HOME MY BLOGSHOP

Thursday, December 6, 2012

HELLO DISMBER

  Assalamualaikum n Selamat Pagi
Hello Thursday
sedar2 dah masuk bulan akhir bagi tahun 2012
dah 6 hari berada di bulan Disember..begitu pantas masa berlalu

hmmmmm
God... Our Refuge And Strength!

and 
 ok....peace ^o^ V

so let look da new style
hope i will always smile 
 smile wit luv

Tuesday, December 4, 2012

Koje Keje Koje

assalamualaikum
Selamat Petang....huhuhu
saya sangat tension skrg sebab
banyak sangat kerja yang belum settle
waaaaaaaaaaa



dah pening tak tau mana satu nak buat



smile wit luv

Tuesday, October 30, 2012

Just To Say Hi

Assalamualaikum
 
hai blogger sumer? apa khabar arini?
masih mOOd raya korban lagi ker masing2
ntah2 masih ada yang sambung cuti lagi
hahhaha apapun semoga happy sokmo
 
ermm saya dah mula kerja semalam
tapi biasala...byk kerja tambah mood kemalasan
yang sangat ketara maka tiada la hupdate 
ini blog...penyakit malas sedang melanda
hahaha..tp harini sempat jugak
buka ini blog... hehehehe
 
malas nak citer panjang2 
 
to all blogger
sbb ada kerja menanti
nanti i sambung ya
 
smile wit luv

Thursday, October 25, 2012

Kesian ini Blog

 Assalamualaikum
haii all blogger sekalain
wah lama giler tak menjengah blog ni dan lama juga
aya tak menjelajah blog kengkawan blogger yang lain
wah dah berabuk dah sebab lama sangat tak jengah

inilah masalahnya
kesibukan dengan kerja yang membuatkan
saya tidak sempat nak menghupdate kat blog ni
 sebelum2 tu busy dengan kerja2 adhoc
fuhhhhh tambah dengan mslh kat opis
minggu lepas saya outstation lagi
so mmg tak terbuka blog ni

hmm tarik beg beso lagi saya
ermm kali ni ke Bumi Kenyalang selama 4 hari
banyak projek nak kena visit kat sana jadinya
tak sempat nk hupdate tambahan tak bawa lappy 
sebab akan ke rural area

Fly to Bumi Kenyalang

 very bit tired coz kena visit projek kat rural area
but it is the best experiences for my life
 (hope will shall u all later in da next n3)
 than balik dari visit projek kat Bumi Kenyalang
terus kena fever n sneeze...waaaa sampai skrg belum 
baik selsema tambah plak keje banyak menunggu kat opis
makanya mmg tak sempat la nk buka blog ni
dah la empat ari tak da kat opis mcm2 menda la
nak kena hadap bila masuk opis dgn badan tak sihatnya
hahhaa oklah stop dulu nk sambung buat report
nipun curi2 update coz bosan nk siapkan report
hahahahahah syhhhhh

smile wit luv
c u next n3

Tuesday, September 25, 2012

Fly to Sabah

Assalamualaikum dan Selamat Petang
hai hai hai to all blogger... sempat lagi jengah blog 
oklah saja jer nak tepek kat sini saya nak kena
fly ke Sabah petang ni...ada Bengkel kat sana
nanti balik baru saya cerita ya


oklah papai sumer

Smile wit luv

Sunday, September 23, 2012

Sunday Activity

Assalamualaikum dan Selamat Malam
apa khabar semua blogger... mestila sihat kan
ari minggu cam gini relaks je kan kat umah
oklah benonya aya ni dah ngantuk amat dah tapi gigih
nak jugak hupdate citer malam ni...coz sok busy ada mesorat

oklah ni nak citer pasal aktiviti aya ari ni
hmm gara2 baru beli novel ari khamis aritu
pastu tak sempat nak baca sebab busy sangat 
so semalam baru berkesempatan belek2 novel ni
hmm org lain dah baca habis dah kan aya baru beli
(cite pasal novel ni nanti aya citer dlm next n3)

gara2 novel kat bawah ni semalam aya tido
pukul 6 pagi...hmmm tulah bila dah start baca 
susah nak berenti dah...tu pun belum abis lagi baca

 disebabkan baca novel ni sampa kul 6 pagi
maka pagi tadi bangun pun lambat ler...hahaha
dah ler nak kena g opis siapkan kerja arini sebab
besok ada mesyuarat ngan lusa nk kena g outstation
so banyak menda kna siapkan arini..hmm kul 11 baru
gerak g opis...pastu tgh khusyuk siapkan kerja dapat
msg dari my frenz Ummu ajak dtg umah ada makan2
so apalagi on jelah kan, kebetulan belum lunch lg
siapka kerja dalam kul 3.30 br gerak g umah dia

sampai je rumah dia belum ramai yang datang lagi
so boleh la terus bismillah kan... dia buat nasi minyak
ohoho gbr malu nak tangkap  so takde la gbr nasi myak
dah makan kenyang ada plak dessert (lupa lak nmnya)
ngan ice cream float...peh mmg kenyang sangat2
pastu layan movie kul 6 baru gigih balik umah
sungguh la sopan kan nasib la tn umah baik
thanks ya Ummu

ni la dessert yang tuan umah buat
(cilok dari FB dia)

last sekali harusla ada sesi bergambar kan kalau
tak, tak meriah ler majlis...hahahaha..ni bergambar 
bersama rakan2 tuan rumah...lepas masing2 dah
puas melantak kan....abaikan muka mulat saya..
 oklah saya sangat mengantuk ni
mau sleep dulu c u next n3 ya

smile wit luv

Thursday, September 20, 2012

# Jamuan Raya Bahagian P&P #

Assalamualaikum semua
Selamat petang to all blogger
dah lunch belum ni ualls..kita dah brunch
sebab tadi ada meeting.. combine breakfeast n lunch

agak kebusyan sikit minggu ni so 
tak sempat nak update blog n menjengah blog2
rakan-rakan lain... busy coz dapat bos baru so mcm2
nak kena prepare pastu berlaku plak penstrukturan semula
cawangan kerja so mmg banyak kerja sikit la
(eceh2 macam org beso je padahal PSH jo)

oklah ni nak citer pasal Jamuan Raya
hahaha harap maklum citer sudah lapuk
Syawal pun dah 3 ari berlalu tapi still nak jugak
tepek gbr n citer kat sini...hahaha

kejadian ni masa Jamuan Raya Bahagian
kejadian la sangat...hahahaha majlis la sopan sikit
oklah moh tengok gbr apa yang ada

tadaaa ni antara sebahagian makanan yang disajikan
ada lemang, ns impit,sate,soto,eskerim, ns beriani n byk g la
tapi ini jer yang mampu perut saya hadap masa majlis tu

 ni plak antara rakan-rakan saya...ermm tak cukup
korum ni..lagi dua org tak der dalam picca ni
mama dina ngan mummy sazzy  sik ada

besala sume suka bergambo so layankan jer
aksi-aksi kami berempat ni :)

wit my boss n rakan sekerja

last but not least mestila aksi tak semengah cik blog
hahaha gila gambo katanya...oren gitu akak
oklah jumpa lagi next n3
 
 smile wit luv

Thursday, September 13, 2012

* Trip to Labuan*

Assalamualaikum dan selamat petang
hai blogger sekalian, apa khabar petang ni
hohoho aya agak kebusyan sikit semalam so tak dapat
ler nak hupdate blog ni...arini pun aya busy jugak tp
banyak kerja yang dah settle tinggal sikit2 lagi
so simpan esok plak ler...hahaha bagus kan

oklah ni sambung citer pasal trip g Labuan aritu
bukan g makan angin hokey...ni g atas urusan kerja tau
hehehe kalau sesaja nak g hmmm alamatnya ntah bila taun ler
gamaknya boleh sampai kat Labuan ni....untung jugak dapat
kerja kat sini pastu kena plak handle lawatan mmg best giler
hahahahaha..... alhamdulillah

oklah pepagi bangun mandi gosok gg pakai baju
hahahaha tadaaa poyo poyo dulu sebelum kuar g
teruskan kerja...kachaa peace
at Promonade Hotel
pastu terus g airport nak fly ke Labuan dr KK
hoho naik aeroplane comey tu Maswings
1/2 jam dah sampai Labuan..tgk sempat 
lagi posing kat dalam aircraft tu.. :)
dalam aircraft
ok pemandangan waktu pagi
dari dalam aircraft..matahari baru 
nak muncul tu..masa ni dalam kul 8.30 pg
nice view: dari jauh dah nampak  labuan
Pemandangan WP Labuan dari udara
its small n nice island
lagi pemandangan dari udara
kabus so samar2 jer nampak Labuan tu
ok dah touch down kat Labuan Airport
tadaaaa

ok dah siap visit rasmi tu ada masa sikit masa lunch hour
so ajak driver JKN bawak g cari sourvenier nak bawak
balik kat staff opis dulu sebelum continue visit ptg tu
dorang cakap coklat murah la kat Labuan
so apalagi jom perabis duit beli coklat
hasil borongan coklat...murah macam kat Langkawi jugak
pas selesai beli coklat nampak plak t-shirt
so sempat lagi rembat untuk diri sendiri ngan anak2 buah
hahaha...pastu bli jugak key chain untuk colleague
tu jelah citernya masa trip g Labuan
last nak jugak tepek muka mulat ni kat sini
chakkkk...hehehehe
smile wit luv

Tuesday, September 11, 2012

#Kota Kinabalu #

Assalamualaikum dan selamat petang
apa khabar all blogger hari ini...saya tak berapa ok
masih kepenatan lagi sebab baru sampai dari Labuan semalam
ermmm dalam entry kali ni nak tepek gambar jer
hehehe

seawal jam 6 pagi dah menuju ke ERL
coz flight kul 7.30 pagi...wahhh so sleepy
dapat naik belon yang boleh tengok movie so takdela den nk tidonya
so touch down KK jer terus g KB
hohoho bukan kota Bharu ea tapi Kota Belud
g visit Hospital kat sana...wah view dia sgt heaven
boleh nampak banjaran crocker n Mounth Kinabalu
best giler nyaman jer rasa kat sini
tapi kalau tengok dr atas ni mmg gerun gaung dia dalam giler
 so dah penat visit projek
kul4 baru abis so gerak ke KK 2jam
perjalanan jugak la dengan laluan berbukit2
sampai KK dah malam. yelah kat sana kul 6 lebih
 dah gelapkan...terus g check in kat hotel



nila hotel saya menginap...selesa n besar cuma tv dapat channel tv3 je
macam biasa masuk bila g snap2 gambar dulu

nice view from my room @ 6.30 pm
oklah ni jer dulu k
next n3 citer trip ke Labuan plak

smile wit luv

Sunday, September 9, 2012

#Fly Over The Sea- Part 1#

Assalamualaikum
wah apa khabar all blogger sumer
wah kemain lagi tajuk entry aku kali ni
hahaha pesal tak caya ker...betul la ini bukan 
tipu2 ma...ini betul2 ooo... fly over the china sea
bukan g jauh pun masih dalam Malaysia lg

hehehe oklah ni nak citer pasal ari mingguku
aku kena g outstation lagi ke Sabah..ke Kota Kinabalu
sepatutnya ptg tadi baru flight ke Labuan tapi tetiba plak YBMK
nak melawat Kota Kinabalu so tak pasal2 pepagi hari dah
kena flight ke Kota Kinabalu dulu b4 ke Labuan
tunggang langgang planning asal aku..last minute
punya arahan dengan kerja2 pindah opis lagi
fuhhh beterabur jadinya nasib boleh handle

ikut hati nak bermalam jer di Labuan 
sebab tak penah sampai lagi tp nak uat camno
flight last g Labuan kul 4.10 ptg masa tu masih kat site
 visit lg so kenala den bermalam kat KK jugak

lawatan kali ni g Kota Belud, first time sampai
fuhh terpegun sangat cantik view dia blh nampak
Mount Kinabalu dan Banjaran Crocker
nyaman udaranya kat sini n sejuk jer
mmg terbaik ler sapa dok kat sini
dari KK ke Kota Belud lebih
kurang 2jam jugak la jln dia
hehehe berbukit2 ok

oklah sambung next n3 plak
gambar lum upload lagi nanti tepek dlm 
n3 akan datang ea..sleep time sok pagi
nak kna flight ke Labuan plak

smile wit luv

Saturday, September 8, 2012

Operasi Perpindahan

Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Salam Khamis dan Selamat Hari Raya kepada sumer blogger
masih dalam mOOd raya lagi gitew

oklah nanti citer pasal raya ni nak citer
pasal perpindahan plak...bukan pindah umah ke 
pindah kerja ker tapi ni pindah workstation
dari level 7 kena pindah ke level 2
so kena la angkut sumer harta 
bawak turun ke bawah
wahahaha

boleh tahan jugak la bila nak pindah ni
macam2 nak kena buat n nak kena kemas
time2 tu plak la kerja sumer nak kena settle
nak report la nak lawatan la nak surat la
hohohoho penin den..pasrah jelah

apapun dah selamat dah angkut
sumer barang tinggal pc, fon ngan printer jer
belum lagi coz kat bawah belum ada tenet line
so susah nk buat kerja nanti

apapun moh layan picca dulu

nila workstation tmpat kerja lama...sayonara :(
ni plak sebelum n selepas operasi clearkan workshop
ok operasi bertukang kat opis baru..buat sendiri ok
wit Ummu n dibantu oleh bos yang sempoi gitu
nilah hasil dari pertukangan tersebut..jari tersepit kat besi..tekoyak kulit
huhuhu pedih ooo....sakit amat



tu jelah picca yang ada
picca tempat baru nanti baru amik n tepek ok

smile wit luv

+ Aidilfitri 2012 + - Part 3

Assalamualaikum
ok entry ni nak sambung citer pasal
 kenduri akikah dak comey yaya haritu
n3 lepas gambar majlis berendoi si yaya je
ok dalam n3 kali ni nak citer plak pasal
di balik tadir majlis kenduri akikah
wah macam pembikinan filem gitu
ada di balik tadir lagi..kelas ko

biasala dok kampung memang kalau
ada kenduri dibuat secara gotong royong
masih mengamalkan ciri-ciri tradisional gitu
pakat2 buat pastu pakat2 makan...takder buffet2 ni
bukan tak reti ke hapa tapi masih nk kekalkan ciri2
tradisi gitu...kata homak den la...ikut we all nk jer
tempah katering bagai...hahaha dasar malas kn

oklah ni kat bawah boleh layan gambar2
 yang sempat dicuri oleh photographer 
layankan jer ea

pakat dok gotong royong masak...pastu makan daa
ni plak sedara mara berkumpul..sedara sebelah abah



macam biasa mesti mau tepek gambar cik blog
yang pasan comey lote ni dulu b4 chow...wahahahaha
peace (^o^) V

smile wit luv
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI