HOME MY BLOGSHOP

Tuesday, February 28, 2012

LuncH seT

hai frenz
Assalamualaikum

haiii cori masa sikit b4 nak keluar g kerja luar
hehehehe...ermmm arini ada site visit lagi tapi dekat jer
kat Shah Alam- invite by ICU Selangor

sebab time lunch hour dah nak gerak
so of coz ler tak sempat nk g lunch kan
jadinya akak saya ada bekalkan makanan
sebenarnya untuk breakfast tapi disebabkan
tadi pagi dah breakfast roti tampal kat anjung
so jadikan ler bekalan ni sbgai set lunch

nyumm nyumm
+
+
+
+
tadaa my lunch set

smile wit luv

Monday, February 27, 2012

its monday blues

seharian arini saya dapat penyakit


kerja sangat banyak nak kena settle
sampai petang ni saya cuma siapkan 1 surat
1 report ngan 2 folder untuk site visit jer
aduhhhhhh bila nk siap kerja lau cmni
sapa nk tolonggg saya cepat2
(o-o)

smile wit luv

Friday, February 24, 2012

OuTstaTiOn n BenGkeL

Assalamualaikum n salam Jumaat sumer
apa khabar arini? sehat...cheewah
mukadimah baik punya kan
;) winking;) winking;) winking;) winking;) winking;) winking

harini kat putrajaya jam giler
dari pagi tadi dah start jam sampai ler tengahari
ni sumer gara2 LTdL yang br start kat Putrajaya arini
so banyak jalan yang tutup....hahahahaha
oppssss dah lari topik back to the topik

ok saya dah start busy dah skrg ni
dah mula buat site visit for this year
hahaha so dah dua hari saya pegi outstation
tu pasal ler blog saya tak berhupdate

first visit adalah negeri Selangor n WP Kuala Lumpur
(dari 22-23 Februari 2012)
suka buat site visit macam2 kerenah blh jumpa n tengok
tapi yang lecehnya bila time nk buat report nanti
hehehehehe oklah tu citer my outstation


pastu harini plak sepagi saya kat ICU, JPM
kena hadiri bengkel hands on ipantau
hehehehehe
oklah dah habis merapu ada appointment plak ni


smile wit luv

Tuesday, February 21, 2012

cejuknya

Salam n Selamat Petang
tak der mood nak citer pjg2 arini
hehehehe bukan malas tapi tak der moOd jer

bila sumer kijer tuk arini dah settle
so rajin ler blogwalking jap tgk member2nya blog
wah memacam dorg update...so tetiba
teringin nak hupdate gak tp malasnya
tambah ngan sejuk giler kat opis ni

rupa2nya


hahahaha
tu jer aku nk merapu arini

sile wit luv

Monday, February 20, 2012

conteng-conteng

Hai Sumer
Assalamualaikum
Selamat petang youallssss

ermm nak citer pasal hari minggu yang lepas
actually takder g memana pun...dok relax kat umah jer
membuta dan kemas bilik jer...hari cuti jer baru ler
rajin nak mengemas bilik yang dah semak ngan
rambut2 dan kain baju tu...hari kerja malas
balik rumah layan citer kat tv jer
tu citer ari sabtu

hari Ahad plak ada weeding anak staff opis
dekat jer tempat majlis tu kata org depan tangga umah jer
hahaha...mmg ler depan blok aku jer kalau tak p
nampak sangat ler pemalasnya kannnnn
eh apa kena mengena ngan tajuk n3 nikan

actually ader kena mengena
ni sumer gara2 nak g weeding tu lah
hehhehehe....akak kita ni rajin ler plak nak
tolong conteng2...bukan conteng kertas ker dinding
tapi conteng muka den yang tak comey ni.. lau ikut
dennn tepek bedak ngan calit lipstik jer dah cukup
tapi untuk tidak menghampakan bakat akak kita
yang teror make up ni maka aku pun tadah jer
la muka ni....jadi kanvas jap utk diconteng
dan inilah hasilnya
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
bertambah comel rupanya
(gelak2,puji diri sendiri tak salahkan)
hahahahahahahahahahahaha
tak caya tgk ler
+
+
+
+
+
+
hasil org y teror make up
last but not least
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa

creadit to my sister...tak yah den g blajar make up
dah ader org tolong conteng2 muka ni dah

smile wit luv

Friday, February 17, 2012

SisiH SuSuN SaPu- 3S

Assalamualaikum n Salam Jumaat Sumer
Selamat pagi Malaysia...wahahaha
semangat bukan main lagi harini
suka sangat datang kerja

eh jangan salah faham plak ea
sebelum ni pun suka datag kerja tapi arini
lagi suka...KNAPA?

Sebab arini dtg kerja boleh pakai
baju biasa mean tak der la pakai baju formal
tapi baju sukan gitu..kelassss kau nonnnn
sukanya....bukan senang tau gomen
nk kasi pakai bj camgini dtg kerja

pasal apa?
sebab arini kena kemas opis ni sumer
gara2 5S yang baru nk diperkenalkan kat gomen
tempat aku kerja ni...so first mulakan dengan SISIH dulu
bukan sisih org ke sesapa ker ea...tapi sisih sumer
dokumen yang nak guna ngan tak nk guna dulu
lepas dah kenalpasti...mulakan kerja seperti
kat bawah ni dengan bismillah
(shrekkkkk je y mn ko tak mo mcm ni)



ok pas dah siap ni kita akan start SUSUN plak
nanti aku story kat next n3...sbb skrg tgh nk sisih menyisih dulu
hahahhaha

smile wit luv

Thursday, February 16, 2012

#SpoNtaNeOuS ThuRsDay#

Assalamualaikum
selamat pagi sumer reader

tak sama tapi seakan akan
hehehehehe

budak tecik ni nm dia Asyraf


smile wit luv

Tuesday, February 14, 2012

waktunya telah tiba

Assalamualaikum
Selamat Petang Sumer

wahhh aikkkk semalam hari malas
harini plak hari aku mengantuk tak hengat
mengantuk giler kot..pepagi lagi aku dah
tak tentu hala jdnya masuk bawah meja la
dok blakang kusi ler sume gara2 nk cari
port lelap mata jap...dahsyat tul kan
ni sumer gara2 layan vcd sampai
pepagi buta gara2 tak leh tido

eh apahal lak citer pasl ngantuk bagai ni
ok ok back to the topic ya...ni kalau u all baca n3
ni pasti fikir macam2 kan...pastu uat conclusion sendiri
takde apa y kritikal atau y seram pun..hehehehe

ni nak citer pasal member opis aku
ermm dia dah abis kontrak dah awal bulan 2 aritu
huhuhu sedih aku...ni kira member susah senang gak ler
member yang suka ngulau macam aku, member yang
jadi peneman aku g breakfast pepagi ari, member y
tlg ketuk ketak card aku kalu aku lambat sampai
(y lain member gak tp y ni je kepala ngulau cam aku..
kwn yang len tu baik sgt sbb bz uat kije jer, dok opis)


huhuhuhu sedih bangat mamadina
dulu berlima pastu sorg g DPA tinggal berempat
pastu sorg dah membawa haluan sendiri kini tggl ber3
uhukuhuk dah takder org teman g bekpes ngan aku lagi
skrg g mkn pagi sensorg jer sbb y len tu masuk 8.30
huhuhuhu wei kengkawanku masuk ler kije kul 8.00
leh ar teman aku g bekpes pepagi....:(
(tak pun mamadina ko meh ar kije sini balik)

ni la pict y sempat we all snap


Monday, February 13, 2012

Middle of Februari

Assalamualaikum frenz
have a nice day

ya Allah cepat sungguh masa berlalu kan
tup tap tup tap tgk kelender dah 13 hb dah
rasa macam br jer masuk bulan Februari ni
aiii masa masa,,,,knapa la ko begitu cepat
berlalu...(pakai bateri cap apa ni ar hehehe)
kira cam dah lama tak godek blog ni

tapi bila check balik kalender ermm mmg ler
banyak sangat cuti awal bulan aritu...hehehehehe
mmg ler rasa macam cepat jer masa tu pergi
biasa ler bila dah cuti tu cik blog ni mmg la
malas nk update blog sebab kat umah
line tenet lambat giler.. nm jer dok
level atas skali tp line hampeh

tambah plak busy ngan meeting n site visit
siapkan report n minit mesorat bagai,,,hmmm
so bertambah malas ler aku nk godek blog ni
kalau buka pun just blog walking jer tu pun
tgk2 jer...pemalas tahap gaban ler rasa

sbb aku malas nk citer pjg2 so
aku just list apa y buat aku malas
nak hupdate blog ni start awal bulan Feb sampai arini

1 feb: cuti hari wilayah - dtg opis teman opismate uat kije
2 feb: settle SKT 2012 (bos dah minta)
3 feb: Mesorat penilaian bersama student (arr boson doh)
4 feb: attend exam penguasa kastam
5-7 feb: cuti dok umah jer ar (tenet macam siput)
8 feb: ada site visit kat IKN
9 feb : ada jamuan unit-nanti aku tepek gbr ea
10 feb: Mesorat kat ICU, JPM

*********************************************
tapi benonya aku bz dok mentelaah untuk exam 4 hb tu
tu pasal ler aku malas nk hupdate blog ni,,,,hehehehe
apapun aku sgt2 harap korg tolong ar doakan agar aku
pass exam tu...uhuhuhu dah tak larat attend xm dah


smile wit luv
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI