HOME MY BLOGSHOP

Friday, November 5, 2010

DaDih CoKLaT


Salam satu Malaysia sumer
HAppy Depavali Day

ok actually tak der yang menarik pun...
arini cuti so saya ber'holiday' kat Melaka
cuti lama kan so jalan2 ler kat umah abg
lagipun dah lama tak jumpa 2org anak buah
y tinggal kat Melaka ni...

eh apa kena mengena gbr kat atas tu ngan citer saya tu
hhehehe sebenarnya nak citer saya buat dadih
gini citernya.........semalam terajin la plak
g dapur nmpk dadih yang beli ntah bila ntah
ader lagi kat rak dapur tu...hehehe bila la nk jadi dadih kan
dok je dlm kotak tu....so dtg la angin rajin
nak masak dadih tu....senang jer nk sediakan
sbb just masukkan air n masukkan perisa dadih tu
pastu masak sampai mendidih n make sure
kena selalu kacau kalau tak dia jadi tak sebati
taraa tak sampai 1/2 jam dah siap dadih ku....
so itulah hasilnya....hehehhehe....

tu jer benonya nk citer dlm entry ni..
entry balik Melaka nanti saya citer len ari
coz gbr lum transfer ke laptop lagi....hehehhe

adiyos papai...

Tuesday, November 2, 2010

KamPungKu dilanda BanJiR


˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ hai kawan-kawan˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

dilarang main hujan.... sediakan sebelum hujan.....

memandangkan sekarang ni musim hujan di beberapa negeri di
Malaysia terutamanya di sebelah utara dan pantai timur kan
(kat kedah hujan turun dari hari Sabtu ritu lagi....huhuhuhuhu)
so kepada mak bapak yang ada anak tu tolong la awasi anak2 anda
dan diri anda sendiri...hahaha (nasihat baik punya, sila amik perhatian)

apa kena mengena hujan ngan akunya en3 ni...arr mesti la ader
semalam my mom call lepas Magrib... bgtau kampung banjir
OMG.... so my mom siap pesan suh tengok berita kat tv lagi
ingatkan gbr umah masuk TV ker kan...rupanya nak suh tgk
kawasan banjir jer...sgt2 teruk jugak la banjir kali ni tapi alhamdulillah
rumah kat kampung tak dinaiki air sebab kawasan tinggi n jauh dari sungai

before this pun penah banjir jugak.... biasanya kalau dah banjir ni umah
mesti akan terputus perhubungannya...sbb kawasan rumah kitaorang kat tengah2
so macam terkepung la jadi pulau kat tengah2 tu.... tp mujur la
kat kawasan tu ada kedai so takder la terputus bekalan makanan ker
apa ker.....bygkan kawasan2 yang kat dalam kampung yang jauh dari kedai2
ni...boleh terputus bekalan makanan tu.... (ada kaitan ker)...hehehehe

*kampungku nama Padang Terap ,Kedah ok

JuMaaT Last WeEknYa XtVt


hai..... selamat malam sumer
hahaha actually ni en3 minggu lepas punya story
tadi tengah tgk2 pict ada plak pict ni belum buat story lagi
so kira mcm cerita dah basi la tapi nak citer jugak

LAst Friday kerja sumer dah siap so mmg sgt2 bosan
dah tak tau nak baut apa dah... main game pun dah bosan
nak g buka laman sosial sumer tak leh bukak kena BLOCK
tengah blogwalking sampai dah tak tau nak walking kemana
sumer blog kawan2 dah p terjah baca sumer

ngah syok2 layan ngantuk n bosan
tuptup....nampak my frenz (yummu) tgh main Sudoku
hehehe apalagi nyibuk ar nak cuba main jugak
padahal tak reti pun....lps diajar cara2 nak main
so apalagi terus g buka sudokukingdom.com
pastu print ler.. punya semangat tapi amik y easy dulu
sbb sy kan budak baru belajar...kahkahkah

tgh bz memerah otak nk abiskan Sudoku tu
mama dina lak dtg...sama la kebosanan mcm sy jugak
so apalagi ajak la join main Sudoku ni....
nak tau mama dina ni terer ooo main
tu asal dina bijok.....tak caya tanya mama dia

cuba tgk betapa semangatnya mama dina
(gbr bj ijo tu)
menyiapkan Sudokunya itu- Medium level ya
nak dijadikan citer tghari tu g Jusco
Punya la nk g jln jauh2 ler konon2..ari JUMAAT
pas mkn g jalan2 cuci mata
pastu g masuk kedai buku...teringat nak rembat
satu buku Sudoku sbb dah mcm best lak
hahahhaaha...... poyos giler kan
(sbb dah berjaya selesaikan Sudoku, tak
caya tgk ler gbr kat atas tu sy la y selesaikan)

* Tips nk main sudoku ni perkara y perlu ada pensil ngan pemadam jer ngan Sudoku tu n kalu dah rasa bijak leh terus guna pen jer...hahahah
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI