HOME MY BLOGSHOP

Tuesday, October 8, 2013

Imbasan Kenangan - TRICK ART MUSEUM I-City #3

Assalamualaikum

jom hari ni nak buat n3 imbasan kenangan lagi
ni masa aya dgn kwn2 aya poi i-city, Shah Alam
actually dah lama kot aya tak poi..masa aya poi dl cuma 
ada City of Digital Light jer.. tapi skrg mcm2 ada
Red Carpet, Snowalk, Waterworld & Trick Art Museum

Snowalk aya penah poi dgn exopismate dl
cer tgk SINI.. gbr je la ms tu mls nk citer pjg
dulu masuk RM 30 per adult la xtau

kali ni aya nak citer pasal TRICK ART MUSEUM plak
tiket masuk dia RM 5 sorang.. nak tau apa tu Trick Art Museum (TAM)

INFO
moh aya citer sket. TAM atau Muzium Seni Silap Mata ni adalah
sebuah galeri seni yang memaparkan lukisan seni ilusi optik pd
dinding dan lantai. Galeri ni mempunyai keluasan 8,000
kaki persegi dan pengunjung dibenarkan mengambil
gambar pelbagai aksi dengan bahan pameran.
info lain: muzium ni terbahagi kpd 5 galeri y
temanya berlainan iaitu kerajaan haiwan,
mesir, kehidupan marin dan karya2
terpilih spt klasik moden dll
ala2 3D gitue

Waktu Operasi
 Dari 11am-11pm

ok now moh layan picca poyo aya & tman2
jom tiup buih...perangkap dia dgn cat..hahahaha
ada hati nak jd angel... pastu g slmat org kuar ikot tgkp
mula2 jd jaga kat pintu... pastu lupa tutup tgkp plak
dh xsyg nyawa g sambut bongkah tu...sorg tu x syg nywa ks boya mkn
mula2 tlg auty tu bsh baju...pastu jln2 jmpa alien ngan ank dia


kna tgkp ngan godzilla tiba2... sdr2 tgh perah susu lembu..hahaha
org suh nek sampan yang korang g tebalikkan dia knapa lorr
jerung ni nk mkn aku ke idok?.. tgk tu manusia pemusnah habitat en tan
kociknya jambtan gena nk lari... kan dah kna tgkp ngan lanun kapal
hahahaha tulah antara ilusi2 y ada... byk lagi benonya
tapi byk sgt nak taruk sini... korg g tengok sendiri la
abaikan jer gaya2 yang tak semengah dlm picca tu :)

sebelum g I-city ktorg lepak kat sini dulu
 nila kawan2 sporting yang sanggup bw aya jln2 buang masa
(TQ LINI N SYILA)
nanti next n3 aya buat citer imbsan pasal CITY OF DIGITAL LIGHT plak
oklah sampai sini dulu citer2 imbasan tuk kalini

smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI