HOME MY BLOGSHOP

Tuesday, April 12, 2011

OuTstaTiOn- SanDakaN

Hai sumer
selamat malam
macam saya bagitau aritu saya
kena outstation kat sabah kan so inilah
tempat pertama saya kat sabah- Sandakan
pepagi lagi sy dah kena bgn sbb flight saya
pukul 8 pagi so pukul 6.15 dah kena bertolak ke KLIA
sgt awal pagi.....nasib brg sumer dah siap pack
hehehhehehe

so sampai kat KLIA kul 6.50 pg, check in sumer
dlm kul 7.30 boarding n jam 8.10 trus flight ke Sandakan
apalagi dlm flight aya tido jer la.....

dah sampai Sandakan terus g check in kat hotel
ok la hotel dia not too bed...dekat dengan laut
hehehehe sgt sgt suka ok
nilah keadaan kat dlm bilik tu
ok ler utk sorang kan

ni plak view yang blh nampak betul2 dari bilik saya
sangat sangat cantik kan

ni plak gbr poyo saya posing kat bilik sorg2
oklah sambung citer lain tempat plak
adios sayonara selamat malam

Friday, April 8, 2011

Layan CitEr - NauGhTy KisS

Jeng jeng jeng

hero n heroin
(Oh Ha Ni n Seung Jo)

aktor n aktress y cun n comel


Korean Drama
Genre : Romance , school

Episode : 16 episode

Ditayangkan di 8TV
setiap Sabtu 6.30ptg

Sinopsis

Berdasarkan manga(komik) popular, Oh Ha Ni adalah mahasiswa kekok yang jatuh cinta kepada budak bijak, Baek Seung Jo. Namun Jo Seung acuh tak acuh terhadap dia dan menolak mencintainya. Ketika rumah Ha Ni runtuh, dia dan ayahnya pindah ke rumah temannya lama bapanya itu. Ternyata Seung Jo adalah putera kepada rakan ayah Ha Ni dan Ha Ni diberi kesempatan untuk berada di dekat orang yang dicintainya. Apakah dia boleh bergerak hati Seung Jo? ..
nak tau kena ler tgk citer ni.... sgt best ok citer ni...

Coretan ku

hehehehehe...saya memang suka layan citer Korea, Taiwan ngan Jepun...so kalau ader cerita-cerita best bagitau ler...hehehehe...saya sgt addict dgn cerita2 ini sampai satu tahap sanggup berabis duit beli VCD tuk koleksi.... hehehehe fanatik dgn jalan cerita and style mereka..tambah2 kalau hero n heroin dia handsome n cute lagi ler saya suka tgk.... heheheeh...tapi tak der la memilih tgk jugak macam cerita Tamra the Island tu pun saya minat jugak..... siap beli VCD lagi sebab asyik termiss jer.....hehehehe....


Tak Der Kerja- Make Over

JUMAAT 1 April

heheheheeheheheheh
mangsa keadaan @ lebih tepat
dibuli oleh mama, mummy n nad
3 married women... mentang2 chek lum kawin

biasala ari Jumaat adalah hari paling me
riah
almaklumlah rehat panjang dah masa nak ngulau pn byk
so biasa kalau malas ktorg round2 kat cafe jer
sbb kat situ ada buat gerai jualan

so salah satu gerai tu ada jual
barang-barang make up
diapun ada buat makeup free jugak
so sbb dah berkenan n nk tgk hasilnya
ayalah jadi mangsa di make up kan
tu cuba tgk ntah apa r
upa aya...
heheheheh

oUtStaTiOn LaGi

hai hai hai
noon everyone
sunyi jugak opis arini
all my click ada yang cuti
and ader jugak yang outstation

ni pun baru jer settle kan sumer
kerja n folder utk my klik g outstation
next week.... hehehehe bukan my klik jer
i pun nak kena g outstation jugak nie

yuhuuuuuuuu sgt suka bukan apa
sebab kali ni i kena pergi Sabah plak
negeri yang tak penah sampai lagi niii ok
so sgt2 excited tau even g sbb kerja jer
at least i dpt jgk g tgk tmpat org kan...
tak sabar plak rasanya.......padahal
seram jugak ni sbb g ngan bos beso
ngeh ngeh ngeh

anyway Sabah Here i Come
waiting for me next week
hahahahahaahah





Saturday, April 2, 2011

outstation @ Johor - Ladang OrKid RomPin


haiiiiiii haiiiii
ermmm sekali lagi melawat ladang orkid
hehehehe ni masa on da way balik dari
Mersing ke Putrajaya we all ikut rompin
pastu cross ikut seremban

ermm sgt luas ladang orkid nie
bunga2 dia pun cantik2 sumer
ada yang berkenan tp hahaha tak pandai jaga
so tak amik ler...org kata susah nk jaga
ngeh ngeh ngeh...tak tau ler btul tak
oklah dah abis citer g outstation ke Johor

nant citer lain plak ok

oUtStaTiOn @ JoHoR- PaRt TwO


@ Fire Fly Restoran Kota Tinggi

Salam ermmm nak share ni lepas g tgk projek kat Kota Tinggi dah letih2 meeting sumer kan so kena ler tambah tenaga plak utk meneruskan perjalanan so ktorg di bawa ke restoran ni untk lunch sgt2 best tempat dia betul2 atas sungai ok menarik betul tempat dia makanan di fuh sgt sedap...semuanya seafood paling sedap ketam blackpaper dia nyum2 sampai menjilat jari..sedap tak tipu pastu plak mengikut cerita org kat situ malam2 baru best sebab mlm2 boleh tgk kelip-kelip kat situ kalau nak naik macam sampan pun blh jugak hehehhee... nanti blh dtg lagi

OutSTaTiOn @ JoHoR- PaRt OnE


ni masa outstaion ke Johor
masa ni ke tgk tapak kat
muar, segamat, kota n mersing
so bermalam ler kat Bluewave Johor
sgt selesa hotel dia coz br renovate kot
hehehehhee

n the best part is my room y betul2
menghadap selat tebrau n trus leh nmpk
Singopore kat Seberang.... betul2 dah kat pintu
sempadan dah.....so dr bilik dah blh tgk kenderaan
masuk singapore n bgunan2 kat negara jiran tu
wah sgt best....

mlm tu plak g dinner kat Sayam Restoran
kira tempat best kat situ ler katanya... blh tahan ler
makanan dia sedap2 ler jugak ni ada member yang propose
makan kat situ.... lepas tu g jln2 kat Danga Bay
just round jer tgk tmpat org...sbb tak penah dtg kan
lagipun ada member yang bawakkan

ermmm arap pasni blh ler dtg bercuti plak
dtg time kerja mana blh shopping2 tak sempat
ngeh ngeh ngeh

Celebrate @ SecRet ReCiPe


inilah makanan ktorg bertiga


Hehehe
a day after my birthday
ktorg g mkn2 kat Secret Recipe
saja2 macam celebrate ler jugak kan
kahkahkahkah

mula nk order cake as a desert
tapi dah kenyang giler so
tapau jer la cake bawa balik
i tak beli pun mummy n mama
jer beli cake..sbb cake kat rumah
yang birthday pun ada lagi

hehehehe
thank to mama dina n mummy arissa's

Hadiah Hari Lahir Saya Tahun ini

first surprise from my sister
and first present that i got on my birthday
'letak senyap kat meja opis aku'
hehehhehehe

balik rumah plak
ada lagi kezutan...kehkeh
second time dapat bunga nie
present from my sister family plak
wah sukanya saya

this is da last one
nilah sgt sgt big surprise
kueng3 sgt tak sangka langsung
org bagi kita terima jelah kan
present yang tak dijangka
dari kawan saya..huahuahua
thank you

CeLeBraTe mY BiRthDay


that is my birthday cake for this year
its very delicious ok

Add Image

Me AnD fLOweR


Salam
aii wah dah lama tak berupdate
blog ni...sibuk giler ngan kerja lately ni
outstation la overtime la..huhuhu
ni pun sumer citer lama yang nak jugak
di hup date kat dlm blog ni
hahahahahaha

ni citer bulan Mac
masa ni g Outstation ke Selangor
org kata apa sambil menyelam minum air
ni lah dia....sempat lagi g jalan kat gerai orkid
ni kalau tak salah lepas g tgk projek kat sg buloh
pastu ktorg g merayap tgk orkid sbb org kat situ
ckp ada gerai orkid...rugi kalau tak pi tgk
so ktorg pun p ler jalan2 tgk, beli tak pun..
orkid kat situ cantik2 sumer
tak caya tgk ler kat gbr tu
hehehehe

ok lah adios

Friday, April 1, 2011

akSi si ChuBbY aLiFf


tgk ler bdk suka bergambo ni
macam gaya dia buat...hehhehe
sampai mata pun tak larat buka dah
mula mula suka pastu dah letih
cian bam bam
hehehehehe

xTvT - Family Day Rompin

aktiviti di siang hari
melepet kat tepi pantai ngan aliff


ni plak aktiviti di malam hari
bersantai kat tepi sungai, nk tgk bulan
tp tak nmpk sbb mlm gelap gulita
tgk dak kecik tu mata dah stim LOL


ni plak masa dah nak balik
sempat lagi posing poyo kat kapal2
yang bersepah kat situ... depan chalet jer
kalau lau akau dapat satu kan...


ni plak masa dah nak balik
tetiba plak muncul plan nak g mandi
air terjun so from rompin we all ke Kota
fullamak air terjun dia sgt sgt sgt besttttt
tak caya tgk tu...sejuk nyaman damai giler
air deras syiok ooooo mandi

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI