HOME MY BLOGSHOP

Friday, November 5, 2010

DaDih CoKLaT


Salam satu Malaysia sumer
HAppy Depavali Day

ok actually tak der yang menarik pun...
arini cuti so saya ber'holiday' kat Melaka
cuti lama kan so jalan2 ler kat umah abg
lagipun dah lama tak jumpa 2org anak buah
y tinggal kat Melaka ni...

eh apa kena mengena gbr kat atas tu ngan citer saya tu
hhehehe sebenarnya nak citer saya buat dadih
gini citernya.........semalam terajin la plak
g dapur nmpk dadih yang beli ntah bila ntah
ader lagi kat rak dapur tu...hehehe bila la nk jadi dadih kan
dok je dlm kotak tu....so dtg la angin rajin
nak masak dadih tu....senang jer nk sediakan
sbb just masukkan air n masukkan perisa dadih tu
pastu masak sampai mendidih n make sure
kena selalu kacau kalau tak dia jadi tak sebati
taraa tak sampai 1/2 jam dah siap dadih ku....
so itulah hasilnya....hehehhehe....

tu jer benonya nk citer dlm entry ni..
entry balik Melaka nanti saya citer len ari
coz gbr lum transfer ke laptop lagi....hehehhe

adiyos papai...

Tuesday, November 2, 2010

KamPungKu dilanda BanJiR


˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ hai kawan-kawan˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

dilarang main hujan.... sediakan sebelum hujan.....

memandangkan sekarang ni musim hujan di beberapa negeri di
Malaysia terutamanya di sebelah utara dan pantai timur kan
(kat kedah hujan turun dari hari Sabtu ritu lagi....huhuhuhuhu)
so kepada mak bapak yang ada anak tu tolong la awasi anak2 anda
dan diri anda sendiri...hahaha (nasihat baik punya, sila amik perhatian)

apa kena mengena hujan ngan akunya en3 ni...arr mesti la ader
semalam my mom call lepas Magrib... bgtau kampung banjir
OMG.... so my mom siap pesan suh tengok berita kat tv lagi
ingatkan gbr umah masuk TV ker kan...rupanya nak suh tgk
kawasan banjir jer...sgt2 teruk jugak la banjir kali ni tapi alhamdulillah
rumah kat kampung tak dinaiki air sebab kawasan tinggi n jauh dari sungai

before this pun penah banjir jugak.... biasanya kalau dah banjir ni umah
mesti akan terputus perhubungannya...sbb kawasan rumah kitaorang kat tengah2
so macam terkepung la jadi pulau kat tengah2 tu.... tp mujur la
kat kawasan tu ada kedai so takder la terputus bekalan makanan ker
apa ker.....bygkan kawasan2 yang kat dalam kampung yang jauh dari kedai2
ni...boleh terputus bekalan makanan tu.... (ada kaitan ker)...hehehehe

*kampungku nama Padang Terap ,Kedah ok

JuMaaT Last WeEknYa XtVt


hai..... selamat malam sumer
hahaha actually ni en3 minggu lepas punya story
tadi tengah tgk2 pict ada plak pict ni belum buat story lagi
so kira mcm cerita dah basi la tapi nak citer jugak

LAst Friday kerja sumer dah siap so mmg sgt2 bosan
dah tak tau nak baut apa dah... main game pun dah bosan
nak g buka laman sosial sumer tak leh bukak kena BLOCK
tengah blogwalking sampai dah tak tau nak walking kemana
sumer blog kawan2 dah p terjah baca sumer

ngah syok2 layan ngantuk n bosan
tuptup....nampak my frenz (yummu) tgh main Sudoku
hehehe apalagi nyibuk ar nak cuba main jugak
padahal tak reti pun....lps diajar cara2 nak main
so apalagi terus g buka sudokukingdom.com
pastu print ler.. punya semangat tapi amik y easy dulu
sbb sy kan budak baru belajar...kahkahkah

tgh bz memerah otak nk abiskan Sudoku tu
mama dina lak dtg...sama la kebosanan mcm sy jugak
so apalagi ajak la join main Sudoku ni....
nak tau mama dina ni terer ooo main
tu asal dina bijok.....tak caya tanya mama dia

cuba tgk betapa semangatnya mama dina
(gbr bj ijo tu)
menyiapkan Sudokunya itu- Medium level ya
nak dijadikan citer tghari tu g Jusco
Punya la nk g jln jauh2 ler konon2..ari JUMAAT
pas mkn g jalan2 cuci mata
pastu g masuk kedai buku...teringat nak rembat
satu buku Sudoku sbb dah mcm best lak
hahahhaaha...... poyos giler kan
(sbb dah berjaya selesaikan Sudoku, tak
caya tgk ler gbr kat atas tu sy la y selesaikan)

* Tips nk main sudoku ni perkara y perlu ada pensil ngan pemadam jer ngan Sudoku tu n kalu dah rasa bijak leh terus guna pen jer...hahahah

Thursday, October 28, 2010

AnsWeR TaG From My BFF- AwarD

http://2.bp.blogspot.com/_bUfJpGVtGnQ/TMjUz_d08sI/AAAAAAAAAwI/WnugbWUrNbU/s1600/award.jpg

Thursday evening everybody....

dah beberapa ari tak sempat nk update blog ni... hehehe bukan apa sekarang ni pukul 8.30 dah lesap dalam alam mimp dah... tak tau ler naper penat sgt.... antibody dah lemah kot... Rich Text Area Rich Text Area

tadi masa tengah blogwalking tetiba jer nmpk nama kena tag ngan my BFF... dah lama tak kena tag2 cam gini ni... Rich Text Area

Jom Layan apa yang boleh saya jawab mengenai tag ni Rich Text Area -AWARD

Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
  • my great BFF
  • she luv shopping
  • luv her teddy bear so much
  • she clever in making cake (nyum3)
  • stylo,frendly,kindly (ngeh3)

Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
  • i love teddy bear..same wif my best buddies..haha
  • love to go 4 holidays..
  • i'm not good in cooking... (pengakuan jujur)
  • friendly n happy go lucky
  • love chocholate
  • try to add my teddy bear collection (sapa nk kasi lg)
  • love my new lappy (laptop)
  • i luv my frenz n miss to hang out wit them(swear)
  • new hobby collect korean VCD
  • dream to have my own HonDa City n house Rich Text Area

Pick your 3 most deserving recipients and desribe them

* eliza

* kak long

*syma

Sunday, October 24, 2010

XtVt hari ini (24/10)

ermmm tak der en3 menarik pun just nak citer xtvt saya satu arini.... ermm bangun jer tido pagi tadi terus kemas bilik ngan mandi...biasa la kalau tak terus mandi nanti saya akan jadi malas dah nak mandi...hehehe
pas jer mandi terus kemas rumah skit2 sbb ari sabtu tu dah kemas kan.... ampai baju sumer siap...
pastu baru saya breakfast minum air ngan roti 2keping sambil layan drama kat tv1..biasa hari Ahad camgini saya nunggu nak tgk Melodi jer...hehehe...suka tol gossip ni....:) akak ngn abg sy g breakfast kat luar sambil g jln2 kat karnival kat bawah tu..sy malas nk ikut....
pastu kul 1.3 tu akak saya ajak g jenjalan kat Kajang sbb dia nak survey camera...so follow jelah...
so window shopping jelah... tp dalam window2 tu pun ader la jugak intai wedges ingt nk beli tp tak der y menarik plak...selamat duit...
pas jln2 tu pewot pun dah lapaq so g ler bli McD.... mkn ice cream jer pun...kuikuikui....abis akak shopping g bli brg dapur lak kat econsave balakong.... jap jer pastu trus balik umah....
samapi jer umah baru teringat minyak kete lum isi...so bawa ler sang Kancil tu g isi minyak seb bek tak ramai org...besok dah keje malas nk g beratur isi minyak....balik umah ader lagi keje tak settle baju sebakul lum iron....huhuhuhu... so kena la iron dulu....dekat 2jam baru ler settle menggosok bajuku itu... dah siap rehat jap terus mandi.... so ni la masa aku menghupdate blog ni dan berjalan2 membaca blog org.... inilah aktivitiku pd arini.... sgt2 terisi....hahahahah



MaTahaRiKu

@@ Selamat Malam Sumer @@

hai..... akhirnya berjaya jugak saya nak mengupdate blog saya ni....bukan apa almaklumlah bila guna BB ni ada masa ok ada masa tu buat saya hangin satu badan jer sebab tahap pemprosesan yang sgt2 la lembap.... nak kata line tak ok duduk dah atas awan dah tingkat 14 tapi mak aii still ler lambat jugak....tak tau ler nak kata apa.....

ok la kalau tgk tajuk en3 saya tu apa korang agak2 ea.... hahahaha sebenarnya tu tajuk novel la.... saya baru jer habis baca novel ni ari jumaat ritu... ni novel ke 20 saya (kat umah ni la tak termasuk y ada kat kg)... novel ni ditulis oleh aina emir salah seorang penulis yang sy minat.....

meh saya share sikit pasal novel ni....sebab pada saya novel ni sgt menarik...saya citer sinopsis dia jelah ea...kalau nak tau keseluruhan citer kena la g beli sendiri..... ngeh3... sinopsis saya cetak dari novel tu jugak....hehehee....latarbelakang citer ni kat Yemen...Bila baca citer ni sy rasa sy la watak dlm novel tu...perasan Ya Allah..kuang3

Jom Layan Sinopsis : Matahariku
Syakira, gadis biasa2 y bertahi lalat dibawah bibirnya, sekalipun tidak sehebat seorang ratu tetap istimewa. keresahan jiwa telah menjadikan dia gadis nakal y menghabiskan masa di dunia fantasi 'anime'. Dia juga menjadi 'pakar mengurat' di alam maya. sekalipun umurnya telah mencecah kedewasaan, namun cinta dan kasih sayang seorg lelaki tidak pernah berbunga dalam hdupnya.
Perkahwinan merupakan sesuatu y mengerunkan, krn nun jauh di lubuk hati, dia bimbang menjejaki ibunya, dan tak mahu dilabelkan sbg gadis 'materialistik'. Pun begitu kehadiran khair @kai sejak remaja lagi, kini mula merubahkan perasaannya, kalau dulu dia tak merasakan Kai tu menarik, kini dia tau lelaki itu mampu menyinari hidupnya. Bukankah mereka serupa shj?
Malangnya tiba2 shj ombak deras dtg memukul, lalu mengucarkacirkan hidupnya. Syakira terkapai-kapai dan tidak tahu ke mana. tahu2 dia sudah terperangkap dlm sesuatu yang hampir dekat dgn igauannya!
Kehadiran lelaki y berketurunan campur itu meresahkan lagi hidupnya. Mengapa dia harus hadir dan mengelirukan keadaan? Apakah kuasa y dia ada utk melemahkan semangat dan mengecutkan perut gadis y kaya dgn keayuaan asli itu?

* tanpa suaramu aku bagaikan hilang arah....

Thursday, October 21, 2010

12 Barisan manusia.. menuju akhirat

Assalamualaikum...

saya tertarik dengan satu artikel yang saya baca ni..so sekadar berkongsi ilmu sahaja... sapa nak baca teruskan la...

( JANGAN SOMBONG UNTUK BACA DAN JANGAN KEDEKUT UNTUK BERKONGSI )

by Nor Abu on Sunday, October 17, 2010 at 11:33pm

Barisan pertama:

Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :

"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".

Firman Allah 'Aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 Ku(yg menunjukkan kekuasaanKu),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2:

Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah S.W.T.

"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."

Rasulullah S.A.W. bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3:

Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking

"mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.

Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4:

Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut

"Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5:

Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar

"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6:

Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7:

Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Mereka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8:

Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. Mereka adalah orang yg melakukan zina.

Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda Rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".

Barisan ke-9:

Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10:

Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. Mereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11:

Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.

Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.

Barisan ke-12:

Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.

Datang suara dari sisi Allah S.W.T. yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.

Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.

Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"

BACALAH YASSIN

RASULULLAH S.A.W. telah bersabda yang bermaksud:

"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:

1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.

2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.

3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.

4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.

5. Jika terpenjara akan dibebaskan.

6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.

7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.

8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.

9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.

10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.

11. Rasulullah S.A.W bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.

12. Sabda Rasulullah S.A.W lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".

13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.

14. Rasulullah S.A.W bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.


Untuk renungan semua,

Siapakah orang yang sibuk ?

Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumannya?

Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?

Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?

Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?

Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.

Siapakah orang yang paling cantik?

Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?

Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?

Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?

Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT ?

Orang yg kedekut ialah org yg membiar ilmu ini dan tidak berkongsi pada orang lain.

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...

Monday, October 18, 2010

F!nAL P@Rt

Time: Nite

Ermm malam biasa ler..kalau kat umah xtvt saya memerap jer kat bilik sambil dgr radio... saya ni bukanlah dikategorikan dalam golongan yang rajin sgt... tapi bila dtg umah org kena la jaga kelakuan sikit kan...hehehe segan ngan malu tok sah cakap ler... naklumlah ramai beno sedara mara kat umah mak mentua akak tu..... so nak ke dapur jgn haraplah sebab segan sgt2... so tugas saya malam tu jaga anak buah saya yang kecik tu jer... tgk baik kan...



Biila si kecik dah sedap tido...mknan pun dah siap masak...actually dorg buat BBQ...bakar2 jer... so apalagi bawa la si along g kat luar umah... hehehhe nak amik mknan...konon2 nak kasi along mkn... last sekali along mkn sikit jer mak lang dia yang tukang perabih...hahahaha mujur ler ada ank buah boleh gak cover....kahkah... mlm tu saya mkn ayam ngan ketam jer...pantang sumer ilang dah... pastu apa lagi mula la jari2 memerah sebab alahan kulit jadi gatal2....ketam punya penangan...hamik kau....



Dah mkn kenyang...mata pun dah kuyu...masuk bilik ler... solat pastu golek2 layan novel sbb tak oleh nak tido..kul 1 lebih baru ler lelap...zzzzZZZZ

AHAD

Esoknya takder apa xtvt sgt pun... makcik2 kat umah tu dorg nak buat kempas (kalau tak salah)... makanan org melaka...mcm otak2 tapi taruh ikan kat dalam daun ngan kelapa....nak buat tak ta tgk dari jauh jer la....boleh tahan jugak la cara nak buat dia...siap kena giling2 kelapa yang dah diparut.... lama jugak tgk dorg dok giling2 kelapa tu....dah siap giling masukkan sume rempah.... pastu taruk dalam daun apa ntah (hehehe) pastu taruk ikan kat tgh2 kelapa y giling tadi.... pastu balut then tunggu utk bakar jer.... ni la upanya masa ngah bakar ia



Saya tgk kejap jer pastu saya dah lari g tgk tv kat hall... masa lunch tu la ktorg mkn kempas yang acik2 tu buat tadi.... sedap jugak..hehehehe...pas makan kemas2 sumer...BOSAN tak der xtvt nak uat.. nak lepak kat hall ramai sgt kaum Adam kat situ...last sekali apalagi lepak kat bilik la sambil layan novel,,,,seb baik bawa novel leh gak baca....sampai ptg saya betapa kat dlm bilik tu.... padahal masa tghari tu dah tak der org dah coz dorg g laut..tggal 3 4 org jer kat umah... malas lak nak kuar... hehehehe

Dekat kul 9 barula ktorg bertolak balik Putrajaya.... sgt2 mengantuk ....

** Isnin tu sy tak sedar diri ngantuknya pasal...sedar2 dah kul 7.05... mcm lipas kudung saya dibuatya siap pun ala kadar jer...seb baik tak merah punch card... hehehe

P@Rt tWo- SabTu HuJunG MiNgGu

ba wau sin alif nun
B.O.S.A.N


itulah yang saya rasa lepas jadi photographer tadi
terus kemas rumah sikit2
so tak der la terasa bosan sgt

dah siap kemas rumah
ermm apa lagi masa utk menonton
layan cartoon pun best jugak

TiMe-NoOn

masak hehehe sy tak brapa pandai
so tugas sy jadi babysitter
yang garang

*takder la garang sgt pun*
sambil nengok citer BoLLywOoD
dah lama tak layan hindustani
best gak citer dia
so takder la terasa bosan

bila HERo2 Malaya tu dah tido
den pun apolagi
dengn jahatnya kuarkan ice cream
tghari cm gini sedap mkn ice cream
(punya taknak share ngan anak buah)

**JAHAT GILER**
TiMe- eveNiNg

petang biasa mmg sy ngadap TV
sebab ader citer febret
KOREAN DRAMA
tu pun kalau takder g jln memana la
baru ler dpt tgk.....

tgh syok layan akak sy ajak blik Melaka
umah mother in law dia
arrrrrrrrrrr malasnya sy nk ikut

sy ckp kat akak sy tak mo ikut
dia kata ok la

sy pun takpelah kan
terus jer lyn
citer febret tu
pastu abg ipo den blik kijer

hehehe

'dia ckp2 follow jer blik Melaka
buat apa kat umah'

bila dah mcm tu punya ayat
rasa tak best plak kan

so dgn rasa malasnya dan ter_ _ _ _ _
p ler kemas beg bagai sumer


hahahahahaha
akhirnya minggu tu
saya ber'weekend' di Melaka

P@Rt OnE- SabTu HuJunG MiNgGu

·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠· hai everybody·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·
ermm selamat malam
sebenarnya en3 kali ni nak citer
pasal hujung minggu yang lepas jer

minggu lepas takder plan nak kemana2 pun
cuma nak tidur puas2 jer cover tidur dihujung minggu
punyala tak senonoh kan anak dara ni
hehehe well3
tapi baru jer berangan
tuptup pepagi lagi dah dengar siren
siren!hehehe siren dari anak2 buah yang bgun awal
arggg awalnya dak2 ni bgun aku br nakberangan bgun lambat

malasnya so golek2 la dulu
atas tilam empuk ku itu
wink.... tanda ada msg masuk
oooo upanya my sis antar msg
suh bgun jadi photographer diaarrr malasnya nk bgun.....
pastu tok3 lang lang
ank buah sy plak panggil beserta
ketukan yang bisa merobohkan pintu bilikku ini
kena la bgun jugak

bgun basuh muka gosok gg
terus capai camera
sungguh kurang sopon gituhehehehehe

actually Sabtu tu anniversary akak
so dia nk celebrate la
tp pagi benau coz hubby dia kerja so
kena la celebrate awal2...
(takder la awal sgt kul 9 lbh gak)

nilah antara pic y di snap
teramisu cake

my sis n his son (along)


Friday, October 15, 2010

Saya Nak Jadi Saya Yang Dulu

H@iii.................

Mulakan hari anda dengan senyuman yang paling menawan....
mesti hari anda dipenuhi dengan keceriaan dan kegembiraan macam saya
betul ker ?

TAPI...
kenapa saya nak jadi saya yang dulu...
nak tau...sebab saya rasa sekarang ni (saya bukan diri saya)
saya selalu rasa
sgt2 tak best....
saya rasa macam saya dah tak der life
hari2 yang saya lalui sgt bosan

kalau dulu saya seorang yang sangat ceria dan happy
hari-hari saya penuh dengan
setiap masa saya sgt2 berharga...
byk aktiviti yang saya buat bersama rakan2 baik saya
tak penah ader rasa bosan dalam hidup saya..

saya nak jadi saya yang dulu....
enjoy selagi belum terikat dengan komitmen
saya tak nak bosan2 lagi..tapi macam mana?
saya tak nak
saya tak nak lagi
saya nak ceria jer
boleh ker?
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI