HOME MY BLOGSHOP

Monday, April 13, 2009

Eye on Malaysia, Melaka


EYEs ON MALAYSIA, AT MELAKA.............

ini eye on malaysia yang dulu ader kat titiwangsa tu dah pindah ke melaka dah....dulu masa benda ni ader kat KL tak sempat naik sebab ramai sangat org pastu mahal skit..... so bila benda ni dtg jer landing kat melaka apa lagi den pun serbu la......hahahahahaha
best oooo tapi kalau naik siang lagi best sebab boleh nampak seluruh melaka...naik malam tak nampak sangat sebab gelap nampak lampu2 jer.... kalau pergi malam minggu ramai la jugak... tp kalau pergi hari kerja aaaa
tak la ramai org sangat.....ermm murah jer naik RM10 jer... lau ader student card lagi murah RM 8 jer... saya ni jahat skit walaupun dah abis belajar tapi masih lagi guna stydent price...hahahahha jgn marah yer.. tgk la tu tiketnya...kalau tak der tiket jangan mimp blh naik tau.....kehkeh...

ini lah gambar muka2 penat yang tak serik nk merayap2.... muka dah berminyak dah... hahahahaha.. ni masa dalam cabin eye on malaysia tu... masa ni dia berenti kat atas sekali tak dapat nampak kat belakang tu sbb gelap kalau tak blh nampak laut.....er laut china kot hehehe....ok dah nk berenti dah pas ni nak pa satu lagi tempat......

jeng2 lepas naik eye on malaysia kitaorg pergi merayap kat pirate ship plak...mula2 nak p naik bot kat taman rempah alih2 tak jadi sebab tak jumpa jalan.....tetiba jer sampai kat tempat pirate ni... apa lagi naik ler pirate ship ni...hahaha boleh terkeluar jantung tau naik benda ni..laju giler.... ala2 macam kat genting tu....
rasa melayang jer masa dia terbang menuju ke awan...fuhh hilang darah beb...cool semangat den.....mujur la tak sakit jantung lau tak jantung2 tu konfirm lega sebab perut pun dah kecut...... turun jer pirate ship ni terus menggigil kaki suara pun dah serak sebab menjerit kat dalam perut kapal tu.....hahahahahah

SekiTaR MuziUm KesULtaNan MeLaKa


jeng2...sowi la gambar ni blur skit macam tempat beriklim sejuk sebab berkabus plak....masa ni aya kat muzium kesultanan melaka....almaklumlah dah petang so muzium ni pun dah tutup so jalan2 kat luar jelah... cantik rekabentuk dia.....besar dan panjang plak tu..... rugi sebab tak dapat masuk... ermm tak pe2 len kali blh dtg lagi....

ermm sebab tak dapat masuk berposing kat atas tangga
pun jadilah... cantik tempat dia.,,, mesti kat dalam lagi cantik agaknya.... ini sebenarnya berposing sebab dah penat berjalan so jumpa tangga apa lagi mula la nak bersantai la...masa ni dah sakit kaki giler.... kerja berjalan jer.....rasa lega dapat berehat sekejap bersama kit kat...hahahahaha


ini gambar masa kat taman larangan... mungkin dulu ni kawasan puteri2 sultan bermain kot sebab kat dalam kawasan ni taman dipenuhi ddengan bunga2..... ermm ni masa naik jambatan kat bawh tu sepatutnya ader air tapi dah kering so dah takder air la.... lau lalu sini sampai hujung jumpa kolam...tapi dah tak cantik la....kuang3.....masa ni dah nak gerak g tempat lain plak...ermm dah puas jalan2 kat sekitaer muzium ni... best....

jalan2 d St Paul, Melaka

jeng3..... ni masa kat atas kota a fomosa...fuh penat ooo naik tangga nak sampai kat atas ni....tp disebabkan nk tengok pemandangan dari atas sanggup tu.....hahahaha sapa yang tak larat dinasihatkan tak payah la naik kang semput plak...hahahaha

ermm kat sebelah tu plak gbr saya tgh dok melihat rekaan bangunan lama yang mempunyai banyak sejarah... tgh dok mikir macam mana la org dulu2 boleh terfikir nk buat bangunan cam gini....... hahahahaha

ini plak ala2 macm filem hindustan.... hahahaha tgk tu nampak tak muka yang kat sebalik tembok tu.. macam aksi pujuk memujuk la plak....hehehehe...mengintai ea t cheq report kat mak cheq ru tau.....

ermmm yang kat sebelah kanan plak gbr aya ngan member aya tu la... berlatarbelakangkan pintu gerbang tu(ntah nama apa lupa plak)..... ermm cantik kan masa ni dah nk turun ke bawah...penat tau turun tangga macam nak tercabut kaki ni tingii.....nasib baik pakai sandle kalau tak dah tercabut kaki......

akhirnya berjaya juga sampai ke bawah...hahahaha setelah berjaya menuruni beratus-ratus anak tangga....turun2 je jumpa meriam lama ni...hahaha posing la apa lagi....1 2 3 snap....... konon2 nk lepaskan meriam ni ar antar utusan balik kg.....kahkahkah....
sekali meriam ni tak berfungsi daaaaa.....kuang3

jalan2 melaka

ermmm.....hello2..... dah lama tak update my blog...
ok crita first for this month...
there are my frenz lini n k yana.... kitaorg pergi jalan2 kat bandar hilir, melaka. ermm nilah kerjanya hujung minggu jalan2 round melaka....masa ni bawa lini jalan2 sebab dia datang dari kl tak penah pusing2 melaka so bawa la. first place p dataran pahlawan tempat keretapi lama tu.....

gambar kat bawah ni gambar ngan kete lembu tau...tp batu punya daa..... skrg dah takder kete lembu betul kat melaka ni susah nak cari lau ader pun beca la...hahahaha
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI