HOME MY BLOGSHOP

Tuesday, January 7, 2014

BANJIR DI KEMAMAN

Assalamualaikum
selamat pagi all blogger
ermm kita semua pun tahu kan
bulan Disember lalu banjir teruk
melanda kemaman dan pahang 
IKHSAN PAKCIK GOOGLE-AREA CHUKAI
 aya berkesempatan pergi melawat mangsa 
banjir dengan bos2 aya... ktorg trun kemaman
pada 17 Disember tu after keadaan banjir dah ok
skit sbb our klinik ada yang terlibat dgn banjir ni
mmg ada a few klinik yang rosak teruk  akibat dinaiki
air sehingga paras siling dan kwsn2 berkenaan tdk pernah
mengalami kenaikan paras air sebegitu tinggi pada sblm2 ni
so our big2 bos trun padang melihat sendiri dan
menghulurkan sedikit sumbangan kepada staff
yang terlibat dengan kejadian banjir ini
antara kawasan laluan kami
(tp ms lwtn ni air dah surut cuma lumpur je)
ada sesetengah jalan yang rosak teruk
our Minister sdg mendengar taklimat mengenai bencana banjir
so after taklimat dan melawat klinik ktorg 
dimaklumkan bahawa start 18-20 Dis dijangka 
gelombang kedua akan melanda semula... ya Allah
harap2 sumer tu just anggapan dan andaian jer la
sbb ktorg masih di Kemaman...perasaan risau 
tu memang ada la kan

 ms otw nk balik ke airport Kuantan tgk 
awan mmg dah gelap mmg ati risau jgk
 tkt2 fligh delay or anything happen kan
smpai je airport hujan trun mencurah2
nasib fligh tak cancel cuma delay je kejap :)
****************
dalam takut2 n wisau tu smpat lagi singgah beli
kopok n sata kat Warung Azis Satar Kemaman
 apapun alhamdulillah tiada gelombong kedua
yang melanda negeri berkenaan... harap semua 
mangsa yang terlibat dgn bencana ini tabah dan cekal
menghadapi ujian dariNya...dan dgn sumbangan2
yang diterima dapat meringatkan beban kalian

JUST TO SHARE
*******
********
ketabahan dan kecekalan our doctor
http://hkemaman.moh.gov.my/j1/upload/images/gambar/keratan_akhbar/hmetro-10122013.jpg

smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI