HOME MY BLOGSHOP

Friday, October 28, 2011

**MinYaK EnJiN KeRinG**

/sweet
Assalamualaikum
selamat hari jumaat

ni nak citer semalam punya hal
baru berkesempatan nak hupdate
td pagi ada meeting pastu siapkan kerja
pastu blogwalking jap.....tuptaptuptap
dah lunch hour

biasala ari Jumaat camgini kemana
lagi kalau tak ke Alamanda tu kan..tu je
tempat paling dekat nak lepak time rehat
panjang cam gini kan...hehehehe

ok back to yestaday story plak
pepagi kemarin sblm dtg opis kan
akak kita ada tanya apasal kete kuar asap putih
pastu kita pun jawab ler mana la tahu apahal
pastu akak ckp..ni mesti minyak enjin kurang ni
adussss dah cuak ler sekejap kan...cmner ni
pastu tgk la tarikh bila last tukar minyak
alamak aii dah lebih 3bulan patut ler.......
biasa ler kete kecik itu meternya ngak
function..harap kira tarikh jer

dalam hati arap2 ler minyak tak kering lagi
boleh plak camtu kan....ptg tu balik jer dari opis
terus g Petrol Pam... Isi minyak ngan cari bendalah ni


masuk jer parking terus check minyak enjin
amik ko lepas sukat tengok mmg dah nk kering kot
minyak enjin....hahahha...terus dgn pantasnya
menambah minyak yang dibeli tadi ke tempat
yang sepatutnya la kan....buat sementara sblm
nak hantar si cumel tu pegi service kat kedai
alang2 dah check tu tgk air pun dah nak kering
Ya Allah tak senonoh betol tau bawak jer
service ngak hadooooooo dibuatnya...
(moral of da story sila la rajin2 belek kete tu sama)

opsss ada lagi citer
sebab teringin sangat nak makan eskrim dri smelam2 lagi
alang 2 dah g petronas terus la rembat eskrim sama
hahahaha...ni kes kempunan nk mkn eskrim la
cer teka eskrim apa kita beli.....
+
+
+
+
+
+
+
+
tadaaaaaa

asyik baca kat blog n FB org cakap sedap
jer nak jugak kita cuba kan kan....
ermmm okla sedap bersesuaian
dengan harganya kannnn
ngehngehngeh

untuk si debab beli yang murah sudah
ni bukan blh kasi mkn yg mahal2 kang
pembaziran ajorrr... bambam ko mkn
eskrim pelangi dah eaaaaa

Wednesday, October 26, 2011

OutStaTiOn KeLanTaN

Assalamualaikum sumer
wah seronok semalam bercuti ya
apa aktiviti korang... kita dok umah ker
rest semaksima boleh...time cuti2 gitu

oklah ni kita nak citer masa kita
pegi outstation ke Kelantan tu
kita ada citer kat n3 lepas kan.... ni
kira macam sambungan citer aritu la
hehehehe

biasala kalau staff goment naik flight Air Asia
mesti dah tersedia mkanan kan tak kira la flight
45 minit ker 2 jam ker kan...tak caya? tgk kat bawah ni
+
+
+
+
ni menu masa flight ke KB aritu fried rice wit satay
(7.00 pm -mkn)


yang bestnya..... ermmm masa sampai jer
kat airport sultan Ismail KB tu..ofkos ler JKn
dah tunggu kan.... ingt nk terus g hotel sebab
pewot dah kenyangkan mata pun dah layu ler
nmpka katil ngan bantal jerrr masa tu....
masa sampai tu around 7.30 pm cam gitu la
sekali hamik koooo
+
+
+
+
+
+
dorg bawak g makan lagi.... JKN Kelantan
ni mmg suka mengalu-alukan kedatangan tetamu
terbaek laaa kan......nak tau ke mana....
ermm dorg bawak g makan nasi kerabu
terbaik punya....mmg sedap nasi kerabu dia
kalau tak salah nama kedai dia Azuma Nasi Kerabu

aku dah ler kenyang bedal fried rice dlm flight td
sekali kena mkn lagi....peh mmg kenyang tahap
maksima ooooo...mana taknya selang 1/2 jam
mkn nasi...hancur diet aku..arini saja 4 kali
makan nasi..... (brt naik trima jelah makcik ea)

tgkla mcm2 ada


dah kenyang tahap ulau sawa apa lagi
terus driver antar balik hotel...dekat pukul 10pm
baru la check in....mcm biasa masuk bilik
first mest amik pict bilik dulu...
dah macam habit ler plak kan
ni la bilik dia puas tido ko katil King lg
bilik pun luas...tak der la mahal sgt RM149/net
dah siap kemas diri terus kebabum...zzzZZZZ


esoknya plak
macam biasa ler bgn siap sumer
terus g breakfast..yang best breakfast dia
kat tingkat atas..ingat open air skali tak der la
sbb kelantan ni slalu ujan kot so tak blh ler
nak buat stail open air bagai kan...

ok menu pagi ku adalah nasi lemak, nescafe n blackcurrent
beserta buah-buahan...tak blh nk mkn byk2
sbb semalam punya makan pun tak hadam lagi
kuikuikui


Sehingga jumpa lgi :-h wave:-h wave

JUST TO SAY



TO THEM WHO CELEBRATE THIS FESTIVAL

Monday, October 24, 2011

** FLy aGaiN **

/hihi
selamat petang

en3 tak hengat kan
hahahahahaha

anyway just nk gtau ptg ni
kita kena terbang lagiiiiiii..wah2.....
ke mana?... ermm kali ni ke Kelantan plak
wah mesti korang ckp kita ni
berjalan jer kan..mkn angin...

opsss sori2 salah ea tanggapan itu
sebenarnya kita kena g outstation
kena visit projek kat sana plak
kalau dah bidang tugas kita ni sbg
urusetia lawatan projek pembangunan
mmg ler kena kuar slalu kan...hehehe
ermm jgn nka jeles tak hengat ye kengkawan
saya pergi atas arahan okies...

oklah nanti saya hupdate lagi ea
pasal outstation saya ke KELANTAN tu

kita punya fligh kul 6.10pm kang

menuju ke KB

#JaLaN-JaLaN SePiLOk SanDaKan#


Assalamualaikum
monday morning everybody
i'm so lazy today...:)

so dok godek2 folder gambar dalam PC ni
sekali jumpa ar plak gbr masa g Sabah nie
hehehe dgn gigihnya aku pun menghedit la pict2 ni
bukanya tak der kerja byk g keje nk uat kot
tp sbb rasa malas giler nak uat kerja so
aku blogwalking jer sepagi....giler ar
pastu menghedit blog nie plak

boss ampun arini sy jadi malas sekejap

1- bekpes di pinggir laut


2- Work time ~ first KP utk outcome : sempat jer kan


3- work done have time so JKN bring us
to SEPILOk...first time dtg...syiok jugak


4-Cantik rupanya kat dlm nie....(jakun jap)


5-tgk la org utan tu tgh uat show~ time mkn dorg


ok tu saja nk cerita kat entry kali ni
*********

Sunday, October 23, 2011

# oUtsTaTiOn JoHoR #

/hello
Assalamualaikum
Selamat Malam Sumer

fuhhh penatnya...Kenapa???
ermm dalam entry lepas kita ada bgtau kita outstation kan
aaa nak tau ke mana.... kita kena outstation ke Johor
ermmm... kena visit projek kat Kota Tinggi n
follow visit minister of health ke Pontian
3H2M kita stay kat JB start ari Khamis
sampai la ari Sabtu...semalam br sampai
balik Putrajaya.... huhuhu penat jugak
lepas ni nak kena siapkan report plak...
huhuhu pastu
next week outstation lagi....
atoiii..
replace my friend again

apapun jom layan pict. dulu

tiba kat Senai International Airport jam 6.45pm


kita stay kat Suria City Hotel...OKla hotel dia


ni keadaan kat dalam bilik otel kita


ni plak view y blh nmpk dari bilik hotel


ni masa g visit projek kat Kota Tinggi
we all singgah lunch kat Bujang Firefly
best tempat dia...my 2nd time mkn kat sini
crab with blackpaper sgt yummy kat sini

Wednesday, October 19, 2011

oUtsTaTiOn LaGi

/hihi
salam
Isnin aritu dapat arahan dr bos suh
ganti my officemate g outstation...uhuhuhu
first outstation slpas lantikan semula.....
so oklah sebab mmg b4 this pun saya yang handle
nasib baik la sempat prepare sumer dokumen
huhuhu yelah skrg ni ari2 mtg so tk menang tgn
nak siapkan kerja...sumer org ada keje msg2 tak pat nk nolong..
nasib baik la sempat siap sebab besok dah nk flight

ke mana?.... :-? thinking:-? thinking:-? thinking:-? thinking
nanti saya citer kat entry lain ke mana
saya diarahkan bertugas kali ni...:) happy:) happy:) happy:) happy
selama 3H2M utk 2 tugasan berbeza

@@ apapun beg baru jer siap pack ;) winking @@


Pict PicniC Sg TeKaLa

hai selamat malam sumer
Ya Allah minggu ni busy sesangat
everyday ada meeting.... bila dah ada meeting
kena la attend kan...karang bos X( angry plak

spjg minggu ni balik lewat jer
huhuhu penat ooooo.... hahaha alasan sumer tu
sampai tak sempat nk hupdate blog ni...nak blogwalking
pun tak sempat..ada jer menda nk kena buat n settlekan
gini la kalau keja makan gaji kan.... SYMP jer :P tongue

malam ni paksarela diri sendiri supaya
rajin semata-mata nak hupdate blog ni jer
giler kejam pada diri sendiri (sila tipon talian NUR)
:)) laughing:)) laughing:)) laughing:)) laughing:)) laughing:)) laughing:)) laughing:)) laughing:)) laughing

padahal tak der menda pun nk story
just nak tepek gambar masa pegi picnic
ahad lepas jer...so moh ler nengok apa yang ader

sblm mandi manda kena amik mood dulu ;) winking


pastu kena la ngisi perut dulu br ada energy :-? thinking


pas da ada energy br la masuk dlm air '+_+ cold


dah masuk dlm air tunggu hapa lg...takkan 8-> day dreaming.. swin ler
hamik ko...dah macam budak br jumpa air


last but not least gbr budak demot yg khusyuk
main pasir...ini budak paling suka main air.....
asyik nk swimming je....B-) coolB-) coolB-) cool

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI