HOME MY BLOGSHOP

Friday, December 6, 2013

FIRST TIME FLY TO SIBU

Assalamualaikum

ok just nak citer first time fly to Sibu
hokey for sure la wlpun dah selalu sgt
outstation ke Sarawak namun belum pernah sampai ke Sibu
kira kali pertama fly to sibu dan akan stay kat Sibu
rasa agak nebes sikit....muehehehe bukan
 apa sbb dgr dorg citer kat sini agk susah
sikit nak cari makanan yang halal erm
coz majority is Chinese (org kata)

n flight direct from kl ke sibu jugak tak byk
lebih kurang macam kl ke alor setar jugak ler
cuma ada dua tiga jer most flight kna transit kat
kuching miri or bintulu... ohohoho perkara 
palimg tak suka sbb transit2 ni bkn apa
tak penah alami tkt sesat..hahaha
(mujur g ngan bos pompuan so ikut vontot bos jelah)

so masa pergi mmg dapat flight
direct ke Sibu....so aya rasa sgt2 suka
tambah2 flight awal pagi mmg ada chance nk layan
movie on flight...hihihi...smbil bekpes smbil layan
movie The Flu...best gak cite ni

 dari sibu we all kna naik maswing y
kipas tu ke Kuching dl sbb takde flight direct
dan yang scary mary nya masa tu hujan mmg
agak bergoyang sikit la flight tu...(nebes giler)
sapa kat tak takut wlpn pernah naik twin otter
y lg kecik tp klu ujan mmg gayat siot

disebabkan kna stay kat kuching sgt lama
maka aya dgn bos pun berusaha ler find another
flight y lg awal kot2 ader kosong...boleh change ticket
dan  mmg agak lucky jgk sbb kebetulan mmg ada kosong
apa lagi trus zass tukar tiket...hahaha untung g ngan bos
kalu ikut sampai KL kul 12 malam tp dptla smpai
KL kul 10 mlm......muehehehehehe

dah bis citer bab flight nk citer bab mkn plak
kan dah kata untung g ngan bos ni... muehehehe yalah
aya kan kuli mn ada gaji besaq so bos la open table
so alkisah nk mkn seafood punya pasal.. maka pemandu
yang bertanggungjawab pun bawak la kitaorg g mkn
kat Kampung Filipina...hahaha jgn keliru ok bkn p
Filipin tp masih di Sibu namanya aja sama ya

mula sampai aya rasa kurang confident jgk
coz tgk ramai chinese kat situ... agak was2 jgkla my bos tak
pa la non-muslim..blh ajer...mueheheh lpas usha2 nmpk la
dua tiga family muslim masuk kat kedai so ok la confident
level naik balik la...my bos pun tnya masakan halal idok
dia ckp halal so confidenkan diri dan apalagi zasss
mkan jela..dalam ati tetap tawakaltualallah
insyaallah yakin halal

antara menu y dipesan (sdp jgk mskan dia)

hihihihi ok ya ternyata mmg agak susah
nak cari makan kat sini sbb sometime kedai cina but 
ada org melayu mkn jugak sbb dia mcm cina muslim gitu
org tempatan okla tp mcm aya ni org luar better give
 xtra careful kan... lg satu fastfood jugak agak susah
nak cari y aya jumpa cuma McD jer
(so b4 pegi buatla survey tmpt mkn dl ya)

ok bosan nunngu kat airport
moh amik gambar ni dulu...rasa cam comel jer
last but not least 
opcoz la gambar comey cik blg
(^o^)(^o-)(^o^)(^o-)(^o^)(^o-)

smile wit luv

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI