HOME MY BLOGSHOP

Wednesday, January 27, 2010

Suntikan Vaksin H1Ni


hari ni saya dah dapatkan suntikan vaksin H1N1
secara percuma di KKM
jgn takut tak sakit...
kesan sampingan!!
ermm kesan sampingan dia biasa jer
anda akan merasa penin2, demam2, sengal2 gitu
tp bukan penin lalat ker sengal2 ubi ke tau..

hahahahahaha


tp kalau anda merasa lain mcm
maksudnya rasa selain dr y dinyatakan dalam
masa 28 hari maka cepat2 lah p
jumpa doktor semula....


faham?....

Tuesday, January 26, 2010

MeeT my oLd FrenZ..sukanya

last weekend saya pergi jumpa kwn lama saya...
sukanya, sukanya sbb dah lama tak jumpa
dia pun dulu kerja satu opis ngan saya gak
pastu dia g smbung blaja.....
ni dia dah bis blajar dah so dpt la jumpa di
rindu di..sbb dia ni la kwn sy masa mula2 sy kerja kat melaka
nak tau sapa...
kwn saya ni nmnya salmi..
wah akhirnya dapat sy berjumpa ngan dia
dia siap masak lagi
nk jamu kwn dia....
seb baik dia masak sedap...
lama jugak la sy borak2 ngan dia
dia tinggal kat area ampang
akhirnya sampai jugak sy kat ampang tu
kahkahkah...
ok lah terubat jugak windu sy kat kwn lama sy ni
insyaAllah ada kelapangan kita jumpa lagi
Miss u my dear frenz Salmi

Tuesday, January 19, 2010

MeMoRies wit Frenz

hari ni ngantuk bangat n kerja pun dah siap so blh la update blog ni sementara tunggu nak blik... tngah duduk tgk gbr lama tetiba rasa cam nk masukkan lak gbr ni dalam blog saya...hahahaha.

tp gambar ni pun dah lama jugak ler... ermm ni gbr dalam masjid...cntik masjid dia (bhgian dlm la).. terbekenan kat lampu dia sebab cantik ... citer pasal lampu lak...apa la kan..
mi citer 4 sekawan... 1 ibu mengandung, 1 br kwin,2 anak dara..wahahaha... walaupun status berbeza kami tetap sempoi...

tgk la tu mcm arkitek pun ader gayanya...khusyuk tak lady D tu.. apa la yang QS tu dok perhati mesti uat kira2 berapa byk lampu dalam masjid ea..nk uat claim..hahaha... kira kak jgn tak kira... kira lbih pun tak pe..hehehe


aksi yang terlalu kagum dengan lampu besar di ruang tengah masjid... cantik gilo....(sapo la tukang amik gbr ni) hehehe



Chak... peace...
kak umi, kak ida n me...
will see u later gurlz


Fr!enDs wHo aLwaYs MaKe Me SmiLe....


With My prenz... Miss Them Much... Teringat kenangan yang dilakukan bersama.... They r so sporting gurlz... macam2 aktiviti dapat kami lakukan bersama.... kalau di opis tu blh dikira agak noty la jugak coz suka sgt melanggar etika kerja..hahaha seb baik bos pun sporting gak... tapi merekalah yang selalu buat sy gumbira dan tersenyum... sebab mereka ni boleh dikira satu kepala gak la... terlalu byk kenangan bersama sewaktu menetap di Melaka... LAdy D my housemate yang setia bersama sehinggalah sy telah berpindah... thanks sbb dah byk tlg... Kak Umi u r so sweet sis..thanks a lot coz byk membantu sms di Melaka.... luv u all gurlz n miss all of u... will meet u later.. frenz 4ever....*aja faity*

NoTy Boy aT Sg TeKaLA

ni pun XTVT y dah lama berlalu tp ats permintaan mama si kecik ni , maka ader lah di dlm blog sy....
ermmm si kecik yang suka berendam dalam air.... sungguh suka dengan air walaupun dah kesejukan tp tetap mau main air lagi..... tgk la family ini... begitu suka dengan air... sejuk giler air dia... tp bila dah mula berendam rasa best giler...

aKsi-AkSi NoTy BoY







hahaha.....tgk lah aksi si kecik yang lincah ni.....sungguh hyperactive....mcm2 gaya ader....
gbr first tu dia nk mkn pasir...pelik la..org bg biskut tak nk psir jgk y cedap..apala aliff ni
gbr yang second tu plak... pas kna mrh ngan mama dia tak sabo2 nk g main air plak
tgk muka tak puas hati tu....gbr yang last tu lak dah get ready nak g swimming bersama pelampong ajaib..hahahaha tak sabo2 atas darat dah pakai pelampong...dengah penuh semangat dan gaya nk p berenang di laut yang masin itu,,,Chaiyok3

Thursday, January 14, 2010

Palm Spring PD

Actually ni gbr lm ni...ats permintaan my sis so masukkan ler this pict...masa ni p bercuti ngan family akak kat PD...hahaha seronok dapat mandi laut...apa yang paling besh saya berjaya menyempurnakan Istana pasir sy yang cantik itu....setelah bergelut dengan mohd Aliff (my nephew) yang bertungkus lumus untuk cuba memusnahkannya...hahahaha akhirnya mak lang berjaya la aliff.. tgk tu cntikkan... almaklumlah masa zaman saya kecik2 mana ader alat2 dia sume uat guna kreativiti sendiri jer (acuan tgn)... nilah masanya nk
tnjuk bakat hahaha...sori aliff ya mak lang pinjam tool tuk uat istana ni

ni ngah fkir nk g mandi ke tak coz masa ni dlm kul 3 lbih kot..hahahaha brutal tu


istanaku..ada ikan lagi biasa la pieces gurlz




*ashct stand for always smiles happiness come true*

Cruise Tasik Putrajaya

ini masa sampai kat dataran Masjid Putra tu...ngah tunggu cukup korum nak gerak g kat tempat cruise....ini sume antara pegawai n staff unit pemantauan dan penilaian ler...yang paling menyerlah tu Puan Saz..wah cantik baju dia... mahal tau tu pasal bodyguard ader kat sebelah..hehehe






ni plak masa kat ruangan menunggu.. sumenya antu kamera...sume posing jer lau nmpk kamera tu nk capture gbr.. nmpk tak kapal kat blkg tu..ar tu la cruise yang bakal ktorg naiki..... utk lunch hour package dia RM75/net...



masa ni.. perut dah kenyang so masa utk bersuka ria di atas kapal..time to take da photo on da cruise.... lihatlah aksi2 mereka...bermacam gaya ader.... comel2 belaka kan...hahahahaha
(maaf ler ya tetiba ader lak yang tersesat sorg kat gbr tu... -jgn marah ea)

masa ni panas giler kat atas tu..mata pn

tak pat buka...silau...

me n saz

Bowling wit frenz


Last week (9-10/1) kita trun Melaka sesajer jer g jenjalan kat sana
ermm pastu plan jumpa member2 lama ar
wah besh jugak macam2 citer ader maklumlah lama tak jumpa
hehehehehe
ader citer kelakar, lawak , lucu (sama jer)
Sbb kita pun sampai dah dekat ptg dah trus g umah sewa memberi
ermm rehat jap...pastu mlm kitorg kuar g mkn McD
(member teringin nk mkn McD)
pas mkn2 tu apa agi merayap ar
g men bowling kat tmpt baru
MIBC stand for Melaka International Bowling Centre


ermmm inilah antara barisan pemain yang ala2 profesional hahahaha...profesional coz manyak masuk longkang dr kna pin

pic bwh ni ; kak yana, me n aida
si kecik tudung pink ni actually terror gak main..
first frame dia menang
kak yana pun tak kurang hebatnya gak
aii pas kawin ni teror nau main bowling ea


second game lak si mamat tu(Acid) lak yang menang
konon2 nk tebus kekalahan la..hahaha



ms sampai kat sana tserempak lak ngan en Farid (y bj belang tu ungu tu)


inilah keputusan yang diperolehi masa frame kedua

hehehe jgn mrh ya kecik coz masa ko menang akak tak sempat nk amik pict kat screne tu
















Friday, January 8, 2010

Want To succeed In ur life

be sweet as honey
be regular as clock
be fresh as rose
be soft as tissue
be strong as rock
be smart as me
(hahahaha)

Life is a book
we all read it
Love is a blessing
we all need it
Always be happy
walk with a smile
Remember in this world we are just for a while


Still in New Year mood


a happy New Year! Grant that i
May bring no tear to any eye
When this New Year in time shall end
Let it be said I've played the friend
Have lived and loved and labored here
And made of it a happy year.
Life end when you stop dreaming
hope ends when you stop believing
and love ends when you stop caring
So dream hope and love
Makes Life Beautiful

cr mkn d psr tani

Jumaat lunch pjg...
so hari ini p pasar tani jer...
lunch hari ini lama so kuar ler jenjalan p cr mkn kat sana...
kuar ngan saz,bella n nadia..(opis mate)
pusing nyer pusing 1 pasar tani tu
last skali bli nasi ayam jer
hahahaha sbb dah tak tau nk makan apa kan...
ponin memikir

bocannya rini...

hari ni bocan giler ar.... apa nk uat ntah..kerja ader tp agak kurang rajin skit rini nk uat kerja....wahahaha
arini buka facebook cari member nk chit chat
tp tak der ramai sgt y tak on...so main game ler sambil mengisi masa yang agak membosankan ini....
teringat lak kat member2 lama...
ni lau ader member leh gak chit chat kan?....
bergosip macam2....huahuahua
arini rest pjg mana mau pegi da...
saper ader idea y baik gtau ler ...

Monday, January 4, 2010

XTVT Memancing





hehehehehe.... gaya seorang pemancing.... actually dah lama tak melakukan xtvt seperti ini selepas berpindah ke putrajaya... dulu masa aya kat melaka aya rajin ikut abg2 aya (geng opis) g memancing...tak kira ler mancing udang ker ikan ker....aya mesti ikut..hahahaha...best walaupun bosan kerana penantian itu satu penyiksaan...bukan senang nak dapat tau lama kena tunggu.. tapi biasanya aya hanya jadi pemerhati je lah...hahahahaha....takpun tukang bagi semangat...
ni masa aya ikut family akak aya g semenyih...hahahaha..
aya berjaya tarik ikan yang dipancing adik aya tapi malangnya dek keran ikan itu terlalu besar dengan kudrat aya maka ikan itu pun terlepas semula dalam kolam tu.....apa yang aya dapat hanyalah daun2 pokok...kuang3..jangan pelik dan hairan kerana masa aya tarik ikan tu tali pancing aya melayang ke belakang dan tersangkut kat pokok tu pasal ler aya dapat daun jer.... hahahahaha
kelakar giler masa ni sume org kat kolam tu gelakkan aya...aya pun gelak macam nk pecah perut2 ni..

Happy New Year 2010

Wah pejam celik pejam celik dah masuk tahun 2010....cepat betul masa berlalu.... Tahun 2009 banyak peristiwa yang terjadi dalam hidup ini... ada pahit manis yang sukar untuk dilupakan...ada yang dijadikan kenangan yang terindah dalam hidup ada juga kenangan pahit yang dapat dijadikan panduan dan pengajaran dalam menghadapi keadaan mendatang... tapi itulah kehidupan kan... semua yang terjadi ada hikmat disebaliknya tak kira ia pahit atau manis...

Harap kedatangan Tahun 2010 ini bakal membawa sinar bahagia dalam hidup ini.... Membuka lembaran baru untuk mengharungi kehidupan yang tidak tahu rintangan yang mendatang... membawa cahaya kegembiraan dalam diri kita semua... serta dapat melaksanakan azam baru dengan penuh semangat dan kesungguhan.... apa yang belum dikecapi pada tahun lalu semoga ia dapat dikecapi pada tahun ini...

Buat diriku apa yang penting, memperolehi kerjaya tetap, mempunyai kesihatan yang baik, keluarga yang harmoni bersama ibu ayah serta adik beradikku yang lain serta sentiasa dilindungi dan dimurahkan rexeki oleh Allah s.w.t.. Amin
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI