitu
ermm bila msuk ptg jer mmg tak menang tgn kejap
kena ligan ngan bos prepare segala makneka
hahaha...mmg trill oooo.... tp aku dh biasa
so ok jer aya no hal der

oklah nak balik awai arini
nak packing bag nak balik kg
yuhuuuuhooho huhuhuhu
ok adios

smile wit luv

Thursday, October 10, 2013

MINUMAN KAFEIN GANGGU FUNGSI OTAK?

Assalamualaikum
Selamat pagi semua
hahaha so sleepy..br abis meeting
so kerja pun tak brapa banyak moh
layan blog kejap ya kwn2...hihi

tadi dok baca paper terbaca la pasal
artikel ni so meh aya nak share sikit
apa yang telah dinyatakan dalam artikel berkenaan
SHARING IS CARING
moh layan ya
Minuman yang diambil setiap hari mempengaruhi tahap kesihatan individu. Amalan minuman kafein, bergas dan berkorbonat boleh menjejaskan kesihatan jika diambil dalam jangka masa panjang.  Malah, pengambilan minuman itu juga menjejaskan kesihatan bayi di dalam kandungan sehingga dewasa. Kajian dijalankan sekumpulan ahli saintis Switzerland, baru-baru ini, menunjukkan kafein yang terkandung dalam minuman segera atau bergas serta minuman tenaga turut menyumbang kepada kelembapan minda.
 
Hasil kajian mendapati remaja yang mengambil tiga tin minuman tenaga atau sebotol besar minuman kola setiap hari boleh mengurangkan jumlah tidur nyenyak mereka. Remaja yang berterusan minum kafein secara berterusan dalam jangka masa panjang boleh terjejas kecerdasan minda.
 
Antara kesannya adalah OTAK GAGAL BERFUNGSI DAN TIDUR TIDAK NYENYAK




oklah nk out for lunch dulu
 
smile wit luv

Wednesday, October 9, 2013

NOVEL : I LOVE YOU STUPID

Assalamualaikum
selamat petang...huhuhu agak bz skit
ditambah pula dgn kemalasan so
arini pun nk buat review novel jelah
*
*
*
*
*
ni novel kali ni
*
*
*

 harga RM 39.00

SINOPSIS
KISAH KEMANUSIAAN YANG PENUH DENGAN KASIH SAYANG. Perjalanan hidup Iris mencari jawapan kepada rasa sepi dan tidak berpunya yang sering bertandang dalam hatinya.
Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!
Aidan? My main course yang sangat menyelerakan!
“Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan 
Abang pedas? Eye Mo aku!
“Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris
“Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...”  – Abang pedas
Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect!
“Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris
“Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim
Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya!
“Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…”
“Dan apa?” - Firman
“Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris
Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.
Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar.
“Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.”
Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta…
“Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar
 Rating :      [5/5]

memang best giler novel ni
tak rugi kalau u all beli ok.. now tgh tunggu
sambungna novel ni pulak...tak sbrnya

sapa nak tau ulasan pasal novel ni boleh KLIK SINI
aya malas nak buat ulasan pjg2... tp mmg best novel ni ok

smile wit luv

Tuesday, October 8, 2013

NOVEL : KAHWIN GANTI

Assalamualaikum
hari ni mood sewel skit so moh
nak update lagi ptg ni... just review jer
layan la ea....hihihi

harga RM 21.00

SINOPSIS
Luqman Hakim
Perempuan yang bertudung semuanya sama! Nampak baik, tapi hati busuk! Cinta konon! Ada apa dengan cinta? Dah bercinta, nak kena setia. Punyalah setia, kena tinggal juga! Jadi seperti dia juga senang. Tempoh untuk berkawan dengan perempuan, hanya satu bulan. Cukup masa, tukar yang lain. Muda lagi kut! Enjoy la!
Nuqman Hakim
Bertunang, banyak dugaannya. Ramai yang tunang dengan dengan orang lain, tapi nikah dengan orang lain. Nikah terus lagi senang. Lepas ni, boleh fokus pada belajar. Bukan macam mamat seorang tu, sibuk ke hulu dan ke hilir heret perempuan yang bukan muhrim. Macam manalah ilmu nak berkat kalau dok sibuk buat perkara tak senonoh!
Mya Zara
Bila berdua dengan lelaki itu, bayangan Nuqman selalu saja nampak pada dirinya biarpun perangai mereka ternyata berbeza. Tapi, bila wajah itu tiada di hadapannya rindu pula mula menghimpit diri. Dia sendiri tak pasti sama ada itu adalah cinta atau sekadar kerana taat setia pada yang sah memilikinya.
"Awak suka saya tak?" – Mya Zara
"Aku… aku suka Dibo!" – Luqman Hakim
Takdir Allah telah menentukan jodoh di antara Luqman Hakim, pelajar tahun akhir Kejuruteraan Kimia yang kasanova, dengan Mya Zara tutor mudanya yang juga bakal kakak iparnya tatkala Nuqman Hakim menghilang secara tiba-tiba.
"Sebab dia adiklah, abang akan buat macam tu. Abang akan paksa dia ceraikan Zara dan pulangkan semula Zara pada abang. Tak selamanya dia boleh rampas semua hak abang. Kali ini, abang akan bertegas. Sama ada dia suka atau tidak, Zara mesti jadi hak abang!" – Nuqman Hakim
Mampukah istana yang dibina atas dasar gantian bertahan hingga ke akhirnya? Berjayakah Mya Zara mengubah persepsi Luqman tentang perempuan dan cinta?
rating : 3/5
                                 ++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++

Novel ni aya baca memang tak membosankan. Sangat menarik tertarik senyum sorg2 nangis sorg2... Jalan cerita memang the boom. Penulis novel ni, Aifa Batrisya. Novel kahwin ganti adalah novel pertama dia. So memang tabik ah kat dia sebab dapat hasilkan novel yang best macam ni. Suka suka suka. inilah kalau sapa kaki novel mmg tau la feeling org baca novel camner. hahaha

smile wit luv

Imbasan Kenangan - TRICK ART MUSEUM I-City #3

Assalamualaikum

jom hari ni nak buat n3 imbasan kenangan lagi
ni masa aya dgn kwn2 aya poi i-city, Shah Alam
actually dah lama kot aya tak poi..masa aya poi dl cuma 
ada City of Digital Light jer.. tapi skrg mcm2 ada
Red Carpet, Snowalk, Waterworld & Trick Art Museum

Snowalk aya penah poi dgn exopismate dl
cer tgk SINI.. gbr je la ms tu mls nk citer pjg
dulu masuk RM 30 per adult la xtau

kali ni aya nak citer pasal TRICK ART MUSEUM plak
tiket masuk dia RM 5 sorang.. nak tau apa tu Trick Art Museum (TAM)

INFO
moh aya citer sket. TAM atau Muzium Seni Silap Mata ni adalah
sebuah galeri seni yang memaparkan lukisan seni ilusi optik pd
dinding dan lantai. Galeri ni mempunyai keluasan 8,000
kaki persegi dan pengunjung dibenarkan mengambil
gambar pelbagai aksi dengan bahan pameran.
info lain: muzium ni terbahagi kpd 5 galeri y
temanya berlainan iaitu kerajaan haiwan,
mesir, kehidupan marin dan karya2
terpilih spt klasik moden dll
ala2 3D gitue

Waktu Operasi
 Dari 11am-11pm

ok now moh layan picca poyo aya & tman2
jom tiup buih...perangkap dia dgn cat..hahahaha
ada hati nak jd angel... pastu g slmat org kuar ikot tgkp
mula2 jd jaga kat pintu... pastu lupa tutup tgkp plak
dh xsyg nyawa g sambut bongkah tu...sorg tu x syg nywa ks boya mkn
mula2 tlg auty tu bsh baju...pastu jln2 jmpa alien ngan ank dia


kna tgkp ngan godzilla tiba2... sdr2 tgh perah susu lembu..hahaha
org suh nek sampan yang korang g tebalikkan dia knapa lorr
jerung ni nk mkn aku ke idok?.. tgk tu manusia pemusnah habitat en tan
kociknya jambtan gena nk lari... kan dah kna tgkp ngan lanun kapal
hahahaha tulah antara ilusi2 y ada... byk lagi benonya
tapi byk sgt nak taruk sini... korg g tengok sendiri la
abaikan jer gaya2 yang tak semengah dlm picca tu :)

sebelum g I-city ktorg lepak kat sini dulu
 nila kawan2 sporting yang sanggup bw aya jln2 buang masa
(TQ LINI N SYILA)
nanti next n3 aya buat citer imbsan pasal CITY OF DIGITAL LIGHT plak
oklah sampai sini dulu citer2 imbasan tuk kalini

smile wit luv

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI