HOME MY BLOGSHOP

Friday, April 30, 2010

SecReT ReCiPe

ngahari semalam g mkan kat
Secret Recipe Alamanda
hheehee member nak
belanja makan kat sana
nyum3....
thanks gurlz
fairwell la kononnya
ana mkn grille chicken blackpaper ni adalah menu wajib ler
lau g secret recipe
mesti nak bli
indulgance cake..
dap nyum3..
ini take away la
blh makan petang ni kat umah
*thanks lia,muni,nad n bella

Thursday, April 29, 2010

MiSs ThEm So MuCh


Syimayoe ija lini goku
arni sinchan zura ija syue

umi bos

tadi saya dok jalan2 kat blog ngan FB kengkawan saya... tetiba terasa windu sangat ngan dorg... bila baca citer masing... teringat plak zaman masa belajar kat UUM dulu... masing2 ader kerenah masing2..macam2 kenangan terlayang di kotak fikiran... rindu sgt2 ngan korang... bila kita nak kumpul lagi ea...eii cam tak sabar nak tunggu bulan Julai...knapa? sbb bulan Julai Syma ckp nak fligh ke Semenanjung... so bila dia dah flight ke sini dapat la ktorg berkumpul semula.. mesti besh kan... korang, betul2 windu nak jumpa ngan korang sumer.... mesti riuh kan bila dapat jumpa n kumpul semula......tapi tu lagi 2 month...huhuhuuhu.....
ermm bila dok baca coretan korang kat buku profile yang kita buat masa kat U dulu macam kelakar pun ader gak... seronok giler sampai org leh gelak sorg2 bila baca...
skrg ni pun dah macam2 plan ader dalam kepala ni....tak sabarnya....korang la sahabat suka duka aku...sesama tertonggeng masa belajar...sesama berjaya...sesama giler2...sesama suka shopping..sesama suka wat lawak bodoh...sesama susah senang..sesama suka gaduh2...sesama suka jenjalan... sesama photogedik wakakak... apapun korg tetap paling besh buat aku...walaupun 3 4 tahun cuma kita bersama dan berkenalan....

HaRi yG CoOL


Morning everybody
pagi khamis yang cerah
mood yang baik dan happy
kalau semalam member
ckp muka emo jer
sampai takut
nak tegur
apala..


harini dorg cakap muka
dah ceria n nampak
cool jer..muahaaha
biasala kadang2
kita tak perasan
dan tak sedar
perubahan
pd diri
kita


sori la gurlz ea
tak sengaja
tak der apa2 pun sebenarnya
may b sbb penat kot
so terpancarlah
raut2 emo n stress
kat wajah ni


tapi arini saya dah ok
dah ceria macam selalu
saya kan tak suka
bila tgk org lain tak gembira
kalau boleh saya nak cuba ceriakan mereka
walaupun kadangkala agak sukar

Wednesday, April 28, 2010

Si BuLat Aliff

Lihatlah aksi si kecik ini.....
hahahahaha bulatnya
begitu khusyuk melayan
cite kat televisyen
ganas tak.... sowi la aliff
mak lang sajer jer nak
enterprem aliff kat sini

ooooo mak lang snap pict tak ckp kat aliff ya..
hehehehehehehehe
kalau mak lang gtau kat aliff
mest aliff uat gaya mata bulat tu

tu pasal la mak lang curi2 jer snap pict aliff
tgk2..kan comey uat gaya
mcm ni...
ni lau ade makwe nengok ni
mesti dorg ngorat aliff

*ini bulat suka sgt masuk bilik mak lang
tau la bilik mak lang sgt cantik
(hahaha perasan sendiri)

si bulat ni suka amik teddy mak lang

Peksa..Exam..Peksa

Peksa..exam..
peksa lagi exam lagi
hahahahahahaahahaa
sebenarnya sama jer
maksud dia

asyik g exam jer
bila la dorg ni nk panggil
g temuduga plak
huhuhuhu

chewah macam la
dah ready nak g temuduga
kuang kuang kuang
(gelak dalam ati)

tapi kira alhamdulillah
at least dapat jugak g exam
daripada org len lgsg tak dapt
ish3... cik wada bersyukur la
apa da jgn nak merungut
mak kata tak baik

sebenarnya dah kebosanan
so mula la merepek
kepada yang dok
rajin melawat blog sy ni
terima jelah ya
tuan blog dia ni
pelik2 skit

PerMinTaaN TiDaK DaPat DiPeNuhi

buat miss ija..
wada tak pat la
nak jawab tag ija tu
hehehehe
sbb profile pict wada
dalam fb tu ader 5 jer pict
tak cukup 8 so tak der la
citer pasal pict no 8 dalam
profile pict fb wada....
wink wink wink
(@_@)

Meeting Yang Huru Hara

today got da meeting
may b da last meeting that i attend
for this month
ngeh ngeh ngeh

tp meeting tadi
macam2 jadik....
penin pala org......
dah la org urusetia program
macam hampeh jer
terus sakit kepala jadinya

first time n first xperiance
memegang portfolio sbg urusetia
so must learn from da mistake kan
saya kan budak baru belajar

tapi....
hmm disebabkan kehampesan
meeting itu terus saya
tak der mood nk uat kerja
kuang3....

Tag Yang MenGuJi TaHaP KeBiJakaN SaYA

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

ok Ed..i want to answer ur tag...
check it out ok...

What is your name : Siti Shuhada


A four Letter Word : Sulk!


A boy's Name : Sawada shin (japan actor)


A girl's Name : Syima


An occupation : Saleman


A color : Silver


Something you'll wear : Shoes


A type of food : Sushi


Something found in the bathroom : Soap


A place : Sepanyol


A reason for being late : So sleepy


Something you'd shout : Shut up!


A movie title : Semerah Cinta Stelleto (malay movie)


Something you drink : Soda


A musical group : Scorpian (it is rite hehehe)


An animal : Snake (dont like)


A type of car : Sport Car


A type of fruit : Strawbery (hmm nyum3)

Tag ;
1. kak long
2. ija
3. ain

Tuesday, April 27, 2010

Kursus Sukarelawan Sukan Malaysia

hari Ahad yang terisi dengan xtvt
minggu ni xtvt penuh
hehehehe
bangun jer tido
mandi solat siap nk g kursus
pukul 7.30 dah kena ader kat dewan kursus
fuhh penat dah la smlm travel
arini kena dok kat dlm dewan
seharian lak tu....wahahaha
tengok ramai kan peserta kursus
semua bersemangat harimau
sbb pakai baju harimau..hahaha
ni masa fasi tgh bagi taklimat
pasal nk jadi sukarelawan
yang hebat gitu....
seronok macam2 aktiviti ader
kadang2 fikir macam kelakar la plak
berlari ke sana ke mari
kat dalam dewan tu
dah la panas..
peluh tu tak yah ckp la
penat mmg penat tapi seronok sgt
enjoy giler...
walaupun lone ranger
tapi kat sana jumpa la kwn2 baru
tu yang seronok tu

Actually kursus ni utk sukan malaysia yg ke 13......
so after kursus seharian tu..
hasilnya saya dapat la jadi
LO untuk sukan Tinju
hahahaha
mcm tak percaya la plak
tapi itu bukan finale lagi la may b akan
ader perubahan nanti...

tengok la muka pun dah berminyak
dah rasa macam tak selesa dah badan ni..
masa snap pict ni
tengah lelax2 untuk continue da next xtvt lak
dewan tu kosong coz sume dok sibuk2 p mkn..
so dapat la saya rest kejap
k lah dah ngantuk ni
sambung besok2 plak...
nite chow chin chow
muahhhhaa

MeDSI oh MeDSI

saturday got one more exam
what exam?
ermm MeDSI exam
medsi exam ni untuk sesapa yang
nak jadi tenaga pengajar la
dia macam KPLI jugak
cuma soklannya berbeza la
lau KPLI ader banyak bahagian
tapi MeDSI ni
dia soalan objektif jer
merangkumi sahsiah n
prospek perguruan je
ader 300 soklan
kena jawab dalam masa sejam jer
hahahaha
bygkan
ni first time amik exam Medsi
harap2 ader la rezeki kat sini plak
yang menensionkan tu
coz exam ni mula kul 2 ptg
sejam jer tp uat ngahari
time sedap rehat kat umah
bis tergendala program
huhuhuhu
knapa dia uat ptg
sbb pagi kat putrajaya
ader kelas ganti so
terpaksa la peksa
ktorg ni uat
petang

Friday, April 23, 2010

My LunCh TodAy

salam 1 malaysia
hari ni hari Jumaat
mana mau pegi daaaaa
rehat agak panjang nih
ermmm think3
tit..tit..tit..tit
one message receive
kahkahkahkah
tetiba hp berbunyi
bukan boypren la
my sis antaq msg
dia tulisssss
'jom balik tidoq'
hahahaha
pe lagi lunch hour kang
balik umah tidoq la
tapi aku ni kan leh tido pun
blik aku nengok tv jer
pastu mandi
siap2 nk g keje semula
sbb td tak der g bli mknan
so lunch aku cuma mkn corn jer
hehehe tu pun tak abis
tgk la
huhuhu
boleh slim mcm ni..
pagi mkn mihun sejemput
lunch mkn corn
mlm tido..
pastu pewot masuk angin
padan muka saya (0_0)

CoReT-CoReT

Semekom and morning everyone..
hehehe tetiba jer rasa nak menulis kat blog ni
rajin la plak pepagi ni... pagi jumaat yang tenang
dan mendamaikan ditambah plak dengan cuaca mendung
fuh ni kalau cuti ni mesti dah sedap tido
kat rumah ni...tarik jer selimut beshnya
+
+
hari jumaat ni biasanya
mula la dok fikir nak g merayap
kat mana nanti lunch hour
almaklumlah rest panjang
+
+
walaupun gaji belum dapat
tapi bab nak merayau ni
mmg la suka sangat
teringat masa kerja kat tmpt lama
asyik mengulau jer kerja..
bukan time rehat pun ngulau jugak.
hehehee maaf la bos dpt anak buah
cam kitaorg ni sume...
itu kira ok la kan sbb dah kerja
+
+
tapi bila terkenang masa time belajar dulu
lagi dahsyat..walaupun income takde
tapi tiap2 minggu kuar g jenjalan
hairan tul... bila fikir2 balik
masa dah kerja ngan masa belajar dulu kan
masa belajar dulu hidup macam lagi mewah jer
sumer benda nak blh beli
tapi bila dah kerja ada income sendiri jadi terbalik
plak... nk g bercuti langsung la takda
nak shopping giler2 pun tak jugak
beli mana yang penting jer..
hahahaa...
+
+
betul la apa org kata
bila kita sendiri yang cari wet ni
rasa syg plak nk belanja lebih2 sbb fkir
penat kerja baru la dapat income
dulu income org sponser
tu pasal kaya jer...
wakakaka...

Tuesday, April 20, 2010

Menjawab Tag Miss Edriana- terjah isi pewot

nak menjawab tag dari my BFF miss Edriena
bukan terjah isi pewot saya
tp isi pewot handbag saya
hmm bila Awal punya program g terjah isi pewot yang ada
dalam handbag artis...so my frenz plak tag suh
selongkar apa yang ader dalam handbag saya..
kalau nak tau isi pewot handbag saya
mari kita check it out sesama...
jeng..jeng..jeng...
first kali kalau u all buka my handbag yang mesti ader
adalah my purse la...kat dalam purse ni
segala mcm ader..id card, bank card, name card
n mcm2 card ader malu nk tunjuk ...
duit.... of course la kansecond mestilah my phone...
kalau tak der phone ni mcm hilang arah tujuan sekejap
huhuhuhu tak blh hidup tanpa handphone kesayanganku ini
walaupun takder org nk call or msg pun..hahaha
yang nokia tu bli masa i blajar kat UUM
yang SE tu plak bli masa kerja kat melakaini satu lagi barang yang i tak blh tinggal
kemana-mana pergi pun mesti camera ni ader jer kat dalam handbag
hahhaha maklumlah hantu gambar
pantang jumpa tempat menarik mula la nk
snap picture....hahahah
Nikkon Coolpixthis one is my ext. hard disk..
mesti ader kat dalam handbag..
macam2 ader kat dalam ni..movie lagu gbr
sume file important ader dalam ext. hard disk ni
kalau ilang mau menangis la saya
(tp lau g jenjalan sy tak bawa la)ni biasa la kalau dah namanya pompuan
alat mekap mesti ader punya dalam handbag
tapi saya ni simple jer so dalam
handbag saya cuma ader bedak lipstick n lip ice jer
(sowi lip ice dah bis so tak der la dlm pict)hehehe ini pun antara benda wajib yang ader dalam hand bag saya
opsss bukan sebab senang i nk g draw money k.....
sbbnya hujung bulan jer mesti nk guna buku ni
sebab nk g saving money
kalau tak der buku ni money saya kuar macam air jer
tak simpan nk joli jer
so that why la buku ni mesti ader dalam handbag
(lagi 1 takut saya letak merata-rata)
ini adalah kunci almari kat opis saya so mmg kna ader la
dalam handbag kalau tak, tak dapat la nk buka almari
kat tempat kerja saya tu.... hhihihi
yang hitam tu bukan pendrive tau
tapi card reader...mmg selalu ader kat dalam
handbag ni...walaupun saya dah jarang guna sekarang..ni plak tisu muka
ni bukan antara yang wajib pun
sbb saya jarang sangat guna tisu ni
kecuali time mkn jer..
tp still ader la
pen adalah yang wajib ader
sbb senang kalau p mana2 xspecially bila g
bank atau pejabat pos
atau ader benda y nk ditulis so
tak payah la nk cari pen lagi sbb dah ader dalam bag
ni pun kena ader jugak
sbb bila time emergency
mmg sangat2 berguna dan membantu
so tak yah ler nk malu2 kni gula2...mesti ader tak kira
apa jenis pun...
tp tak der la wajib kdg2 lupa jugak
nak bli masuk dalam
handbag ni.. ..hahahaha
inilah rupa isi pewot
dalam handbag saya
agak bersepah kan....
ni belum masuk handfree lagi
biasanya handfree sy bawak bila
saya g travel jer sbb senang bila tengah drive ader
call boleh terus answer jer..inilah rupanya handbag saya..besarkan
sebab kat dalam tu macam2 saya isi
hahahaha.... * tp kalau wartawan FUH tu sergah saya masa ngan kawan2 saya, saya tak bawak handbag ni ...saya tukar handbag lain tapi isi pewot tetap sama jugak cuma takder buku akaun ngn kunci almari opis sy jer ... hehehe sbb handbag ni saya bw g kerja jer

Saturday, April 17, 2010

ketakutan kembali meghantui

Ntah apa2 la tajuk
entry saya ni..sbnrnya tak tau
nk letak title pa...layan jelah ea...
+
+
Minggu Lepas....
minggu yang membuatkan hidup saya
jadi tak tenang
kenapa????
sebab banyak benda yang terjadi
dalam hidup saya....
sampai satu tahap saya jadi takut
takut kehilangan sahabat baik saya...
sedih memikirkannya....
kadang kala benda yang kita cuba elakkan
itulah yang nak sgt berlaku......
untill this time
i still worried about that
apa yang terjadi ini bukan niat kita
dan tiada siapa yang harus dipersalahkan antara kita
namun saya masih lagi merasakaa ketenangan saya
belum betul2 pulih sepenuhnya
saya masih lagi memikirkannya
saya benar2 takut bila memikirkan
akan kehilangan sahabat saya ni....
keceriaan saya pasti akan turut hilang
kerna dia adalah sahabat yang begitu
memahami akan saya...
saya tidak mahu melaluinya sekali lagi
cukuplah dulu saya hampir kehilangan
sahabat saya ...saya rasa perit sgt
saya tidak mahu ia berlaku lagi
kehilangan sahabat pada saya
adalah sesuatu yang amat memeritkan

Friday, April 16, 2010

saya tak suka....


Saya tak suka...tak suka....huhuhu
niat di hati nk update my blog ler....
tapi tetiba jer pewot ni sakit sgt.....
terus tak der mood nk uat updating....
menci...menci...
nak balik umah
cepat la jam berpusing...

Friday, April 2, 2010

Sangat Gembira dan Suka....


kenapa tajuk entry saya macam tu ya....
sebab saya memang tersangat happyla..
(tgk la pict kat atas tu).
last week saya dapat jumpa balik ngan kawan2 lama saya masa belajar kat UUM dulu...
wah besh sgt coz dah lama tak jumpa face to face kan...
biasa contact via sms,fb or call jer..
tak sama bila jumpa face to face....keseronokan yang sukar digambarkan...
macam2 cerita ader...... walaupun hanya 4 orang jer tp kemeriahannya cukup dirasai..
pelbagai aktiviti dilakukan bersama wlpun masa agak singkat..... ia cukup untuk memberi impak yang sangat2 seronok... disebabkan kekangan masa... masing2 sudah punya karier masing2 tapi masa yang ada digunakan sebaik mungkin......
kan seronok kalau boleh selalu macam tu..... berjumpa dan bercuti bersama....


Takziah Buat Keluarga Abg Din Beramboi...

First of all...just nak ucap takziah buat keluarga arwah abg Din Beramboi,,,saya agak terkejut mendengar berita ni pagi tadi...rasa macam tak percaya pun ader jugak...kerana baru 2 hari lepas beliau dimasukkan ke hospital pada jam 11.30 pagi....tetiba hari ni berita seperti ini pula yang disiarkan.... tapi itulah kenyataan dan hakikat yang perlu kita semua terima dimana kita telah kehilangan seorang penghibur yang serba boleh...kehilangannya amat dirasai oleh dunia seni tanah air....itu saya cukup yakin kerana lawaknya yang spontan itulah yang telah berjaya menghiburkan kita....
takziah sekali lagi buat keluarga arwah... Al- Fatihah....Amin

welcome back

Salam sumer.....
dah masuk bulan April kan....
dah agak lama saya tak membuka blog saya ni.... bukan apa kerana terlalu sibuk dengan tugasan lain.... kadang2 jelous jugak tgk member2 saya dok mengupdate dorg punya blog.... keinginan untuk berkongsi cerita di sini terlalu membuak2 namun masa tidak mengizinkan saya berbuat demikian.... so hari ni ader masa terluang dapat la saya membuka blog ni dan mengupdate apa yang patut... so jom layan....
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI