HOME MY BLOGSHOP

Wednesday, September 4, 2013

CHECK YOUR HEALTY

*;) winking selamat petang sumer blogger*;) winking
hahahaha tudia tajuk speaking aihh
moh nak share sikit pengetahuan yang ada
 Kesihatan yang baik merupakan anugerah dari Allah s.w.t yang tidak ternilai buat setiap manusia dan nikmat itu haruslah dijaga dengan sebaik mungkin sebelum ianya dicemar dengan penyakit yang tidak diingini. Manusia yang sihat ialah manusia yang sejahtera serta seimbang jasmani dan rohaninya dan sentiasa aktif.
jadi tidak salah kalau kita sentiasa membuat
pemeriksaan dan melihat tahap keupayaan badan kita
chewahhh.....dari situ juga kita boleh mengetahui
bagaimana untuk memastikan keupayaan badan
sentiasa berada di tahap baik dan normal
*:) happy*:) happy*:) happy*:) happy*:) happy*:) happy*:) happy*:) happy
dah2 aya bukan tau sgt nipun hasil dr 
baca kat pak cik google ni je
nak tau lebih lanjut blh g jumpa
yang pakar ea

sebenarnya nak citer kat tempat 
kerja aya ni tiap2 hari boleh p check tahap
BMI dan tekanan darah..ada mesin canggih
so kat mesin tu dia blh detect brapa lemak
brapa air brapa kuat muscle & mcm2
lagi la dalam badan kita so dari situ kt
boleh tau apa yang patut + dan apa
yang patut (-) nak bg jadi normal
so secara tak langsung blh tau
cmne cr nak maintain bg sihat
aya tiap2 minggu poi check
so mmg kt blh nmpk changes 
kat badan kita la 
so far aya normal cuma 
ada lemak degil yg harus 
dihapuskan dgn segera
hahahaha
 moh layan picca.
wajib ada gbr klu tak rs dak meriah 
blog aya ni *:)) laughing*:)) laughing*:)) laughing*:)) laughing*:)) laughing
amik tekanan darah & check dgn menggunakan mesin
itulah gayanya bila dok atas mesin & sblh kanan tu result dia
siapa yang kije kat Komplek E
boleh la pi kat Blok E3 Bahagian Pemakanan 
dekat ngan kaunter lobi tu..g ler check
tiap2 ari bukak

oklah adios
smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI