HOME MY BLOGSHOP

Monday, December 28, 2009

suratan atau kebetulan

Kedukaanmu adalah kesedihanku
Kebahagiaanmu adalah kegembiraanku

Pergiku bukan kerna membawa diri
Diamku bukan kerna benci
Sepiku bukan kerna marah
Namun aku pergi
Atas nama sebuah persahabatan

Kerinduanku tidak pernah terhenti
setiap detik kau sentiasa di hati
tidak terlintas untukku melupakanmu
Namuan aku redha andai ku kau lupakan

Namun izinkan memori indah kita
terus bersemi di mindaku untuk selamanya
dan izinkanku untuk terus merindu dan menyayangimu
walau sekadar teman dari kejauhan
kerna kaulah segalanya

^o^ that what r frenz for....

Suratan atau Kebetulan

PeRsAhAbAtaN

AS SALAM

Ketahuilah sesungguhnya secebis kasihmembuat kita sayang....
Seucap janji membuat kita percaya...
Sekecil luka akan membuat kita kecewa...
Tetapi sebuah persahabatan akan selamanya bermakna.

Tuesday, December 22, 2009

Masa Tengah Bosan








Inilah aksi2 yang sempat dirakamkan bila bos tak der kat opis dan bila dah tak der kerja nak di buat... inilah hasil yang begitu menakjubkan...hahahaha


biLa Aya TensioN Aya Akan...

Bila saya tension, stress atau apa jelah yang membuatkan sy rasa tak best saya akan buat 10 benda ni :
  • Berkurung dalam bedroom
  • dengar radio@mp3 sambil berangan (kdg2 berangan jer lebih)
  • Berimaginasi ttg perkara2 yang best jer
  • baca komik or novel
  • boleh lagi mencipta karya yang merepek (mcm luahan perasaan gitu hahaha)
  • Tido n hug all my teddy (ubt paling mujarab)
  • Kaco kwn2 baik saya (yang bisa membuatku tertawa semula) hehehe
  • Playing game, or surfing tenet (kdg2 tak berkesan pun)
  • Menangis sepuas hati (ni paling mujarab tapi sekejap jelah)
  • Solat dan berdoa bila semua yang kat atas tak berjalan (o_o)

Apa YanG PeRLu ada

6 Benda yang mesti ader dalam handbag saya....
  • Of course ler my purse...sbb dalam tu sume card ader yang penting lesen n i/c
  • my handphone ler.. lau tak der rs cam tak sempurna jer
  • my Nikon camera coz sy suka sgt bergambar pantang nmpk tempat cantik mula ler nk posing hahahahah
  • hohoho my external hard disk/ pendrive coz tu pun cam penting gak ler
  • My lipgloss, bedak, perfume n losyen must have... biasa ler gurlz tak lari dari sumer ni
  • lastly all my list no akaun bank yang kena byr hutang tiap2 hujung bulan huhuhuhu (ptptn,insurance,kete n so aon ler)

Monday, June 22, 2009

huhuhu

wah lamanya kita tak update kita punya blog ya
bukan apa malas satu pastu skrg kat tmpt kerja baru internet dah tak der so tu pasal ler blog ni tak berupdate....hahahhaa
sekali sekala layari internet baru ler dapat buka sume menda ni..
huhuhuhu sedihnya....

PoSe LaG!...n LaGi


ermm masih lagi di cameron higland...tgk sempat lagi berposing kat atas buai ni..actually masa ni dah penat dah jalan2 naik tangga kat rosse village...so apa lagi ambil kesempatan untuk rehat kan kaki yang lenguh ni sekejap la....penat naik tangga kat village ni...
Picture yang kat sebelah kanan ni pun kat area situ jugak...jalan punya jalan ternampak wedding toys kat dalam taman kat situ apa lagi amik kamera dan terus ler erposing....he3... sambil tu berangan "bila ler aku nk pakai gaun kawin macm ni"..hahaha...
ni plak picture ngan family tupai..so cute u know.....ni tupai patung jer lau real tak dernya nk g posing macam ni....mau lari dibuatnya....silap2 tak cukup tanah lari....

Friday, June 19, 2009

SeMpaT BeRGaYa...


hello..hello...hello hubby..hahahahahaha
tgk tgh menalipon pun ader org amik gbr....hahaha nasib baik sempat berpose menarik tp mulut tengah berborak ler....kuang... tu pasal mcm iklan colgate nmpk semua gigi i putih... tgh sume gbr tgh gayut kat hp...
tetiba jer ader gbr bunga ros ni.... Tgk ros ni cantik kan ader 3 kuntum.... wangi tau... lepas siap gayut ingt nk petik tapi tak blh la...hahahaa so amik picture jelah...

Monday, June 15, 2009


Time to jalan2... ini kat roses village...wah best tau kat sini dapat tgk mcm2 warna roses...wangi dan cantik2 sgt...mmg best giler kat sini tapi saya tak bli pun ros sbb leceh nk jaga dia nanti...saya cuma jalan2 sambil bergambar dengan ros2 hiduo kat sini saja...alangkah bestnya kalau di rumah ku dipenuhi dengan pohon2 ros yang mewangi ini...hahaha....Ini
antara gambar2 yang dirakam semasa di Roses Village, Cameron.




Wednesday, May 27, 2009

TriP To CaMeRoN


assalamualaikum.....

hai dah lama rasanya tak update blog ni...bukan apa cuma rasa malasa menguasai diri...haha tambah plak internet agak slow skit so bertambah la malasnya...

ok....ni sebenarnya gbr dalam bus masa on da way nk p cameron higland...wah jauh jugak la perjalanannya dari Melaka ke sana...tapi walaupun jauh tetap seronok tau... tak sabo rasanya mk jalan2 kat sana..wah mesti best ni...masa ni pergi Cameron ikut rombongan cikgu sek akak ipar...best la jugak...
tgk sempat lagi berposing kat dalam bus..... perangai sama jer ank buah ngan mak sedara suka nau bergambar..kahkahkah

Tuesday, May 26, 2009

Monday, April 13, 2009

Eye on Malaysia, Melaka


EYEs ON MALAYSIA, AT MELAKA.............

ini eye on malaysia yang dulu ader kat titiwangsa tu dah pindah ke melaka dah....dulu masa benda ni ader kat KL tak sempat naik sebab ramai sangat org pastu mahal skit..... so bila benda ni dtg jer landing kat melaka apa lagi den pun serbu la......hahahahahaha
best oooo tapi kalau naik siang lagi best sebab boleh nampak seluruh melaka...naik malam tak nampak sangat sebab gelap nampak lampu2 jer.... kalau pergi malam minggu ramai la jugak... tp kalau pergi hari kerja aaaa
tak la ramai org sangat.....ermm murah jer naik RM10 jer... lau ader student card lagi murah RM 8 jer... saya ni jahat skit walaupun dah abis belajar tapi masih lagi guna stydent price...hahahahha jgn marah yer.. tgk la tu tiketnya...kalau tak der tiket jangan mimp blh naik tau.....kehkeh...

ini lah gambar muka2 penat yang tak serik nk merayap2.... muka dah berminyak dah... hahahahaha.. ni masa dalam cabin eye on malaysia tu... masa ni dia berenti kat atas sekali tak dapat nampak kat belakang tu sbb gelap kalau tak blh nampak laut.....er laut china kot hehehe....ok dah nk berenti dah pas ni nak pa satu lagi tempat......

jeng2 lepas naik eye on malaysia kitaorg pergi merayap kat pirate ship plak...mula2 nak p naik bot kat taman rempah alih2 tak jadi sebab tak jumpa jalan.....tetiba jer sampai kat tempat pirate ni... apa lagi naik ler pirate ship ni...hahaha boleh terkeluar jantung tau naik benda ni..laju giler.... ala2 macam kat genting tu....
rasa melayang jer masa dia terbang menuju ke awan...fuhh hilang darah beb...cool semangat den.....mujur la tak sakit jantung lau tak jantung2 tu konfirm lega sebab perut pun dah kecut...... turun jer pirate ship ni terus menggigil kaki suara pun dah serak sebab menjerit kat dalam perut kapal tu.....hahahahahah

SekiTaR MuziUm KesULtaNan MeLaKa


jeng2...sowi la gambar ni blur skit macam tempat beriklim sejuk sebab berkabus plak....masa ni aya kat muzium kesultanan melaka....almaklumlah dah petang so muzium ni pun dah tutup so jalan2 kat luar jelah... cantik rekabentuk dia.....besar dan panjang plak tu..... rugi sebab tak dapat masuk... ermm tak pe2 len kali blh dtg lagi....

ermm sebab tak dapat masuk berposing kat atas tangga
pun jadilah... cantik tempat dia.,,, mesti kat dalam lagi cantik agaknya.... ini sebenarnya berposing sebab dah penat berjalan so jumpa tangga apa lagi mula la nak bersantai la...masa ni dah sakit kaki giler.... kerja berjalan jer.....rasa lega dapat berehat sekejap bersama kit kat...hahahahaha


ini gambar masa kat taman larangan... mungkin dulu ni kawasan puteri2 sultan bermain kot sebab kat dalam kawasan ni taman dipenuhi ddengan bunga2..... ermm ni masa naik jambatan kat bawh tu sepatutnya ader air tapi dah kering so dah takder air la.... lau lalu sini sampai hujung jumpa kolam...tapi dah tak cantik la....kuang3.....masa ni dah nak gerak g tempat lain plak...ermm dah puas jalan2 kat sekitaer muzium ni... best....

jalan2 d St Paul, Melaka

jeng3..... ni masa kat atas kota a fomosa...fuh penat ooo naik tangga nak sampai kat atas ni....tp disebabkan nk tengok pemandangan dari atas sanggup tu.....hahahaha sapa yang tak larat dinasihatkan tak payah la naik kang semput plak...hahahaha

ermm kat sebelah tu plak gbr saya tgh dok melihat rekaan bangunan lama yang mempunyai banyak sejarah... tgh dok mikir macam mana la org dulu2 boleh terfikir nk buat bangunan cam gini....... hahahahaha

ini plak ala2 macm filem hindustan.... hahahaha tgk tu nampak tak muka yang kat sebalik tembok tu.. macam aksi pujuk memujuk la plak....hehehehe...mengintai ea t cheq report kat mak cheq ru tau.....

ermmm yang kat sebelah kanan plak gbr aya ngan member aya tu la... berlatarbelakangkan pintu gerbang tu(ntah nama apa lupa plak)..... ermm cantik kan masa ni dah nk turun ke bawah...penat tau turun tangga macam nak tercabut kaki ni tingii.....nasib baik pakai sandle kalau tak dah tercabut kaki......

akhirnya berjaya juga sampai ke bawah...hahahaha setelah berjaya menuruni beratus-ratus anak tangga....turun2 je jumpa meriam lama ni...hahaha posing la apa lagi....1 2 3 snap....... konon2 nk lepaskan meriam ni ar antar utusan balik kg.....kahkahkah....
sekali meriam ni tak berfungsi daaaaa.....kuang3

jalan2 melaka

ermmm.....hello2..... dah lama tak update my blog...
ok crita first for this month...
there are my frenz lini n k yana.... kitaorg pergi jalan2 kat bandar hilir, melaka. ermm nilah kerjanya hujung minggu jalan2 round melaka....masa ni bawa lini jalan2 sebab dia datang dari kl tak penah pusing2 melaka so bawa la. first place p dataran pahlawan tempat keretapi lama tu.....

gambar kat bawah ni gambar ngan kete lembu tau...tp batu punya daa..... skrg dah takder kete lembu betul kat melaka ni susah nak cari lau ader pun beca la...hahahaha

Friday, March 20, 2009

Aku Di Dera..kuang3


ting tong.... hai2.........

ermm tgk la apa da jadi pada saya...saya didera oleh antu durian(dlm movie upin ipin) ini..... tgk betapa dahsyatnya gambar ini diambil...heheheheeh
sampai terteleng kpala den dikerjakan dek antu durian ni...nk tau masa ni kitaorg kat Mahkota Parade Melaka...tgh shopping...
masa kejadian ini....kuang3.... kat dlm kedai kamera tgh pilih nk beli kamera.... so ni antara gbr yang telah ditest.... hahahaha betapa kurang manis betul la... kot ya pun nk test sabo2 la jgn la telengkan kpala den sampai macam ni.... nasib baik tak patah.....

ermm inilah kwn2 satu opis sy... dan yang menyebabkan gambar di atas dicandid tanpa rasa....hahahahahaa




muka dah berminyak da berjalan punya pasal





ini kak umi n kak yana ucuk ini plak sy n kak umi cyg

Friday, March 6, 2009

MaKaN KeNdUrI






Kaung3...Dah Lama TaK UpDaTe BloG saMpAi KenA TeGuR...Hahahaha

tgk la ni la staff ASB...rombongan ke Lubuk China... RomBonGan Nk p Mkn KenDuri Umah SaLAh SorG StaFf ASB... MeRiAh BanGat Beb Wa Ckp.... McM KenDuRi Ni KaMi YanG PunYA... hahhaha


yang kat sebelah kanan tu la gambar sebahagian staff ASB...

Yang BAJu PuTih JangguT PjG tu My Big Boss Tau...Wahahaa

BuKaN SeNang Dia Nk joIn MajLis MacaM Ni...KiRA BerTuaH La Abg YuS sbb MaJLis Dia Bos BeSo TuRuN...

Nk Tau Yang bAjU OreN Ngan KuNin Tu LA Org YanG BanyaK TolOng WAt SurVeniOur (brG Beg KeRtAs) Untuk MAjLis Ni...Hahahaha... BeSt JugAK DapaT TolOng....

kehkehkeh....tgk tak sabo nak Nek PeLaMiN.... huHuhu
SaJer nk EnTer PrAme Jer GbR Ni....

Thursday, January 15, 2009

PeRsoNaLiTy BinTanG PieCeS...

Sesiapa yang berbintang pieces boleh la check ada kena dengan diri anda atau tak... renung2 kan sejenak (^o^)V




DaRi SeGi kaSiH SaYanG :

1. mudah menawan hati pasangan

2. sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya

3. sangat pemalu dalam meluahkan isi hati

4. sangat baik dalam menjaga perhubungan


5. amat sukar melupakan pasangan yang dicintai

6. perasaan cemburu yang minimum

7. sangat manja dan sering ingin dimanjai oleh pasangannya

8. mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras

9. sentiasa mengharapkan keistimewaan daripada pasangannya

Dari sEgi TeKniK MeNahami PasanGan DenGaN LeBih BerKesaN :

  • "Jarang menyakiti hati orang lain namun bila marah akan berbahasa kasar serta enggan mendengar alasan dan suka dibiarkan bersendirian. tetapi apabila sudah tenang, mudah pula memohon maaf kembali."

MeM@nCinG Di PuLaU PaNjanG

hai jumpa lagi kita.... ermmm sebenarnya nak cerita ni... saya baru belajar benda baru...apadia?...ermmm sy blaja macam mana nak memancing pakai joran.....hahahahaha... inilah cara2 nak pegang joran yanag betul tau.... ini juga merupakan salah satu aktiviti saya di hujung minggu.... pergi bersiar-siar di tepi pantai... ada nampak tgn kecik tu...tu tangan cikgu yang ngajar sy pegang batang joran....



berat tau batang joran ni...hahaha sebenarnya saja jer nak blajar macamner nak memancing..tgk org lain mancing mcm best jer....ermm tapi mancing ni sy kurang minat skit sebab menguji kesabaran yang cukup tinggi tau... biasanya saya p jalan2 jer kat tepi pantai sambil main air laut...tapi kali ni teringin nak pegang batang kail la plak so...... tgk tu khusyuk kan pegang batang kail....bersemangat lagi tu....




tgk tu sempat lagi... berposing....kalau mcm ni gayanya sampai besok pun tak dapat ikan la....asyik nak bergambar jer....

owh yang baju merah tu housemate saya...tgk jampi bagi ikan mkn umpan.... tgk tu khusyuk jer baca mentera semerah padi.. hahahahahahaha.....sbnarnya dah pnat pegang joran..tgh panggil cikgu tu....

jeng jeng jeng jeng....... tgk tu hasil tangkapan ikan ku...percaya tak..besar dan berat sekali...kalau pergi jual kat pasar kompom mahal ni....hahahahaha..... ermmm ikan apa ea..lupa plak namanya..... dah penat memancing... bergambar plak... nak tgk gambar unik.... saksikan di bawah ini......
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI