HOME MY BLOGSHOP

Wednesday, December 4, 2013

^ MUFFIN IN DA HOUSE ^

Asssalamualaikum
hai kawan2 blogger sumer
disebabkan kesejukan yang melampau
kat opis ni ditambah mata yang nak kuyu jer
moh tinggal kije jap buka blog dulu ya
hahahaha report2 sumer tolak tepi sat

moh nak citer aritu aya ada buat muffin
hahahaha pes time okey.... aya ni blh msk tp malas
hahahaha ya ampun...masak ikut mood ya kwn2
(sila jgn tiru perangai baik aya ni)

actually tepung ni aya beli yang siap dah
cuma balik campur gaul jer dgn bahan2 lain
buat dua jenis..satu muffin coklat satu muffin kiwi

BAHANNYA
tepung muffin coklat yang readymade
1 mug air
5ml minyak jagung
75ml@3 biji telur

CARANYA
masuk tepung dalam bekas. campur telur dgn air
pukul sampai sebati kemudian masuk minyak jagung
pukul kasi sebati dan berminyak gitue
pastu tadaaa siap ler..masukkan dalam cup
yang comel2 ikut suka korang la...so jgn letak penuh
plak kang melimbah ruah dari cup dia.. ni aya masuk
2 sudu besar jer setiap cup (gna cup medium jer)
pastu bakar dalam suhu 180 darjah selama 15 minit
ini plak muffin kiwi
caranya sama jer...tapi aya kurang sikit kiwi
sebab tak memenuhi citarasa aya....hahahahaha
aya kan chocolate lover pure gitue...so coklat tetap di ati
tadaaaaa siap...abaikan keadaan yang kemek2 tu
ini akibatnya bila cup tak cukup so guna cup biasa ni
tanpa bekas acuannya....makanya size dia pun jd
beginilah... hasilnya tetap umpppp juga

smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI