HOME MY BLOGSHOP

Wednesday, October 2, 2013

BERCUTI DI TG KELING MELAKA# part 1

assalamualaikum
hai sumer blogger
curik masa jap nak update blog hahaha
padahal tgh type report ni idea blank jap so buka
blog dulu...hihihi... ya ampun boss.. jgn mrh ya
kerja lain dah settle tinggal ini report shj

k lah ni nak story kisah weekend aya br2 ni
aya ikut akak g kursus dekat Melaka sbb dia mnta
tlg jgkan anak2 dia...so on jelah kan dpt rehat2
hahaha ktorg stay kat Hotel Pantai Puteri
aku gerak ptg lepaih kerja so sampai sana dlm kul 9
jugak la sbb jem masa kuar dari opis tu... g amik ank2
buah lagi kat umah pengasuh n tadika..tu lewat sampai
sampai2 mandi terus pengsan sbb penat...hahahaha

ok nilah hotelnya...besar n sgt2 selesa ok..pada aku la
hotel ni kalau korang nak tau betul2 berdepan dengan 
pantai dkt Tg Keling tu..area pantai Puteri jugak la kiranya
memang boleh nmpk segala jenis kapal bot lah depan ni
nak mandi laut anytime jer...g seberang hotel je..hahaha

opkos la kan kalu g ngan family mesti ada bekalan hidup
hahaha macam nak dok seminggu padahal dok 2 ari je pun
tak caya cer tgk... bahan-bahan makanan yang dibekalkan
 
pas bgun tido...sarapan pagi sumer terus siap2
nak g bawak bebudak ni terjun kolam...malas nk g pantai
air dia cam tak berapa cantik je tgk.. tak jadila..bebudak
mandi kolam sudah ya...pagi2 tak ramai org sangat
moh layan budak2 ni mandi...aya tak mandi pun 
sbb panas mentari pagi....hahaha poyo giler
budak2 main ler puas2 ya
dekat 2 jam berendam sampai sejuk biru bdk2 ni
terus naik bilik..mandi2 pastu kuar bawak dorg g lunch
pusing2 sg udang tempat kije lama... dah byk berubah dah
actually pantai puteri ngan sg udg takle jauh mana 
tempat lepak zaman kije dulu jer area ni..hahaha
pas mkn..bdk2 ni dah terbongkang dlm kereta
so balik hotel tidow la....petang tu bgn tido 
sambung mandi kolam lagi..tp ptg agak ramai
so aya tak mandi ler kolam...nengok jelah

oklah sambung part2 len kali la plak
bos dah lalu ni...hihihihi..adios amigos

smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI