HOME MY BLOGSHOP

Tuesday, December 13, 2011

TengOk WaYanG- OmBaK RinDu

Assalamualaikum
Haiiiii sumer....agains baru nak
menyelongkar blog sendiri....ngeh3 teruk tul la
tuan blog ni....malas + tak sempat

Ok la terus pada n3 kali ni
skrg ni blh dikatakan fenomena Ombak Rindu
sumer org g panggung nak tgk citer ni sampai sold out ler
wah dgr citer dah raih sampai RM9juta...tahniah ler ea

aku baca novel ni dah lama dah
zaman sekolah menengah lagi, tp masih blh ingt
jalan citer novel ni...kisah yang menyedihkan
masa tu mcmni ler cover dia
SINOPSIS
[Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga. Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela. Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan. Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?]

dulu layan novel skrg layan filem plak
ermm jalan citer ok gak tapi yang musykilnya
pesal aku tak feeling masa tgk... abis satu panggung
mata merah sok sek ssok sek...aku cool giler
nengok citer ni....masa bc novel meleleh2
tak hengat....apekehal ni...ni uat aku nk
marah ni...kahkahkahkah
(aku g tgk 3hb aritu kat Alamanda)

mula la niat dalam hati pasni nak
kena beli vcd @ langgan kat Astro ni
sebab nak tgk sekali lagi.....
kueng3 mereng tak

apa pun jom layan pict kat bawah ni

ni posternya
Ramai giler kot manusia aritu
antara yang menarik



okies sekian wassalam
** 4 /5 bintang **

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI