HOME MY BLOGSHOP

Sunday, January 12, 2014

KURSUS @ A FAMOSA

Assalamualaikum
selamat pagi all blogger
salam hujung minggu kawan2
just nak story mory citer g kursus aritu
citer ni pun dah agak lama dok peram dalam
draft ni... hahaha almaklumlah kemalasan
melanda dan line tenet tak ok sbb dok kg
 
kejadian ni masa bulan disember aritu
13 hingga 15 Disember 2013 aya p kursus
dekat A'Famosa Resort Melaka.. Kursusu Kewangan
hehehe saja la nak cukupkan kursus katanya nak
boh dalam LNPT...hihihihi... aya poi ngan saing
so kita org dok sebilik ler...kan senang
ermm cer tgk comei2 jer kupon makan
dia colourful lagi...muehehehe
bilik dia pun not bad la...besar sgt2 n selesa ok...
dapat katil queen dua2...mmg sedap tido okey.. yang tak best
sebab iron dia kat blkg lift which mean kat area lobi so
agak tak sesuai ler..nak angkut baju g lobi iron...
so sapa2 nak p dok resort dia dinasihatkan bawa iron ea
ni antara menu lunch yang sempat aya snap
yang lain lupa nak snap sebab lapar sangat..trus ngap jer
bestnya kat sini sbb dia ada byk pilihan mknan..dari
dessert sampaila ke main course dia..pada aya sdpla
sempat lagi posing2 sementara tunggu nak masuk kelas
hahaha...tapi abaikan sbb pencahayaan berlebih2 plak
disebabkan masa pergi tu dekat Christmas eve makanya
dekonya pun udah siap dekat lobi nak ke ruang makan
cantik jgk wlpn blom siap sepenuhnya,,,dah haruslah cik blog 
ni menggedik nak snap picture dgn uncle Santa..hahahaha
layankan jer la perangai kanak2 yang msh ada dlm diri ni
ni second day nak g class... muehehe sempat lagi
berposing-posing dulu...dah nama giler glamourkan
(ko tak suka apa aku kesah...hahahaha)
ni plak sebelah malamnya ada BBQ Dinner
so tema aya malam ni purple gitue,,,rasa suka
plak dengan warna purple ni...jengjengjeng
 
ni antara menu yang aya ambil la
sebab dah agak kenyang sgt so just ambil yang
biasa2 jer la...tapi yang sedapnya sos blackpaper
nyum3 sedap sehingga menjilat jari uuu.... hahaha
ni after abis class...ahad pagi tu trus plan dgn member
nak jalan ke Banda Hilir sebab dia tak penah dtg Melaka
so aya pun plan bawa dia g kat situ sbb byk tmpt blh p
tapi malangnya jalan sangat sesat dekat 2 jam lebih
baru sampai dgn parking jauh so bawa g Bangunan
Merah jer ngan Mahkota Parade..nxt time la bawa
dia jalan2 lagi kat Melaka... so moh layan picca
last not least sbb dah penat sgt makanya jom balik
tgk muka dah penat n berminyak ok...mmg penat
bukan penat jalan tapi penat sangkut dalam kesesakan

moh aya kongsi sikit info pasal A'Famosa ea nak lebih2
boleh layan laman web dia ok
ada tiga jenis penginapan yang disediakan
Resort Hotel  RM 158++
Villa 4 room RM 488++
Condotel RM 288++

Ada theme park juga
Water Themepark
Safari Wonderland
Old West (Cowboy town)
Sport and Recreation

Golfing

oklah adios amigos
see you later okey kwn2 syg

smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI