HOME MY BLOGSHOP

Thursday, February 25, 2010

TiDoooooooo

Tido jap la
sambil tunggu officer lain siap kijo dorg
nk alik tak pat
coz tumpang officer lg sorg
lg pun aku bukan berani nak
drive alik coang2
pepagi buta ni
;
;
;
;
so
;
;
;
;
pejam mata jap la
zzzzZZZZZZ

KeRJa GiLeR TaHaP CiPaN...

inilah kerja giler tahap cipan
babun pun kalah
doremon pun tak boleh tolong
kira arini dlm sejarah la
uat kerja kat opis sampai kul 2 pagi
tak ker giler namanya
ini sumer gara2 nk siap
key in data n semak projek
tuk RMK-10
dah ponin n berpinau mata aku dibuatnya
kepala pun dah pusing ni
minggu ni kerja ngadap PC jer
kerja sampai mlm lak tu..
cuba korang bayangkan....
huhuhuhuhuhu
dahsyat tu
kerja bagai nak giler tp gaji maintain jer
apa blh uat
tu jer rezeki aku
syukur jelah

Wednesday, February 24, 2010

aLaMak...

salam 1 malaysia
pagi tadi dah settle 1 meeting
hmm lega rasa
.
.
.
.
.
.
tetiba
.
.
.
alamak meeting lagi
baru ingat nak
merapu2 kat blog ni
.
.
.
.
nanti lah smbung
bos dah panggil lak
huhuhuhuhu
baru ingt nak bersenang lenang jap

Tuesday, February 23, 2010

Kerja...Kerja dan kerja

salam...
dah lama saya tak buka blog ni...
hahaha bukan apa kerana kekangan masa
maka tak sempat nk menjenguk barang seketika

hmmm bulan ni mmg bulan yang agak sibuk rasanya
kerja yang agak banyak, ditambah dengan meeting lagi
perbincangan, lawatan dan mcm2
penat rasanya....
lagipula byk cuti bulan ni so mmg terkejar2 jgk la
nak kna siapkan kerja on time

awal bulan aritu busy dgn RMK
7hb ke Pahang plak lawatan 4h3m
penat jugak round hampir sebahagian negeri
pastu cuti tahun br cina.... travel balik Kedah
seronok rasanya dapat berehat seketika di kg

pastu dah kna travel blik melaka then putrajaya
coz cuti tak approve so kna la blik awal
huhuhuhuhu...cedih ar jgk tp tak pelah
nk uat cmner kna kerja kan...

masuk jer kerja,hahaha kerja pun menunggu la
huhuhuhuhu sakit kepala dibuatnya
semuanya on da spot dan urgent
aku ni dah di kira jadi bidan terjun la
yang tak terlibat pun jadi terlibat sama
mau tak penin....sabo jelah

huhuhuhuhu

Thursday, February 4, 2010

Burj Khalifa @ Burj Dubai







bosannnn...
jadi sy pun check la email sy...
so ader sorg member hantar email ni
jadi saya rasa nak share dgn korg sumer..
ni pasal Burj Khalifah, menara yang tertinggi setakat ini
boleh tgk pic yang last tu turutan menara
menara ni the highest one la
nama tower ni Burj Khalifa
tinggi ia 828 meter bersamaan (2,716.5 ft)high
estimate around USD 1b to build with a further
three million budgeted for entire complex..
huhuhuhu a lot of money, rite
Towering high above the Dubai Skyline,
Burj Dubai the world's tallest man made construction
edges closer to completation.
amazing rite...
if i'm not wrong, the tower dah launch
pada awal januari lalu...









Wednesday, February 3, 2010

JaLan LaGi

hehehe...
sepanjang cuti tu sy berjalan jew tau
sukanya.....(wlpn penat)
da next day sy kuar lagi
jenjalan ngan kwn lama sy jugak
Salmi, kitaorg pusing Melaka Centre ngan Jusco
just window shopping jer
hahahaha
then tomorrow gerak balik semula ke Putrajaya
masa berjalan2 sudah habis
time to work plak
huhuhuhuhu
See you later guys..muahhh
papai sayonara

MeLaka- diNneR


Antara mereka yang hadir


So disebelah mlm plak
inilah aktiviti kitaorag
makan......
actually sepatutnya yang hadir ramai
tp ada sedikit mslh di saat akhir
sbb organizer tukar tarikh atas sbb tertentu
so ini sajalah yang dapat hadir
apapun mlm tu mmg meriah jugak lah
sbb masing2 dah tak kerja kat ASB
so mcm2 cerita la yang dibualkan
*mereka yang hadir*
wan udg, md nor n wife, k ida n husband, udin, acid, aida, k umi, n me

MeLaKa aGain- MIBC n Melaka Planetarium

pelbagai aksi terbang dilakukan


di depan pintu masul Advancer Science Centre
MIBC-melaka international bowling centre

Jeng..jeng..jeng..
Actually masih penat lagi masa trun ke melaka
last week, coz smlm (29/1) br smpai dr Jhr
dah kul 1 pagi....
still tired but atas permintaan my frenz
and also have da dinner with them
gagahkan diri jugak trun Melaka
sbb sy tak suka buat kwn2 sy tak gembira
hehehehehe
smbil tu blh amik brg2 yang masih ader kat umah lama
coz rumah sewa lama pun dah nk serah blik
First sampai Melaka meet my frenz la
chit chat go out for lunch
then ade ajer plan dorg
tengahari tu kitaorg kuar p MIBC
buat apa?
apa lagi main bowling la...hahaha
si kecik aida tu dah tak sabo nk tunjuk bakat
maklumlah nak balas dendam atas kekalahan lalu
kuang kuang kuang
then ptg plak kitaorg ke Melaka Planetarium
hmmm ader apa?...
Advancer Science Centre
biasa la dia mcm pusat sains
cerita ttg planet, angkasawan, dll
then ader tayangan 3D
yang kelakarnya masa tayangan ni
boleh plak sy tertido...sbb penat n ngantuk sgt
tambah plak 3D dia agak bosan skit ler
lagi satu sbb kerusi dia dibaringkan
fuh sedap tido...

Tuesday, February 2, 2010

AnTaRa TeMpaT y MeNaRiK-nusajaya

cantikkan rekabentuk building2 ni... have an own style n unique design...ermm nk tau kat mana....aaaa inilah antara kawasan bandar Iskandariah, Nusajaya... cantik kan.... enviroment dia ala2 mcm kat Putrajaya (area masjid) la jugak.. tp kat sini belum dikira siap sepenuhnya lagi lau tak silap sbb rasanya akan ader touch up lagi kat area ni...ia akan menjadi kawasan pentadbiran Iskandariah...

ok kalau sesapa ader anak2 or adik2 yang masih blajar or anda sendiri nk blaja pasal history of Jhr blh dtg kat sini.... smbil tu blh jln2 amik udara nyaman kat situ... knapa sy ckp mcm tu? sbb kat sini ada satu bahagian tu dia menceritakan sejarah sultan2 n sejarah tentang jhr...sgt menarik.... blh tgk kat 1st pict yang sy letak tu.....

lagi satu kawasan dia mmg cantik..sesuai utk beriadah di waktu ptg....tak sempat nk capture pict byk2 sbb nk kna p lawat another site plak pastu....

*sy bukan org jhr kalu slh info maaf ya












JoHoRe..HerE I cOme

sukanya saya...
nak tau kenapa..hehehe sbb sy dah p Jhr
apa yang menyebabkan sy suka ya?...
sbb sy tak penah sampai johor lagi sebelum ni..
walaupun pergi atas urusan kerja
tetap seronok jugak..
penat tu penat jugak
sbb kena uat site visit
dr pg smpai mlm...nm pun urusan kerja
lagi satu yang menarik
sblm ni sy tak pernah naik belon (aeroplane)
asyik naik bus n kereta jer
so nilah peluang sy
hahaha tak sangka jugak
akhirnya merasa jugak sy naik belon
besh....hmm alhamdulillah
mula nerves gak tp pastu dah suka

LasT WeeK yang SaNgaT BuSy

hmmm..... hahahaha
last week kan byk meeting n discussion y kna attend
agak penat ler jugak
hehehehe...tp kerja kan kna la buat
started 25 Jan till 29 Jan quick busy
25 got da discussion bout slide IBS meeting with KSU
then 26 final discussion also with KSU
coz da slide nak presented kat KSN
must do perfect lor...
and at da same time
must prepare slide for JKTP meeting
huhuhuhuhu.....so tired
but must do it
27 also got da JKTP meeting
done my job..fuh lega rasa
hahaha after this must do some preparation
coz tomorrow kna go to Johor
Meeting n site visit
*sayonara*

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI